Şimdi Ara

Filmlerdeki Konuşma Seslerini Daha Net Almak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
3.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 Haftadır araştırıyorum ancak işime yarayacak bir bilgi bulamadım. 49' Samsung 4k (tizen) televizyonum var ve tv kanalları izlerken ses ile ilgili herhangi bir sorunum yok ancak netflix veya indirdiğim 6 kanallı filmleri açtığım zaman konuşma sesleri aşırı düşük ve patlama sesleri aşırı yüksek ses alıyorum. Özellikle netflixte 5,1 ses olanlar beni deli ediyor, elimde kumanda izlemek zorunda kalıyorum. Bu durum için 5+1 logitech z506 tavsiye ettiler ama ben bu kadar kablo ile uğraşmak istemiyorum.

Bunun için soundbar düşünüyorum ama baktığım tüm modeller genelde 2.1 kanallı yani fiyatı bana uygun olanlar :) 5.1 soundbarlara baktığım zaman 2500-3000 TL arası fiyat çıkıyor. Benim öyle yüksek ses olsun, çevresel sesleri alsın, basları deli gibi vursun gibi bir isteğim yok yeter ki indirdiğim filmler de ve netflixte normal tv izlerken olduğu gibi düzgün bir şekilde konuşma seslerini alayım benim işimi görür.

2.1 soundbar alsam benim işimi görür mü ? yoksa illa 5.1 soundbar mı almam gerekiyor ?
    Dediğim gibi yüksek ses yüksek bas hastası değilim televizyonun normal sesi bana yetip artıyor bile. Tek isteğim netflixte veya indirdiğim 6 kanallı ac3-dts sesli filmlerde konuşma seslerini temiz bir şekilde alayım elimde kumanda bir aç bir kapat yapmadan izleyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tykhee -- 13 Haziran 2019; 12:23:22 >

• Selam Tykhee;

Seninle aynı sorunu bende yaşıyordum bütçem kısıtlıydı ama gönül işte istiyor:) Bilmeden etmeden araştırmadan da iş yapmak huyum değil açıkçası, En ince ayrıntısına kadar araştırırım nihayetinde cepten para çıkacak. Bi kaç hafta araştırdıktan sonra fiyat/kalite olarak 2.1 işimi görür diye düşündüm ve gidip LG SJ3 300W model soundbar aldım. Netflix performansındanda bayağı memnun kaldım. Konuşma seslerinden çok fazla tatmin olacaksın ayrıca diğer efektleride çok iyi veriyor. Yaklaşık 30-35 m2 salonumda keyifle 6 aydır kullanıyorum. Bass woofer ıda kablosuz gezdir odanın içinde, Ben koltuğun arkasına koydum:) Markaya para verme kardeşim taş gibi soundbar her işini görür. Tabiki birçok model var ama bu işler bütçe meselesi, Gönül ister bir bose koysun :(
  • burakaz kullanıcısına yanıt
    Aslında en çok üstünde durduğum modeldi bu :) sadece 2.1 olduğu için netflix filmlerinin seslerini net alır mıyım diye düşünüp duruyordum çünkü gına geldi bir elimde kumanda konuşma seslerinde sesi aç silah patlayınca kumanda elinden fırlasın :) dediğim gibi yüksek ses hastası değilim temiz ses versin rahat rahat duyayım yeter :)

Yorumun için teşekkür ederim direkt kullanıcıdan duymak güzel oldu. Son olarak televizyonumda bluetooth yok sanırım optikten giriş yapmam gerekiyor, tahminimce optik çıkıştan sesler daha güzel geliyordur

Bu arada ürünün yorumlarını okuduğumda bir kaç kişi konuşma seslerin az patlama müzik seslerin fazla olduğunu söylüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tykhee -- 13 Haziran 2019; 15:0:8 >
  • Anladığım kadarı ile filmlerdeki yüksek dinamikten şikayetçisiniz.
    TV'nizin ses menüsünde dinamik sıkıştırıcı seçimi büyük bir ihtimalle vardır.
    Bu seçenek "AVL - Auto Volume Leveler", "Night mode", vs türü isimler alabilir.

