Şimdi Ara

Film Altyazıları Düzgün Gözükmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birden fazla video oynatıcı kullanıyorum.Vlc hariç hiçbirinde Türkçe altyazılar düzgün çıkmıyor.Karakterler-harfler yanlış oluyor.Mesela yaklaştırır kelimesi yerine yakl@styryr gibi gözüküyor.Aynı altyazı vlc playerda düzgün gözüküyor nedense.Kullandığım playerlar media player classic (klite codec) , media player , splayer , splash player .Bu durumu nasıl düzeltebilirim ?

• BSplayer,km player,Gom player , bu üçünüde karışık olarak kullanıyorum ve hiç birinde böyle bir sorun yok , bunlarıda bir dene eğer aynı sorun varsa , senin sorunun başka birşeyden kaynaklanıyordur onuda biraz araştırırsan bulursun bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: extrm

ALtyazı ayarlarında karakter kodlama (charset) ayarını türkçeye çevir düzelir.

Nereden giriyoruz o ayara ? Splayer'da bulamadım mesela .
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

quote:

ctrl+p altyazılardan düzelt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avokado Kabuğu

quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

quote:

ctrl+p altyazılardan düzelt

Media player classic'te düzelttim fakat okeyledikten sonra başka filmde tekrar eski haline geri dönüyor.Hafızaya almıyor yani Türkçe seçeneğini.
  • Altyazıyı notepad ile aç. Farklı kaydet seçeneğini seçip en alttaki Kodlama : ANSI'yi UTF-8'e çevir. Bir üst satırdan Kayıt Türü : Tüm Dosyalar'ı seçip kaydet. "Bu isimde bir dosya var, değiştirilsin mi?" diye sorarsa evet seçeneğini seç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caner_Gnc

Altyazıyı notepad ile aç. Farklı kaydet seçeneğini seçip en alttaki Kodlama : ANSI'yi UTF-8'e çevir. Bir üst satırdan Kayıt Türü : Tüm Dosyalar'ı seçip kaydet. "Bu isimde bir dosya var, değiştirilsin mi?" diye sorarsa evet seçeneğini seç.

Teşekkürler, çok işime yaradı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende televizyonda bu sorunu yaşıyorum
  • Gom player kullan dostum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.