Şimdi Ara

FIFA 14 Beşiktaş JK | TAKIM HAZIR! [GÜNCEL 13.12.2013]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
2
Favori
17.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  FIFA 14 Beşiktaş JK | TAKIM HAZIR!  [GÜNCEL 13.12.2013]

FIFA 14 BEŞİKTAŞ JK | CREATION CENTRE

Merhabalar,

Direk konuya giriyorum,bildiğiniz gibi FIFA 14'de Türkiye Ligi haberleri yine hüsranla sonuçlandı.En nihayetinde ligimiz oyunda yer almayacak ve bunun yerine sadece Galatasaray takımı oyunda oynanabilir halde olacak.Ben geçtiğimiz sene Beşiktaş JK takımını Creation Centre ile yapmıştım ama gerekli ilgiyi göstermedim,çok özenmeden bir-iki gün içerisinde takımı yapmıştım.Şimdi EA'nin yaptığından daha hoş ve kaliteli bir takım yaratmak istiyorum.

Öncelikle bana yardımcı olabilecek kişiler lazım.Ligimizi gerçekten iyi bilen,iyi gözlemleyebilen kişiler olması hepimizin adına yararlı olacaktır.Şahsen Beşiktaş fanatiği olmama rağmen bu takımın yapımında yardımcı olabilecek diğer takım taraftarlarının da görüşlerine önem vermeyi düşünüyorum.Çünkü fanatik olduğum için bazı konularda objektif bakamayabilirim haliyle.

Forma yapımı benim için sorun değil,formayı EA'nın sunmuş olduğu seçenek arasında en güzel şekilde yapmaya çalışacağım.Stadımızı Atatürk Olimpiyat Stadı isminde yapacağım ve oyundaki statlar içerisinden en benzer olanını seçmeye özen göstereceğim.Yani en nihayetinde yardımcı olmanızı istediğim konu oyuncu güçleri,Beşiktaş kulübünün transfer bütçesi ve genel olarak formasyonu.Formasyon oyun içinde değiştirilebildiği için çok sıkıntı olmayacaktır zaten.Şu sıralar hep 4-2-3-1 oynuyoruz,büyük ihtimal öyle yapacağım şu son bir ay içerisinde feci değişiklikler olmazsa...

Ayrıca proje oyun çıktıktan en geç 1 hafta içerisinde başlayacak.Yapımını tamamen kendim üstleniyorum,sadece oyuncu güçleri hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var o kadar.Bu konu üzerinden tartışılabilir,oyuncu güçleri paylaşılabilir.Aklınızdan geçen her türlü bilgiyi paylaşabilirsiniz.

NOT: Sizden ricam,lütfen burada paylaşılan oyuncu güçlerini kopyalayıp,yapılan her türlü çalışmayı kopyalayıp kendi takımınızı yaratmamanız.

CREATION CENTRE

Bazı arkadaşlar Creation Centre nedir bilmeyebilir.Kısaca özetlemek gerekirse Creation Centre;tamamen kendi takımınızı yarattığınız,formalarını,forma numaralarını,dizilişini,takım bütçesini,oyuncuların güçlerini vesaire her türlü bilgiyi ayarlayabildiğiniz ve takımınızı yaratabildiğiniz resmi bir EA SPORTS FIFA uygulaması.

Ayrıca sadece takım değil,takımlardan oluşan ligler veyahut sadece oyuncular da yaratıp takıma ekleyebilirsiniz.Creation Centre'da yarattığımız takımları,ligleri vesaire nasıl indireceğiz diyorsanız o şu şekilde oluyor;

-Öncelikle sitede istediğiniz takıma tıklayıp,kırmızı şekildeki "Bookmark Team" butonuna basıyorsunuz.(Tabii siteye EA hesabınızla giriş yapmanız gerekiyor.)Bookmark Team butonuna bastıktan sonra ise şu adımı takip ediyorsunuz,

-Orijinal olan FIFA 14 oyununuza isterseniz konsol,isterseniz bilgisayardan giriş yapıyorsunuz EA hesabınızla ve oyundaki menüden Creation Centre bölümünü bulup giriyorsunuz ve karşınıza çıkan bölümde daha önceden "Bookmark Team" butonuna bastığınız takımları görüyorsunuz.Bu listeden istediğiniz bookmarkladığınız yani işaretlediğiniz takımı veya ligi indirebiliyorsunuz.İndirdikten sonra Creation Centre diye bir lig ekleniyor oyuna.Bu ligin içerisinden indirdiğiniz takımı,veya sağ-sol yaparak indirdiğiniz liglerdeki takımlardan birini seçip oynayabiliyorsunuz.İndirdiğiniz liglerle bir miktar para vererek Career modunda oynayabilirsiniz.İndirdiğiniz takımlarla offline KICK-OFF modunda veyahut ONLINE olarak Unranked maçlarda oynayabilirsiniz.Takım eklendikten sonra nasıl yapacağınızı anlatmayı düşünüyorum zaten.

