Şimdi Ara

FİAT TİPO KULÜP (693. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.908
Cevap
89
Favori
2.585.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 691692693694695
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbullu58 kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam teşekkür ederim o zaman yanlış bakmışım sx olarak değiştiriyorum hemen aramaları.Bir de sizi çok takip ettim ondan yazdım.Öğrenciyim 7 bin civarı bulabilir miyim ve sizce tipo doğru tercih mi benim için.Yakıt, masraf, bakım nasıldır sizce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Celciusavogadro kullanıcısına yanıt
    SAĞOLASIN kardeşim tipo yol tutuş konfor gibi özellikler bakımından çokiyidir oyönden doğru seçimdir emin ol. İş yakıt meselesine gelincede; lpgli ve temiz motorlu olduğunda ortalama meblağlarda yakar. Örneğin bende İtalyan Tipo SX Sedicivalvole var. 100kmde 24-32TL arasında yakıyor lpgde. Çok fazla sayılmaz. Ama iş benzine gelince eski teknolojili motorlar yakıyor tabiki bayağı.

    Düşük km'li, rektefiye edilmemiş olanlarına bak. Çünkü motoru yenileyen adam hemen elden çıkartmak içn ucuz parçalar kullanır, buyüzdende sürekli masraf açar araç sana.

    7bin civarına belki tipo s bulursun ama onlarda pert olmuş araçlardır ancak. Bu piyasada 7binliraya şahin doğan bile vermiyorlar maalesef. Piyasa uçmuş vaziyette.

    Temiz sx'ler 14binden başlar yukarı doğru devam eder. Daha aşağı fiyattakiler hep bitik araçlar, iyice incele görürsün zaten. Biraz daha bütçen varsa sxlere yönel enaz sorun çıkartan bu tipolardır ama dediğim gibi ençokta bunlar tutulduğundan piyasaları bayağı yüksek çünkü 2. Elleri çabuk satılan elde kalmayan araçlar bunlar.

    Sakın acele etme, iyice araştır ondan sonra al arabanı kardeşim. Gençsin sabırsızlık yapma sonra pişman olursun. "İNŞALLAH" en uygun fiyata en güzellerine denk gelirsin alırsın kardeşim. Şimdiden alacağın araç HAYIRLI olsun.

    7bin civarına Tipo olmasada uno bulursun ama hiç tavsiye etmem unoları. İllede ona gücüm yetiyor uno alcam dersende onun en az sorunlu olanlarıda uno 70 s olanlarıdır. Sakın 60 s alma aklında bulunsun kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İstanbullu58 kullanıcısına yanıt
    Bu saatte uzun uzun her şeyi açıklamışsınız hocam çok sağolun.Yazınızı kopyalayıp notlarıma yapıştırdım arabayı detaylı inceleyeceğim zaman tekrar tekrar bakacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6sx yada 1.4sx acill Tipo arıyorum. (1.6 tercih sebebi) i.e de olabilir. yalnız s modeli bakmıyorum. 96 99 model arası 13bin TLye kadar.



    20 yıllık araçta değişen çamurluk vs. boya olabilir onada okey. Ağır hasar kaydi şase dirsek problemi olmasın kafi. Temiz ve diri olsun yeter.



    Rengi Beyaz ve Gök Mavisi olursa daha iyi olur.



    Ankara civari olursa daha iyi olur. Şehir dışıda olabilir.



    Siz yada etrafınızda eş dost varsa satan lütfen dönüş yapmanızı rica ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • local1 L kullanıcısına yanıt
    1.6 sx karbüratörlüler en çok tutulanları. En az sorunlu olanları bu model olduğundan.
  • Merhaba foruma yeni üye oldum. 1998 model 1.6 SX Tipom var. Yaklaşık 1 yıl oldu alalı bozuk yoldu ön konsoldan çok ses geliyor. Bunun bir çözümü bar mıdır?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SA arkadaşlar TİPO alma niyetim var. İki araç var.

    Biri galeride 94 sx 11.000 gri

    Diğeri kullanıcı 97 i.e 10.750 lacivert



    İkisi de diri kasalar.



    1)Tipo için model yılı çok önemli mi ?