Bu seçimi etkinleştirdiğiniz takdirde aşırı düşük ve yüksek ses seviyeleri düzleştirilecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Anladığım kadarı ile filmlerdeki yüksek dinamikten şikayetçisiniz.
    TV'nizin ses menüsünde dinamik sıkıştırıcı seçimi büyük bir ihtimalle vardır.
    Bu seçenek "AVL - Auto Volume Leveler", "Night mode", vs türü isimler alabilir.

Bu seçimi etkinleştirdiğiniz takdirde aşırı düşük ve yüksek ses seviyeleri düzleştirilecektir.
    Denemediğim ayarı kalmamıştı zamanında, araştırmalarıma göre netflix filmleri 5+1 ses verdiği için durum böyle oluyormuş Tv'ler 2+1 kanallı olduğu için centerdan gelmesi gereken ses düşük kalıyor.2.1 sesli filmlerde veya dizilerde hiç bir sorun yok. Ama dediğinize tekrardan bakarım belki gözümden kaçmış olabilir, teşekkür ederim ilginize :)
  • Bu işi soundbar lar ile çözemezsiniz. Hemen hepsinde aynı sorun olur. Konuşma seslerini almak için sesi kısarsınız, bu sefer yoğun patlama sesi çıkar sesi açarsınız. Bunu kaliteli şekilde çözmek ise maliyetli. AVR yani amfi + kaliteli sağ ve sol hoparlör + kaliteli center hoparlör bu işin çözümü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 13 Haziran 2019; 18:53:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakaz

Selam Tykhee;

Seninle aynı sorunu bende yaşıyordum bütçem kısıtlıydı ama gönül işte istiyor:) Bilmeden etmeden araştırmadan da iş yapmak huyum değil açıkçası, En ince ayrıntısına kadar araştırırım nihayetinde cepten para çıkacak. Bi kaç hafta araştırdıktan sonra fiyat/kalite olarak 2.1 işimi görür diye düşündüm ve gidip LG SJ3 300W model soundbar aldım. Netflix performansındanda bayağı memnun kaldım. Konuşma seslerinden çok fazla tatmin olacaksın ayrıca diğer efektleride çok iyi veriyor. Yaklaşık 30-35 m2 salonumda keyifle 6 aydır kullanıyorum. Bass woofer ıda kablosuz gezdir odanın içinde, Ben koltuğun arkasına koydum:) Markaya para verme kardeşim taş gibi soundbar her işini görür. Tabiki birçok model var ama bu işler bütçe meselesi, Gönül ister bir bose koysun :(
    Bana da bir arkadaşım bu modeli önerdi. Fiyat olarak takipteyim. Fakat 700 liranın altına düşmesini bekliyorum.
    Sizin bu yorumunuzu okuduktan sonra da alım yönündeki kararım daha bir netlik kazandı :) Teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Center kanal dusuklugu ev sinamalarinda kronik bir sorundur ggogle da aratirsabiz bulursunuz ayrica bende av receiver var mevcut standart ayarlarla ondada bu sorun var sorunun cozumu ise basit bir ses sistemi alip center kanalin sesini ayrica acmaniz bu tv ile olacak birsey degil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    O dediğiniz sistem nasıl olacak ki? Avr li sistem de? Teşekkürler

• yuxeses kullanıcısına yanıt
    Avr lerin icerisinde ses kalibrasyonu kisminda manuel ayarlarda fr-fl-cen-sr-sl-sw kanallarinin ses seviyeleri ile ilgili bir ayar var normalde tum kanallar 0 oluyor ben buradan center i +10 yaptim birde hassasiyeti daha iyi olan ve diger speakerlarla sesi kulagima uyumlu gelen bir baska center speaker kullandim suanda o sorunu astim ama neden center sesleri genelde hep dusuk oluyor anlamiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: burakdc

