Şimdi Ara

fıkralar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkesin buraya fıkra ekleyip harika bir fıkra forumu olmasını istiyorum hadi başlıyalım

Adamın biri, bir gün ağacın altında namaz kılıyormuş. Ağaçta bulunan başka biri de onu izliyormuş. Namazını bitiren adam daha sonra namazının kabul olması için Allah'a dua etmeye başlamış. - "Allahım sen namazımı kabul et." Ağaçtaki adam: - "Etmem", diye cevap vermiş. Adam şaşırmış. Tekrarlamış: - "Allahım sen kıldığım namazı kabul et." - "Etmem." Adamın şaşkınlığı iyice artmış. Yine: - "Allahım sen namazımı kabul et", demiş. Ağaçtaki adam tekrar: - "Etmem", deyince adam sinirlenmiş. - "Etmezsen etme. Zaten abdestsiz kılmıştım."

AĞAÇ YÜRÜMEZSE

Nasreddin Hoca'ya yapılan sataşmalar tükenip bitmez. Akşehirliler bir gün Hoca'ya takılır ve sorarlar: - "Hocam senin evliyalar katında ulu bir kişi olduğun söylenir aslı var mıdır?" Hoca'nın böyle bir iddiası elbette yoktur ama bir kere soruldu ya cevaplar: - "Her halde öyle olmalı." - "Böyle kişiler zaman zaman mucizeler göstererek bu özelliklerini herkese kanıtlar. Hoca madem kabullendin göster bir mucize de görelim!" Hoca: - "Pekala şimdi size bir numara yapalım" der.. Karşısında durmakta olan çınar ağacına; - "Ey ulu çınar çabuk yanıma gel!" der. Tabii ne gelen ağaç var ne giden. Hoca yürümeye başlar ağacın yanına varır. Akşehirliler: - "Ne oldu Hoca ağacı getiremedin, kendin oraya gittin!" diye gülünce Hoca: - "Bizde kibir yoktur, dağ yürümezse abdal yürür", der.

SECDEYE KAPANIRSA

Bir gün Hoca, yol üstü bir hana inmiş. Han Nuh Nebi'den kalma bir yer.. Her tarafı delik deşik; adeta çökmeye ramak kalmış. Hoca'nın yüreğine bir korkudur düşmüş ama, ne desin? Nihayet bir söz arasında: - "Yahu, bu senin tavan da ne kadar gıcırdıyor, beşik mübarek!" diyecek olmuş ama, hancı baba hiç oralı olmamış; sözü şakaya boğarak: - "Ağzını hayra aç Hoca, bu gıcırtı beşik gıcırtısı değil; tavan tahtaları Hakka tesbih çekiyor!" demiş. Hoca'nın közü küllenir mi? Gözlerini hancının gözüne dikerek: - "Peki ama", demiş; "ya bu tavan boyle tesbih çeke çeke aşka gelip de secdeye kapanırsa, bizim halimiz nice olacak?"

BİZEDE UĞRADI

Nasreddin Hoca'ya dert yanıyorlar: - "Yahu Hoca senin karın çok geziyor." Hoca: - "Olur mu canım? O kadar gezse arada bir bizim eve de uğrardı."

HZ. İSA

Nasreddin Hoca, bir köyde vaaz veriyormuş. Laf arasında Hazreti Isa'nin göğün dördüncü katında olduğunu söylemiş. Vaazdan sonra, bir kadın Hoca'ya yanaşmış: - "Hazreti Isa, orada ne yer, ne içer?", demiş. Hoca'nın tepesi atmış: - "Ey hatun, köyünüze geleli şunca zaman oldu, benim ne yiyip, içtiğimi sormazsın da, Allah'ın peygamberini sorarsın!"

SANANE

Bir gün Nasreddin Hoca eve doğru yürüyormuş, bir arkadaşı arkadan seslenmiş "aman hoca gördün mü biraz önce geçen helva kazanı ağzına kadar doluydu". Hoca istifini bozmadan "bana ne" demiş. Arkadaşı, "ama hoca helva kazanı sizin eve gidiyordu, buna ne dersin?" demiş; hoca yine istifini bozmadan "o zaman sana ne?" demiş.

BİR AYAK

Nasreddin Hoca abdest alırken, bir ayağına su yetmemiş. Namaz kılarken de bir ayağını yukarı kaldırarak namaz kılmış. Bunu gören cami cemaati: - "Hocam bu nasıl namaz?" diye sormuş. Nasreddin Hoca: - "Bir ayağı abdestsiz namaz", diye cevap vermiş.

KANATLI DEVELER

Günlerden bir gün, Nasrettin Hoca camide vaaz verirken: - "Ey cemaat", der. "Allah, deveyi kanatlı yaratmadığı için hepimiz durmaksızın, sürekli şükredelim. Yoksa damlarımız çoktan başımıza yıkılmıştı..."