Creation Centre Linki; BURAYA TIKLA!

YAPIM SÜRECİ

Konu altından şimdiden oyuncularla ilgili görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.Şu oyuncunun overalli şu kadar olmalı,pas özelliği şu kadar,kafa özelliği şu kadar olmalı vesaire diye.Oyuncuların boy ve kilolarını zaten ben internetten araştırıp en doğru şekilde oyuna yansıtacağım.Oyun çıktıktan en geç bir hafta içerisinde zaten oyunu almış olurum ben.Aldıktan hemen sonra yapıma seri bir şekilde başlamayı düşünüyorum.O yüzden oyun çıkmadan şu oyuncu güçleri konusunu halledersek ben oyunu satın aldıktan birkaç gün sonra oynama fırsatına erişiriz.Olabildiğince fazla futbolcunun tahmini overalllerini yazarsanız daha iyi olur.Sadece tek bir oyuncunun tahmini overalllerini yazmayın lütfen.

TAKIMIN YAPIM AŞAMASI BİTMİŞTİR,TAKIMI İNDİREBİLİRSİNİZ!
    Nasıl indireceğiz?
    -Creation Centre sitesine gidiyoruz.(TIKLA!)
    -Siteye Origin hesabımızla giriş yapıyoruz.(FIFA 14 bulunan Origin hesabımızla.)
    -Yükleme bitince sayfanın biraz aşağısına inip,"More Teams" butonuna tıklıyoruz.
    -Sol taraftaki seçimlerden Advanced Search Options'un üzerine tıklıyoruz.
    -"All Fifa versions" kısmından FIFA 14'ü seçiyoruz.
    -"Search by" kısmından Author'u seçiyoruz.
    -"Enter your search here" yazan yere "Hunglasx" yazıyoruz.(Tırnak işaretleri olmadan)
    -Çıkan takımın resmine tıklıyoruz.
    -Takımın ana sayfası açılacaktır.Açılınca sağ üstteki kırmızı "Bookmark Team" butonuna basıyoruz.
    -FIFA 14 oyununu açıyoruz.
    -Menüden üstteki Customise bölümüne geliyoruz.
    -Creation Centre bölümüne giriyoruz.Burada Bookmark'ladığımız,yani işaretlediğimiz takım gözükecektir.Sol altta yazan Download kelimesinin yanındaki tuş hangisiyse o tuşa basıyoruz ve takımı indiriyoruz.
    -Takım indikten sonra takımla oynamak için Kick-Off bölümüne geldiğinizde takım Creation Centre ligi altında gözükmeli.Ancak muhtemelen ilk bakışta bulamayacaksınız çünkü kadrolarınız online kadrolar olacak.(Match-day zımbırtısı)Bunu kapatmak için iki takım arasında bulunan altıgenin içinde hangi tuşa basmanız gerektiği yazar.ON yazan yerin hemen yanında resimle belirttiği tuşa basıyorsunuz ve takımı seçip oynuyorsunuz.

FORMALAR
     FIFA 14 Beşiktaş JK | TAKIM HAZIR!  [GÜNCEL 13.12.2013] - EV SAHİBİ
     FIFA 14 Beşiktaş JK | TAKIM HAZIR!  [GÜNCEL 13.12.2013] - KONUK
     FIFA 14 Beşiktaş JK | TAKIM HAZIR!  [GÜNCEL 13.12.2013] - ALTERNATİF

STADYUM

Stadyumumuz Stadion Hanguk'tur.İsmi Ataturk Olimpiyat Stadi olarak değiştirilmiştir.