Avr lerin icerisinde ses kalibrasyonu kisminda manuel ayarlarda fr-fl-cen-sr-sl-sw kanallarinin ses seviyeleri ile ilgili bir ayar var normalde tum kanallar 0 oluyor ben buradan center i +10 yaptim birde hassasiyeti daha iyi olan ve diger speakerlarla sesi kulagima uyumlu gelen bir baska center speaker kullandim suanda o sorunu astim ama neden center sesleri genelde hep dusuk oluyor anlamiyorum
    Benim eski kullandığım sistemler de bende yaşıyordum konuşmalar kısık geliyordu ne yapsam ne yapayım olmuyordu. Mecbur konuşma seslerini duymak için sesi açıyordum bir aksiyon sahnesi de olunca ev apartman inliyordu bunun olacağını bildiğim içinde mecbur sesi kısıyordum falan sıkıcı bir sorun du yani... Şu an kullandığım sistem de kesnlikle olmayan bir durumdur. Zaten sistemi kurarken artık bu soruna göre kurmaya çalıştım. Ama bu sorun aslında ince detaylarda da gizli odaya göre iyi bir kalibrasyon yapılmalı eşyaların konumu kullanılan kablo türü izlenilen filmin medya kalitesi oynatıcının kalitesi avr-hop uyumu vs vs tek bir yerden çıkmıyor bu mevzu aslında. Ayrıca boşuna dememişler sinema sisteminde can alıcı iki önemli nokta vardır birisi center diğeri sub dur diye... Bu sorunun kökten kesin çözümü her şeyin tüm ekipmanların olması gerektiği gibi olduğunu düşünürsek tamamen analog 5+1 sistem kurmak olacaktır pre,power amfi ile yani sinema salonlarında olan sistemler gibi işte o zaman tam olur...

• yuxeses kullanıcısına yanıt
    Bir ara elimdeki eski 5.1 analog sistemin stereo girisini tum kanalara yayma ozelligini kullanarak mono olarak kopruledim avr nin center kanalinida 10/100k lik direnclerle gerilim bolucu devreden gecirip hoperlor cikisini line out cikisina cevirdim sonuc c3nter tonalitesi acisindan gayet guzel ses sonderce gur cikti ama sesin geneline uymadi.

Hımm ilginç olmuş. Bu center olayına kafayı takmış adamlar var :) ne ler yapıyorlar neler... Aslına şöyle bir şey de görmüştüm front hoparlörü yan yatırıp Center olarak kullanmak!? Avr den de ona göre ayar çekilse acaba sonuna etkisi ne oluyor merak ediyorum.

• Denedim ise yariyor anfiyi aldigim.donemde hediye verilen denox larin devasa front unu yan yatirdim denedim oldu fakat evde esim gordugunde kalp krizi gecirecekti bu yastan sonra bukadar aksiyon fazla dedim.

• 1- iyi bir kalibrasyon.
    2- centerı iyi konumlandırmak. eğer tv nin üstündeyse arkasına destek, eğer tv nin altındaysa önüne destek koyarak tam izleme pozisyonuna yönlendirmek.
    3- kaliteli ve duyarlılığı yüksek bir center.
    4- hoparlöre ses ayarlarından centerın derecesini yükseltmek.
    5- bazı avr lerde ince ses ayarlarında center kanal ile ilgili ayarlar vardır genelde dialoqe diye geçer.bunu açmak.
    Bu ayara film izleme esnasında ulaşılır genelde. normal konumda ulaşılamayabilir.
    Vay bee düşündüğümüz yapmışsınız. Bende magnat set var giriş seviyesi Center avr de small mı olacak yoksa large mi? Denedim şimdi de bir fark yok gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Small large ayari bass yonlendirmesi icin small olunca tiz ve midler midbasslar cenderdan basslar sub woferdan gelir large olunca tum frekanslar centerdan gelir center performansini arttirmak icin paralel tweeter ve aktif sub ekledigimde oldu ses istedigim kivama geldi ama goruntu kotu oldu

• Islerimin azoldugu bir donemde kendim bir center speaker yapacam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.