Merhaba, aşağıdaki konu hakkkında yardım rica ediyorum.
Tabloda A sırasında çeşitli değerler var, mesela "değerli" olanları say dediğimde =COUNTIF(A1:A10;"Değerli") fonsiyonu ile "5" sonucunu alıyoruz, sorun yok.
Tablodaki başka bir kritere göre filtreleme yaptık, yeni liste
A 1-Değerli 5-Potansiyel 6-Potansiyel 7-Değerli 8-Standart 10-Değerli
=COUNTIF(A1:A10;"Değerli") halen "5" değerini vermeye devam ediyor. Tabloda filtre yaptığımızda "3" sonucunu elde edebilmek için ne yapmalıyım?
Yani kısaca filtre yaptığımda listelenen değerlerden "saymasını" istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Selamlar. Bu konuda yetkin bir forumda sağolsunlar yardımcı oldular. Buraya da ihtiyaç duyanlar olabilir diye kopyalıyorum. Saygılarımla. ====================================== Formül "Değerli" olanları 5 olarak sayıyor, B sütununda filtre yapıp yalnızca A portföyleri seçtiğimizde formül halen "5" gösteriyor, doğru olan "2" değerini almak için ne yapmamız gerekiyor.
A B a-1 =COUNTIF(A3:A12;"Değerli") a-2 Skala...............................................b-2 Portföy a-3 Değerli.............................................b-3 A a-4 Değerli.............................................b-4 A a-5 Standart...........................................b-5 A a-6 Değerli.............................................b-6 B a-7 Potansiyel.........................................b-7 B a-8 Potansiyel.........................................b-8 C a-9 Değerli..............................................b-9 C a-10 Standart..........................................b-10 A a-11 Potansiyel........................................b-11 A a-12 Değerli............................................b-12 B