FIFA 14 Beşiktaş JK | TAKIM HAZIR!  [GÜNCEL 13.12.2013]

OYUNCULAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunglasxx -- 13 Aralık 2013; 19:09:02 >

• rizörv*

burada ortak karar verilen,çoğunluğun kararlaştırdığı oyuncu güçleri olacak

Beşiktaş JK 2013-2014 Güncel Kadrosu

Oyuncu güçleri ;
    Cenk Gönen - 75
    Tolga Zengin - 79
    İbrahim Toraman - 76 (Beşiktaş'taki son durumlardan dolayı takımdan silindi!)
    İsmail Köybaşı - 72
    Tomas Sivok - 77
    Ersan Gülüm - 74
    Julien Escude - 74
    Gökhan Süzen - 69 (Takımdaki kişi fazlalığından dolayı takıma eklenmedi!)
    Pedro Franco - 74
    Serdar Kurtuluş - 70
    Ramon de Moraes Motta - 70
    Maneul Fernandes - 81
    Necip Uysal - 72
    Veli Kavlak - 73
    Muhammed Demirci - 71
    Mehmet Akgün - 65 (Takımdaki kişi fazlalığından dolayı takıma eklenmedi!)
    Oğuzhan Özyakup - 76
    Olcay Şahan - 74
    Uğur Boral - 73
    Gökhan Töre - 77
    Atiba Hutchinson - 75
    Kerim Frei - 73
    Hugo Almeida - 79
    Mustafa Pektemek - 73
    Filip Holosko - 74
    Dentinho - 73
    Ömer Şişmanoğlu - 73
    Michael Eneramo - 71

NOT: Bildiğiniz gibi bazı oyuncular milli takımda olduğu için FIFA veritabanında bulunuyor.O oyuncuları direk takıma eklediğimden dolayı ve EA sağolsun,bu oyuncuları hiç güncellemediğinden dolayı overallleri biraz düşük yahut fazla olabilir.Onları direk koymaya özen gösteriyorum.Maalesef EA'nın yaptığı oyuncuların overallerini değiştiremiyorum.

GÜNCEL 13.12.2013 - 18:52

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunglasxx -- 13 Aralık 2013; 19:07:19 >

• Orjinal olmayanlar içinde geçerlimi bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0peth

Orjinal olmayanlar içinde geçerlimi bu?

Maalesef,ben sadece Creation Centre için düzenliyorum.Eğer bir arkadaş çıkıp ben bunu yama olarak da monte edebilirim derse bana ulaşsın forumdan ÖM yoluyla.

Arkadaşlar stat olarak Stadion Hanguk'u düşünüyorum,gerçeği en çok andıran bu.

Aslında Stadion Olympik de baya benziyor ama stadın mimarisi pek andırmıyor gibi.Onun dışında tribünlerin sahaya uzaklığı falan filan benziyor.Kapasite de daha çok benziyor.

Sizce hangisi daha mantıklı veya sizin öneriniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunglasxx -- 12 Eylül 2013; 15:41:48 >

• Tolga:79
    Gökhan Töre:75-Dribling 80-84
    Kerim Frei:72
    Fernandes:81
    Hugo Almeida:77
    Oğuzhan Özyakup:74
    Atiba:75
    Eneramo:73
    Dentinho:74
    Muhammed:70
    Niang:77
    Holosko:77
    Sezer Öztürk:70
    İbrahim Toraman:76
    Olcay Şahan:74
    İsmail Köybaşı:68

Hanguk iyiymiş.Öbürü benzemediğinden kötü durabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrCnR06 -- 12 Eylül 2013; 15:36:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrCnR06

Tolga:79
    Gökhan Töre:75-Dribling 80-84
    Kerim Frei:72
    Fernandes:81
    Hugo Almeida:77
    Oğuzhan Özyakup:74
    Atiba:75
    Eneramo:73
    Dentinho:74
    Muhammed:70
    Niang:77
    Holosko:77
    Sezer Öztürk:70
    İbrahim Toraman:76
    Olcay Şahan:74
    İsmail Köybaşı:68

Hanguk iyiymiş.Öbürü benzemediğinden kötü durabilir.

Niang derken pek anlayamadım hocam?

Ayrıca Olcay Şahan'ı 75 civarı yapmayı düşünüyordum.Almeida'yı 76.

Ha birde İsmail Köybaşı 72 civarı diye düşünüyorum.

Stat konusuna gelirsek,Hanguk bence de daha iyi.En nihayetinde onu yapacağız galiba...Diğer arkadaşlar da görüşlerini belirtirse çok hoş olur.

