Kimse diyemiyorki ülkeyi yönetenlerde bu işe kafası basan biri yok.. İnternet işi ve dünyası çok farklı olduğundan haberleri bile yoktur internetten simetrikten internetten heyy heyyy |
Fiber Altyapı ve Simetrik İnternet İçin Desteğiniz Gerekiyor! #Simetrikinternethakkımızdır (2. sayfa)

-
-
Şuan altyapıdan internet hizmeti almıyorum ama yine de destekliyorum. Türk Telekom'un artık şunu bilmesi lazım: İnsanlar artık evde çalışıyor, içerik üretiyorlar haliyle bunun için iyi bir upload hızı lazım. ADSL ve VDSL için neyse de fiber için 8 mbps upload rezalettir ve bunun bir lütuf olarak sunulması daha da rezalet bir şeydir. Starlink uydularından bile 40 mbps upload alınıyor. Türk Telekom eskiden (o zamanlar TTNET) kampanyalarında download hızını bile yazmıyordu ama günümüzde artık download hızını yazıyor. Eğer herkes desteklerse upload hızları da simetrik falan olabilir. Daha fazla destek lazım.
-
Ulen FTTH olunca bile parasını verip 100/10 üstü internet alamıyonuz, 100 üstü paket yok. Ne simetriğinden bahsediyonuz siz
-
hayaller 1000 mbps hayatlar...yükleniyor...
-
-
1 Gigabit internet başlarda geldiğinde heyecandan yerimde duramıyordum
onu indireyim bunu indireyim şunu indireyim
fakat sorun şu , internetiniz ne kadar hızlı olursa olsun sunucular size o hızı vermiyor
saniyede 80 90 mb hızla indirmem gerekirken max 10 mb hızla iniyor
bazı sunucular 15-20'yi görüyor
steam gibi yerler 25-40 ila
bir başka nokta iste gigabit hız sürekli yüksek hızlarda sağlayamıyorlar yani yarım gigabit porsiyon diyelim, 400 500 mb hızlara düşedebiliyor
bir diğer nokta böyle bir hız için kablolu bağlantı yapmak zorundasınız yoksa hızınızdan tam faydalanamıyorsunuz
bir diğer nokta hdd yazma hızınız internet hızınızdan düşük olursa da ekti edebiliyor asdasd
ama aşağı yukarı 350-500 mbbit internet hızına sahibim(upload hızı ise hep daima yüksek oldu fazla ihtiyacı olan yok belliki asd)
Sonuç olarak alıştım, genelde ne indiriyorum ne yüklüyorum, çok yüksek bir hıza her zaman ihtiyacım olmuyor başlarda heyecan yaptımda çokta bir sırrı yok yani
Fakat insanlar 16mbbit, 24mbbit hızlar falan kullanıyorlar hala bu soyguna dur denmeli orası kesin
-
onu indireyim, bunu indireyim diye düşünenleri heyecanlandırmayan bir hizmet olabilir ama biz online oyuncuları oldukça heyecanlandırıyor. İstanbul'un göbeğinde bu hizmeti alamıyor olmak da oldukça üzücü..
-
şu upload işi artık çözülsün en az 50 mbps istiyoruz..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ISS bir ricam var senelik kaç km fiber kablo yatırımı yapılmış sosyal medyaya eklesinler
-
(alıntılarsanız sevinirim)
online oyuncularında böyle bir hıza ihtiyacı yok bence.
İndirme hızının çok yüksek olması, sürekli oyun oynayan yada her oyunu denemek isteyen gamer arkadaşları heyecanlandırırken
Upload hızının çok yüksek olması ise streamerları(yayıncılar) heyecanlandırır.
Online oyunculara gelirsek bağlantılarının düzenli ,problemsiz ve sabit olması yeterli. Çokta yüksek hızlara ihtiyacı yok bence.
-
anlatırım tabii ki.
gerforce now nedir ile başlayalım dilerseniz?
yıl oldu 2022.. oyunları torrent'den indirme devri biteli bayağı bir zaman oldu. steam, epic games gibi oyun mağazaları açıldı. 2015 yılında geforce now beta ile tanıştık. olabilir mi gerçekten derken şu an adsl hatlarımızla çamur görüntü olsa da neredeyse gecikmesiz oyunlar oynayabiliyoruz.
online oyuncular için problemsiz sabit olması yeterli demişsin. kısmen katılıyorum ama geforce now işin içine girince katılmıyorum. tabii ki 1000 olmasına gerek yok ama 1000 neden olmasın?
ayrıca bu altyapı ile birlikte latency yani gecikme sorunu da çözülmüş oluyor. 1ms latency online oyuncular için çok ciddi bir değer.
şunu söylemek isterim. turknet'in 1000mbps 99tl kampanyasını duyduğumda 1 kere bile "neler indiririm beee" diye aklımdan bir şey geçmedi. indirmek mi kaldı yahu..
-
online oyuncular için gerekiyor savını geforce now ile mi desteklemeye çalışıyorsunuz?
konunun geforce now la hiç alakası yok, geforce nowu kullanabilende yok denecek kadar tr de kitlesi çok az, çünkü bir çok açıdan kullanılması mantıklı değil
1.Geforce now ile sadece eklenmiş olan oyunları oynayabiliyorsunuz. - Sınırlı kütüphane
2.Geforce now ile sadece satın aldığınız oyunları oynayabilirsunuz. - Yüksek oyun ücretleri
3.Geforce now ile sadece oyun oynayabiliyorsunuz. - Kısıtlama
Kaldı ki online oyunları Geforce now üzerinden oynayan insanın aklından şüphe ederim ben. Zaten gecikme problemi bu kadar önemli, birde gecikmeye vesile olacak bir teknoloji üzerinden oynamaya kalkışmak ve hatta bu olmasın diye 1000 mbbit interneti zorunlu tutmak kadar yanlış bir şey yok.
1 gigabit internetin ihtiyacını sadece ve sadece bol bol bu hıza gerçek anlamda ihtiyacı olan kitlelerin işine yarar,
1ms gecikme olmasın diye 1 gigabit internet kullanmak istiyorsanız önce geforce now kullanmayı bırakmalısınız.
Umarım günlük hayattada problemlere bu bakış açısıyla yaklaşmıyorsunuzdur bu işten cebiniz zararlı çıkar benden demesi.
-
1 gigabit gereksiz olabilir ama 200-300-500 gibi hızlar normal olmalı artık upload işi tamamen facia bir durumda içerik üretmek söz konusu değil insanlar evlerden çalışıp buluta dosya yedekliyor vs. bu nedenle düzenleme şart 1 gigabit bağlantı sahibi olanlarda devamlı olarak tam kapasitede kullanmıyorlar bağlantılarını ISS in radarına girer adik kullanım ya da sözleşme hükümlerine göre zaten uyarı yapılır.
-
vah vahhh.. 1 yıl önce görüşmüşüz. İnşallah 1 yılda kendini geliştirmiş, fiber altyapının ne demek olduğunu, ne için ihtiyaç olduğunu, "sadece download" amaçla ya da download öncelikli olmadığını anlamışsındır :) anlamadıysan hayatta başarılar diliyorum :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X