KUSUR ÇÖMLEKTE

Hocanın bir gün subaşıya işi düşmüş. Adam haraç ve rüşvet yiyen biriymiş. Hoca fakir, ne yapsın. Bir çömleğe toprak doldurmuş ve üstüne bal sıvamış. Gitmiş işini görmüş, ilamını almış, memnun. Ertesi gün kapısında bir adam bitmiş: - "Hoca demiş, subaşı ilamda bir kusur etmiş. Geri istiyor..." Hoca yutar mı: - "Kusura bakmasın evlat", demiş. "Kusur ilamda değil çömlekteydi."

GÜNAH

Bir Ramazan günü Nasreddin Hoca'nın gözleri susuzluktan afallamış. Dayanamayıp bir çeşmeye çaktırmadan yanaşmış. Tam suyunu içerken, bir köylü görmüş hocayı: - "Aman hoca, günah değil midir bu yaptığın!" - "Yıkıl karşımdan, Ramazan gider bir daha gelir, ama ben gidersem bir daha gelmem; ne günahı'"

PEYGAMBERİ KİM

Hoca bir gün Timur'un adamlarından birine sormuş: - "Sen hangi mezheptensin?" Adam elini göğsüne koyarak: - "Emir Timur!", demiş. Oradaki bir başkası: - "Hoca Efendi, bir de peygamberini sor bakalım", demiş. - "Gerek yok", demiş Hoca. "İmamı Topal Timur olursa, peygamberi de kesinlikle Barbar Cengizdir."

• Temel

Maymun Aşkına
    Temel, Fransiz ve ingiliz'in bindikleri gemi
    batmis.Günlerce aç susuz kaldiktan sonra bir adaya çikmislar.Tam kurtulduk
    diye sevinirlerken bir dolu yamyamyn bas uçlarinda belirdigini görmüsler.Yamyamlarin niyetinin kötü oldugunu gören kazazedeler :
    - Ne olur bizi yemeyin, diye yalvarmislar.
    Kral yamyam :
    - Sizleri bir teste tabi tutacagizz, en basarili
    çikani affedecegiz. Her birinizi birer kulübeye hapsedip birer maymun verecegiz. Bir yil sonunda
    en cok yavru maymun dogurtaniniz kurtulacak, demis.Kulubeler hazirlanmis, maymunlar konulmus, kapilar sikica kapatilmis Hergün kapi altindan
    yemekler gönderilmis. Birinci yilin sonunda kapilarin açilma zamani gelmis.
    Ilk olarak Fransizin kapisi açilmis. Üç tane yavru maymun oradan oraya zipliyor. Fransiz pestili çikmis bir durumda. Ikinci olarak ingilizin kapisi açilmis. O da harap
    durumda ama bes tane yavru dogurtmus.
    Son olarak Temel'in kulubesine giderken yamyam
    hokomoko :
    - Bu Türkler uçkurlarina çok düskün millettir. simdi kapiyi açacagiz en azindan on yavru üzerimize atlayacak demis.Kapi açilmis ama ne görsünler Temel bir kösede kös kös oturuyor., Temel'e verilen maymun harap durumda, ortada da sadece bir yavru var ama onun da
    bir gozu var bir gozu yok, kafasi gövdesinden büyük, kisacasi tam bir hilkat garibesi!
    - Ne lan bu!, demis hokomoko...
    Bir yilda dogurta dogurta sadece bunu mu dogurttun?
    - Ulan serefsizler, demis Temel.Vermissiniz yanlislikla erkek maymunu, bunu
    buldudugunuza şükredin!

Siyah Beyaz Kadın
    Temel ve dursun yaz tatillerinde Antarktika'ya gitmeye karar vermişler. Uzun bir yolculuktan sonra buzlar diyarına varmışlar. Bir rehber bulamadıklarından kendileri gezmişler uzun buz ovalarını. ertesi sabah bir rehberle anlaşarak kıtanın en güzel yerlerini rehber eşliğinde gezip merak ettiklerini soruyorlarmış. Bir ara Temel rehbere seslenerek
    - Pardon burada hiç beyaz kadın var mı ?
    diye sormuş,
    Rehber
    - Tabiî ki var, buradaki kadınların yüzde doksanı beyazdır
    demiş.
    - Peki siyah kadın var mi?
    - Eh bir kaç tane var bu civarda
    - Pekİ siyah beyaz kadın var mı
    Rehber son derece şaşkın bir şekilde
    - Tabiî ki hayır ben hiçbir yerde rastlamadım böyle kadına
    Cevaptan hiç de hoşnut kalmayan Temel Dursun'a dönerek
    - Ula dursun yoksa dün akşamkiler penguen miydi?????.