Edit : İkinci mesajda kendi görüşlerimi yazdım.Bir inceleyip yorum getirirseniz güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunglasxx -- 12 Eylül 2013; 15:56:36 >

• Tolga 78
    İsmail 75
    Sivok 80
    Escude 72
    Serdar 74
    Fernandes 85
    Oğuzhan 76
    Veli 78(Def Yüksek)
    Necip 74
    Atiba 78
    Almeida 80
    Gökhan Töre 75
    Olcay 78
    Muhammed 70
    Toraman 75
    Ersan 72
    Kerim 72
    Pedro 70
    Ramon 70
    Gökhan Süzen 68
    Mustafa Pektemek 74
    Holosko 74
    Ömer 70
    Eneramo 74(Strength 90 felan olmalı)
    Cenk 70
    Günay Güvenç 65

Bence bu şekilde olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Norman Reedus. -- 12 Eylül 2013; 16:01:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tolga 78
    İsmail 75
    Sivok 80
    Escude 72
    Serdar 74
    Fernandes 85
    Oğuzhan 76
    Veli 78(Def Yüksek)
    Necip 74
    Atiba 78
    Almeida 80
    Gökhan Töre 75
    Olcay 78
    Muhammed 70
    Toraman 75
    Ersan 72
    Kerim 72
    Pedro 70
    Ramon 70
    Gökhan Süzen 68
    Mustafa Pektemek 74
    Holosko 74
    Ömer 70
    Eneramo 74(Strength 90 felan olmalı)

Bence bu şekilde olmalı.

Hocam bazı güçleri bence abartmışsınız.Veli 78 olmamalı,keza 85 Fernandes için fazla gibi.Belki 83 düşünülebilir.

Almeida 80 demişsiniz,fazla abartıya kaçmış.Almeida Türkiye Ligi dahilinde iyi bir oyuncu.77'yi geçemez benim görüşümce...

Ramon'u tanımıyorum,o yüzden bir şey diyemeyeceğim önceden hiç takip etmemiştim ama Pedro Franco 73-74 civarı bir gücü hakkediyor gibi.

Yorumun için çok teşekkürler hocam,konudaki yorumlar birikince ortalama bir overall belirleriz gibi.Ayrıca sadece Beşiktaşlı arkadaşlar değil,başka takımın taraftarları da yazarsa objektif bir şekilde ve yazarken hangi takım taraftarı olduğunu belirtirse daha güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunglasxx -- 12 Eylül 2013; 16:02:06 >

• Fernandes'i anlatmaya gerek duymuyorum.
    Bu Ligde Veli kadar koşan mücadele eden top çalan pas yapan oyuncu yok bir ortasaha oyuncusunda olması gereken herşey var Melo'nun 80 olduğu yerde Veli hayli hayli eder.
    Almeida'ya gelince Almeida'nın Gol istatistiği çok yüksek.Zaten sağlıklı olduğu zaman Kalitesini belli ediyor Portekiz Milli Takımında sürekli oynuyor sağlıklı olduğu zaman. Umut Bulut'un 76 ettiği yerde Almeida'nın 80 olması çok normal.
    Olcay Şahan'ıda kısaca anlatmak gerekirse Amrabat 78 Olcay'ın gol istatistiği olsun İstikrarı olsun kesinlikle 78 olmalı.
    Ramon süratli bir futbolcu ayağı düzgün Tekirdağ maçında iyiydi,Pedro daha oynamadı ona bişey diyemem.
  • quote:

Fernandes'i anlatmaya gerek duymuyorum.
    Bu Ligde Veli kadar koşan mücadele eden top çalan pas yapan oyuncu yok bir ortasaha oyuncusunda olması gereken herşey var Melo'nun 80 olduğu yerde Veli hayli hayli eder.
    Almeida'ya gelince Almeida'nın Gol istatistiği çok yüksek.Zaten sağlıklı olduğu zaman Kalitesini belli ediyor Portekiz Milli Takımında sürekli oynuyor sağlıklı olduğu zaman. Umut Bulut'un 76 ettiği yerde Almeida'nın 80 olması çok normal.
    Olcay Şahan'ıda kısaca anlatmak gerekirse Amrabat 78 Olcay'ın gol istatistiği olsun İstikrarı olsun kesinlikle 78 olmalı.
    Ramon süratli bir futbolcu ayağı düzgün Tekirdağ maçında iyiydi,Pedro daha oynamadı ona bişey diyemem.

Ben henüz Galatasaray takımı ile karşılaştırma yapmadım,oyuncu güçlerini bilmiyorum o yüzden bir şey diyemeyeceğim.

http://www.futhead.com/ Şu site eğer gerçekten doğruysa ve dediğiniz gibi Melo 80 ise o halde takımdaki overalleri toplu olarak biraz daha yükseltmem gerekecek gibi.Çünkü bu sene en formda takım Beşiktaş şuan için.

