Şimdi Ara

Final fantasy izleme sırası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
9.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Final Fantasy de izleme sırası varmı varsa nedir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Final Fantasy Serisi İzleme Sırası

Final Fantasy serisi, ikonik rol yapma oyunları, filmleri ve animeleriyle tanınır. İster yeni başlayan biri olun ister uzun süredir hayran olun, serinin engin dünyasına adım atarken doğru izleme sırasını bilmek önemlidir.

Final Fantasy Film Serisi Sıralaması

• Final Fantasy: The Spirits Within (2001)
    • Final Fantasy VII: Advent Children (2005)
    • Final Fantasy XV: Kingsglaive (2016)

Final Fantasy Anime İzleme Sırası

• Final Fantasy: Unlimited (2001)
    • Final Fantasy VII: Last Order (2005)
    • Final Fantasy XV: Brotherhood (2016)

Final Fantasy Serisi Oynanış Sıralaması

Serinin ana oyunları kronolojik sırada geçmez. İşte önerilen oynanış sırası:

• Final Fantasy VII
    • Final Fantasy X
    • Final Fantasy XII
    • Final Fantasy IV
    • Final Fantasy VI

Final Fantasy Filmleri Serisi Sıralaması

Final Fantasy filmleri bağımsız hikayelere sahiptir ve kronolojik sırada izlenmeleri gerekmez. Ancak, oyunlarıyla bazı bağlantılar içerirler:

• Final Fantasy: The Spirits Within orijinal bir hikayedir.
    • Final Fantasy VII: Advent Children oyunun Final Fantasy VII olaylarından iki yıl sonrasını anlatır.
    • Final Fantasy XV: Kingsglaive oyunun Final Fantasy XV olaylarından önceki olayları anlatır.

Sonuç

Final Fantasy serisini izlemeye veya oynamaya başlamadan önce doğru sırayı bilmek, deneyiminden en iyi şekilde yararlanmana yardımcı olacaktır. İster filmleri izlemek, ister animeyi takip etmek veya oyunları oynamak iste, bu sıralama rehberi keyifli bir yolculuk yapmanı sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Final Fantasy VII: Last Order, Final Fantasy VII: Advent Children'den önce geçiyor.

Final Fantasy Unlimited, Final Fantasy: Spirits Within ve Final Fantasy: Legend of Crystals bağımsız izlenebilen yapımlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

Final Fantasy VII: Last Order, Final Fantasy VII: Advent Children'den önce geçiyor.

Final Fantasy Unlimited, Final Fantasy: Spirits Within ve Final Fantasy: Legend of Crystals bağımsız izlenebilen yapımlar.

Teşekkürler hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzleyenler tavsiye ederler mi oyunları muhteşem ancak filmlerine animesine falan hiç bakmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLordRealx

İzleyenler tavsiye ederler mi oyunları muhteşem ancak filmlerine animesine falan hiç bakmadım.

hocam ben oyunlarini cok oynamadım ama animelerini daha duzgun anlamak icin almaya basladim hepsini.Oyunlarini oynayanlarin anime ile ilgili yorumlari baya olumlu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLordRealx

İzleyenler tavsiye ederler mi oyunları muhteşem ancak filmlerine animesine falan hiç bakmadım.

Yukarıda de dediğim gibi, Final Fantasy Anime'lerinin birbiriyle bağlantılı olanları sadece Final Fantasy VII ile alakalı. Advent Children çıktığında 7. oyunu oyanamamış çok kişi vardı ve sırf hikayenin öncesini görmek için 7. oyunu oynayan insanlar gördüm. Benzer şekilde PSP için çıkan ve Last Order anime'si ile birlikte çıkan Crisis Core çıktığında da onu 1997'de çıkan oyun ile yan yana koyup "neden diğer oyunlar için de böyle güncellemeler çıkmıyor, neden 7. oyunu bu şekil bir remake'sini yapmıyorlar?" diye üzülen birçok insan da gördüm. Oyundan çok sinematik bir Anime şöleni gibi duran Crisis Core'u oynayabilmiş olmak için PSP alanları da sıkça gördüğüm gibi.

Şu yada bu şekilde 7. oyun için yapılan Anime'ler ta 1997'de kalmış bir oyuna hala talep uyandırmayı başarabilmişti ve başarıyor da. Bu sebeple ne kadar iyi bir Anime olduğunu tartışamayız. Zira isim vermek gereksiz ama sırtını direkt oyunlara yaslayan, niteliksiz promosyon Anime'lerden çok ötesinde bir yerde durmaktaydılar.

Spirits Within ise o zamana dek hayli alt seviyelerde kullanılabilen CGI tekniğini gerçeğe yaklaştırmak üzere sanal kamera tekniği ve vücut simülasyonu gibi birçok farklı metot ile CGI filmlerin önünü açan bir "benchmark" film olmuştur. Her ne kadar gerek sinema hayranları gerekse Final Fantasy hayranlarınca yanlış anlaşılıp eleştirilse de bu film aynı zamanda Final Fantasy dünyalarının nasıl oluşturuğuna ilişlkin bizim dünyamızla alakalı ve kabul edilebilir bir orijin hikayesi sunmasıyla da önemliydi. Kullanılan metodlar maliyeti çok yükseltmiş, neticede film kendi kendini bile amorti edememişti (sadece sanal karakter Aki Ross'un saçlarının dalgalanması etkisini istenildiği gibi verebilecek bir doygunluk ve akıcılık etkisi uyandırabilmek için 5-10 milyon dolar harcandığı biliniyor) öte yandan bu sayede sonraki filmler bu filmde yapılan inovasyonlar sayesinde daha ucuza çekilebilmeye başlandı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Final Fantasy 16 istek
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.