Temel ve Janeffer
    Temel birgün Amarika'ya gitmiş. NeWYork'taki en ünlü ve lüks genelevine gelmiş. Buyur etmişler.
    - "Janeffer'i istiyorum"
    demiş. Kadın gelmiş:
    - "Fiyatım 1000 dolar"
    demiş. Temel kabul etmiş ve Temel Janeffer'le bir güzel beraber olmuş. Ertesi gün Temel gene gelmiş ve Janeffer'i cağırmış: Janeffer:
    - "İndirim için gene geldiysen olmaz, fiyatım 1000 dolar"
    demiş. Gene Temel bigüzel beraber olmuş kadınla. Temel ertesi gün gene gelmiş, aynı kadını istemiş, genel ev yoneticisi:
    - "Efendim başka guzel kızlarmızda var"
    demis. Temel:
    - "İlla da Janeffer"
    demis. Janeffer memnunmuş iki günde 2000 dolar. Tabi Temel bir güzel yine beraber olmuş sarışın Janeffer'la. Kız dayanamamış sormuş Temel'e:
    - "Sen ya çok zenginsin yada kafayı bozmuşsun. Üç günde 3000 dolar harcadın beraber olmaya."
    Temel hiç istifini bozmadan:
    - "Yok ulan Türkiye'den geliyorum. Oradaki kız kardeşin sana 3000 dolar gönderdi sana vermem için. Bizim başkasının parasında gözümüz yok."

• Sizi için binlerce fıkra

http://www.fikrabul.com/

Bu sitede birçok fıkra bulabilirsiniz bu site dışında da bu foruma da herhangi bir fıkra ekliyebilirsiniz

Şimdiden sağolun
  • küçük şehmuz
    bir gün şehmuz okula gitmiş ama dövülmüş bir şekilde hocası sormuş oğlum şehmuz ne oldi diye temel yanıt vermiş
    akşam buban sordi ali uyuyinmi aliden ses çökmiy veli uyudinöi velidende ses çıkmıy şehmus uyudinmi bende yok buba uyumadum dedim dövdü beni demiş hocası bak yavrum böyle durumlarda hiç ses çıkarmaycan demiş ertesi güm şehmuş yine dövülmüş bir şekilde gelmiş hocası sormuş ne oldu diye şehmuz cevap vermiş akşam bbubam sordi ali uyidinmi aliden ses çıkmiy veli uyudinmi velidende ses çıkmıy şehmuz uyudinmi bende hiç ses etmedim sonra babam anama dedi hazır ol cemile ben geliyom diye bende dedim ula nere gideysunuz beni bekleyin diye bubamda beni dövdü demiş hocası bak yavrum ana baba ara sına karışılmaz sen ses etme demiş ertesi gün şehmuzun kemikleri kırılmış bir vaziyette okula gelmiş hocası demiş ne oldu diye şehmus demiş
    bubam sordi ali uyidinmi aliden ses çıkmiy veli uyudinmi velidende ses çıkmıy şehmuz uyudinmi bende hiç ses etmedim sonra buban anamın arkasına geçti ben çocuk isteyrum diye bağırdı bende fırsat bu fırsat deyip babamın arkasına geçtim didimki bende pisiklet isteyrum
    Evinizde çocuklar, televizyonun karşısına dizilmiş oturuyorlar, karşınızda reklamlara çıkan çocukların elinde çikolatalar Püskevitler birbirlerine ikram ediyorlar, birbirleriyle yiyorlar şakalaşıyorlar ! O çocuk aklından geçiriyor benimde bir çikolatam olsa, benimde bir püskevitim olsa diyor. Anne bize niye almıyorsunuz ! Bizde niye yok diyor !

• yazmasanızda en azından üzel lmuş diin ayıp bea
    İğrenç Espriler Antolojisi..
    20 yıl önce açıldı
    Şiirler,güzel sözler
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Onu Bunu Bırakın eğer gülmek istiyorsanız benim bulduğum bir site var. sizde bi bakın derim.

http://www.znads.com/affiliates/idevaffiliate.php?id=254

Adamın biri Amerika ya gitmiş ve orada çok güzel bir civciv görmüş ve ülkesine götürmek istemiş. Uçağa binmiş ve civcivi ceketinin iç cebine koymuş. Yanına da bir rahibe oturmuş. Civciv bir sure sonra adamın gömleğinin içine girip pantolonuna doğru inmiş ve fermuar seviyelerine geldiğinde cani dışarı çıkmak istemiş. Fermuarın azıcık acık kalan yerinden dışarı bakmış ve hemen kafasını geri çekmiş. Bu hareketi bir kaç kez tekrarlamış. Civciv rahibenin dikkatini çekmiş. Rahibe utana sıkıla adama donmuş: 'Beyefendi, ben bu islerden pek anlamam ama galiba yumurtalarınızdan biri çatlamış !
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.