• Hunglasxx kullanıcısına yanıt
    Hocam ben wiki den bakmıştım kadroya ondan Niang var Senin 2.iletide paylaştığın güçler çok yerinde.İsmail Köybaşı 68-69 ideal bence zira 2 senedir sahalarda değil.Galatasaraylıyım bu arada.
  • Sahalarda değil doğrudur ancak hazırlık maçında yaptığı iki asist öyle düşündürdü beni.71 civarı en ideali gibi...

Hocam bu arada GS taraftarıyım demişsiniz,sizce arttırmamız gerekiyor mu sizin takıma oranla?EA güçleri biraz tuhaf yapmış.Melo'yu da 80 yapmış,Selçuk İnan'ı da...Selçuk İnan 80'se Fernandes de 81 civarı olmalı ama aynı zamanda Melo da 80.O yüzden Fernandes kafadan 83 olmalı Nasıl yapsak bilemedim şimdi.

Ayrıca ekleyeyim,GS'nin FIFA 14 oyuncu güçleri burada;

http://www.futhead.com/14/clubs/galatasaray-sk/

Semih Kaya 79 ise Sivok da en az 79-80 olmalı gibi.Beşiktaş'ın en kötü döneminde dahi geldiğinden beri istikrarını bozmadan iyi top oynuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunglasxx -- 12 Eylül 2013; 16:23:56 >

Şimdi şöyle bir durum var.Galatasaray Avrupa da başka oynadığından size Melo'nun ya da Amrabat'ın yüksek olması garip gelebilir.Bu iki oyuncu da Avrupa da özellikle Amrabat Man U maçlarında çok iyi oynadığından bir anda yükseldi overall i.Eğer aynı mantıkla gidersek Sneijder 84-Fernandes 83 olursa Fernandes'ten bir tık mı ötede Sneijder.Bence karşılaştırma yapmadan düşünmek gerek.Sivok konusunda katılıyorum.Fernandes ikisindende yüksek olacak ancak Sneijder'den düşük olacak.Bu da 81-82'ye denk gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrCnR06

Şimdi şöyle bir durum var.Galatasaray Avrupa da başka oynadığından size Melo'nun ya da Amrabat'ın yüksek olması garip gelebilir.Bu iki oyuncu da Avrupa da özellikle Amrabat Man U maçlarında çok iyi oynadığından bir anda yükseldi overall i.Eğer aynı mantıkla gidersek Sneijder 84-Fernandes 83 olursa Fernandes'ten bir tık mı ötede Sneijder.Bence karşılaştırma yapmadan düşünmek gerek.Sivok konusunda katılıyorum.Fernandes ikisindende yüksek olacak ancak Sneijder'den düşük olacak.Bu da 81-82'ye denk gelir.

Sneijder ile eş yapma gibi bir derdim yok zaten ama Sivok 80 olmalı,Fernandes 82 olmalı.Manchester United karşısında iyi oynadı diye 78 ise eğer çok saçma olur bu Amrabat olayı.Ben Olcay'ı da,Gökhan Töre'yi de 77-78 yaparım rahatlıkla.İki maç oynadı diye o kadar fırladıysa bu adamlar da 3-4 maçtır iyi oynuyor.Almeida formda zaten,onu da 77-78 civarı yaparım bu kafayla...GS'de çok dengesizlik var bu overall konusunda.Artık nasıl bi' görevli böyle saçma rakamlar verdiyse...

Tam dediğin gibi.CL performansı çok etkiliyor.Amrabat o maçlardan sonra birşey oynamadı bana göre ama bilmiyorum.
  • Neyse,başka arkadaşlar da yorumlarını yapsınlar.Ortalama bir overall veririz artık...
  • Mehmet Akgün 70 olmamalı
  • 13'de bazı oyuncular vardı Milli takımdan filan freeden. Ordan bakıp onları ekleyebilirsin. En azından kemiğini. Sonra düzenlemeler olur. Mottayada 13den bakabilirsin.
  • @Gaston Ramirez
    Sen kaç düşünüyorsun hocam?

@myres

Motta 69'muş hocam.Bu arada kemiğini yapmak isterdim şimdiden ama takımı yarattığımda FIFA 13 takımı olarak gözükebilir.Zaten oyuncuyu bulup eklemek en fazla 1 dakikamı alır.Şimdilik gerek yok,sadece formaları yapmaya başladım şuan için.Stadı da Stadion Hanguk düşünüyorum.Üst mesajlarda nasıl gözüktüğüne dair bir resmi var...
  • Eneramo 72
    Akgün 66
    Ömer 71
    Uygun bende ilk bunlar gözüme çarptı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.