Şimdi Ara

Firefox REZİLLİĞİ(bellek SÖMÜRGENİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

20mb lık program makinamı kilitliyor birde plugin containeri varki firefoxdan fazla yer kaplıyor
    bu nedir arkadaşlar çözemessem kaldırıcam ne güzel f 3.26 vardı b*k var gibi hemn 4 arkasından 5 i kurdum lanet olsun firefoxa ya

• yalnıışlıkla 2 konu açmışım diğeri siline bilir
  • plugin container flash uygulamalarını çalıştırmak için çalışıyor. wesitesinde çalışmasını sağlıyor. bütün sorun flash. Flashlar çakılıp suç browserda gibi gözüküyor. o yüzden flash uygulamarının yerini html5 alacak gelecekte.
  • özellikle foruma girince olmasının sebebi bu mu???
    peki internet explorerde flash böyle bir sorun oluşturmuyor mu???
  • firefox ta o sırada kaç sekme açıktı? flash içerikli bir site açık mıydı? video var mıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocket11

özellikle foruma girince olmasının sebebi bu mu???
    peki internet explorerde flash böyle bir sorun oluşturmuyor mu???

İnternet explorer da da çakılır flash ama değişik yerlerde ve zamanlarda çakılabilirler. flashın kafanına esen yerde olur genelde ve böyle bellek kullanımını sömürürler. çözümü plugin containerı ve firefoxu task managerden kapatman. birdahaki çakılmaya kadar idare ediyorlar.
  • Bendede hep öyle oluyor firefox chrome da öyle bir sorun olmuyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertdnc

firefox ta o sırada kaç sekme açıktı? flash içerikli bir site açık mıydı? video var mıydı?

hocam en az 4-5 tab olur site olarak forumda dolanıyom işte arada google açıp arama yaparım video izlemek imkansız zaten

ya flash çakılıyor demişsinizde 800mb ı gördüm az önce

800mb ne program eder ne izlediğim vidyo ne websitesi plugin containeri kapatıyorum bu seferde bütün flash içirikler uçuyor

iyi geceler....
  • Flash biraz fazla götürebiliyor eğer işlemcin de düşükse sekmeden sekmeye geçerken bile kasma yapabilir. Benim de diğer bilgisayarda youtube açıkken başka hiç bir şey yapılmıyordu.
  • İe artık kimse kullanmıyor o zaten bitti. Opera kullanıcısı az. Firefoxa lafım yok kullanın ama ileri düzeyde iseniz. Yani atıyorum joomla üzerine kurulmuş bir web siteniz vardır ve gerekli tasarımı yapmak için onlarca firefox eklentisi vardır bu sayede muhteşem bir tasarım yaparsınız. Ama standart bir kullanıcı iseniz bu tür flash vb içerikleri chrome daha çabuk ve kaliteli açıyor. Chrome u tavsiye ederim. Birde advanced system care programını kurun. Derin bir bakım yaptıktan sonra biraz kurcalayın ve internet ayarlarını istediğiniz gibi ayarlayın. Gerekirse flash içerikleri kapatın kurtulun. Kolay gelsin.
  • benim sormak istediğim başka böyle bir sounla karşılaşan arkadaşlar varmı yani benim makinamdan mı kaynaklanıyor onu tespit edemedim
  • quote:

benim sormak istediğim başka böyle bir sounla karşılaşan arkadaşlar varmı yani benim makinamdan mı kaynaklanıyor onu tespit edemedim

bende de aynı.firefox mübarek d11 grafik kalitesinde son model bi oyun kadar bellek tüketiyor.bu da yetmiyormuş gibi bende zaman zaman donuyor.hiç işlem yapamıyorum 10 saniye falan.iyice canımı sıkmaya başladı bu iş.diğer tarayıcılara alışmaya çalışıyorum artık
  • Eeee 10 tane videoyu birden açarsan böyle olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Eeee 10 tane videoyu birden açarsan böyle olur

ne biliyon 10 video açtığımı

bir tane açsa eyvallah diyecem ulan i5 li 4gb ramli makinanın anasını ağlatıyor açtığı sitede donanım haber hani ağır bi site felan olsa tamam dicem format deneyen varmı yada eski 3,26 da bu oluyormuydu bende olmamıştı hiç
  • Plugin-container.exe devre dışı bırakılabilir, Firefox 5 te devre dışı bıraktım.
    Firefox adres çubuğuna about:config yazıp enter basın.

Resimdeki gibi bunları devre dışı bırakınca sorunumuz çözülecek. Süzgeç kısmına ipc yazın. Resimdekilerin hepsi ekli olmayacaktır ancak siz Yeni > Boolean değeri olarak bunları ekleyebilirsiniz:

dom.ipc.plugins.enabled
    dom.ipc.plugins.enabled.npctrl.dll
    dom.ipc.plugins.enabled.npqtplugin.dll
    dom.ipc.plugins.enabled.npswf32.dll
    dom.ipc.plugins.enabled.nptest.dll

Bunların değerleri False olacak, sonra tarayıcıyı yeniden başlatın. Tarayıcı çökme problemi yaşayabilirsiniz flash player hatasından dolayı, güncel sürümünü kullanın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Eeee 10 tane videoyu birden açarsan böyle olur

ne biliyon 10 video açtığımı

bir tane açsa eyvallah diyecem ulan i5 li 4gb ramli makinanın anasını ağlatıyor açtığı sitede donanım haber hani ağır bi site felan olsa tamam dicem format deneyen varmı yada eski 3,26 da bu oluyormuydu bende olmamıştı hiç

bütün tarayıcılara baktım ama firefoxtan vazgeçmek zor geliyor gene de.o yüzden aurorada karar kıldım şimdilik.aurora yı kullan bence.hiç bi eklenti de yükleme.zaten çoğu eklenti uyumlu olmadığından çalışmayacak.aurora belleği daha az kullanıyor.

• Bende öyle bir sorun yok ben de 5 kullanıyorum ve şunu söyliyeyim sadece firefox şişer de şişer plugin bilemeyeceğim.
    scroll down yaparken eğer sayfa teklemeye başlarsa browser'i yeniden başlat.

Şu an Firefox 550 mb plugin container 50 mb tutuyor. Ben 950 MB olduğunu bilirim.
  • eğer flash belleğiniz varsa eboostr kurup belleğe katkı yapabilirsiniz
  • Firefox'un bu yönünü bende sevmiyorum 2 GB ramim olduğundan dolayı kasma yapmıyor ama normalde 500 mb falan yer kaplıyor kötü bir durum açıkçası google chrome bu kadar kasmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: regular6

Plugin-container.exe devre dışı bırakılabilir, Firefox 5 te devre dışı bıraktım.
    Firefox adres çubuğuna about:config yazıp enter basın.

Resimdeki gibi bunları devre dışı bırakınca sorunumuz çözülecek. Süzgeç kısmına ipc yazın. Resimdekilerin hepsi ekli olmayacaktır ancak siz Yeni > Boolean değeri olarak bunları ekleyebilirsiniz:

dom.ipc.plugins.enabled
    dom.ipc.plugins.enabled.npctrl.dll
    dom.ipc.plugins.enabled.npqtplugin.dll
    dom.ipc.plugins.enabled.npswf32.dll
    dom.ipc.plugins.enabled.nptest.dll

Bunların değerleri False olacak, sonra tarayıcıyı yeniden başlatın. Tarayıcı çökme problemi yaşayabilirsiniz flash player hatasından dolayı, güncel sürümünü kullanın.

teşekkürler bayaa işe yaradı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.