    2)Mpi motor yaklaşma diyorlar bir türlü açıklama yapan yok

    3)İstanbul içi günde ortalama 30 km aylık ne yakıt çıkarır bana

    4)Öğrenciyim. Önerir misiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satılık 1.6 1996 tipo Sx aracım var. Antalyadan
    129.000 de km orjinal. Kazası hasar kaydı yok.
    İlgilenen arkadaşlar özelden yazabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soner5741g

    SA arkadaşlar TİPO alma niyetim var. İki araç var.

    Biri galeride 94 sx 11.000 gri

    Diğeri kullanıcı 97 i.e 10.750 lacivert



    İkisi de diri kasalar.



    1)Tipo için model yılı çok önemli mi ?

    2)Mpi motor yaklaşma diyorlar bir türlü açıklama yapan yok

    3)İstanbul içi günde ortalama 30 km aylık ne yakıt çıkarır bana

    4)Öğrenciyim. Önerir misiniz ?



    Ogrenciysen karbiratorlu al mpi a sakın bulasma tofas slx le ayni motor sorun yasamazsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. 1.4 Orijinal hata boya olmayan 48 bin km tipoyla aranıza birkaç önce ben de katıldım. Şimdi size bir sorum var. Dün kapı ayarı yapılırken aptal kaportacı sağ arka kapının hemen iç kısmında şimdi nasıl anlatayım bilmiyorum, kapı kapandığında hemen o içeriyle birleştiği kısmın plastiği var ya, o plastiği kırmış ve parçacılarda uyanı yok. Bilginiz var mı bulabilir miyim bir yerde hem de o plastik tam olarak ne diye geçer google da nasıl aratacağımı bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba. bende tipo almayı düşünüyorum. ilk arabam olacak.arabalar hakkında hiçbirşey bilmiyorum. en çok tutulanı sx modeli demişsiniz. sx olup olmadığını nasıl anlarız. arabanın herhangi bir yerinde yazar mı ya da ruhsatta falan
  • Mrb. Arkadaslar forma bnde yeni üye oldum benmde 96 model 1.6 S tipom var gayet memnunum kolay kolay arıza cıkarmıyor. Tek şikayetim. Akis kafaları çok çabuk ses yapıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi akşamlat. 3 hafta önce tipo 1.4s aldım. arabanın gazını fulledim ve yola çıktım. 70 tl'ye 130 km yol yaptı. arabanın karbüratöre önceki hafta bakım yapıldı.distribütör ve bujiler yenilendi, yağı suyu yenilendi ama arabada yakıt tüketimi çok yüksek geldi bana. ve bu araba 5. vites 3000 devir düz yolda 90-95'i geçmiyor. bu sıkınti neden olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VoLKaN067 kullanıcısına yanıt
    satlıkmı acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski tiponuzun yanlislikli sakin gosterge panelini sokeym demeyin denedim her yeri elimde kaldi fiber glas ile dolgu yapip kapliyorum suan ins. Olur :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Engin.81 E kullanıcısına yanıt
    merhaba, bu 2000 motorların parçası yok diyorlar, siz parça konusunda hiç sıkıntı yaşadınızmı? Birde yakıt sarfiyatınızı paylaşabilirmisiniz?
  • 1998 ve aşağı modelde 2.0 motor olan arabaların motor parçaları sıkıntılı diyebiliriz (genel olarak). Tipo ve tempra 2.0 da motor parçası sıkıntılı diyebiliriz. 1.6 karbüratörlü tipo tempra da parca sıkıntısı yaşamazsın. Şahin gibi heryerde parca bulamazsan da bir yerde mutlaka parca çıkıyor. En koyu ihtimal internet veya İstanbul. Ben 3 yildir 91 dgt kullanıyorum. Her yerine elim değiştir. Arabayla uğraşmayı seviyorum. Fakat normal kullanıcı olsaydım da bana fazla masraf açmadı. Etrafında başka araç kullananların hepsi (düşük model kullananlar için) benden daha fazla masraf yaptılar. Buna şahin, passat ve vectra gibi araçlarda dahil. Ondan ben halimden memnunum. Benim tek sıkıntı klima olmaması. Onuda sunroof la kapatıyoruz. Yol tutuşu ve konfor açısından çok iyi. Tabiki de d sınıfı araç yerini tutacak değil.



    Tipo lar geneli c sınıfıdır. Eski Polohb ler b sınıfı araç. Onlarla karşılaştırma yaptınız da yol tutuşu farkı yedek parca kısmında size avantajını belli edecektir. Polo, 206, çalıo ve palio ya gore koltukları ve iç hacmi daha ferahtır. Dediğim gibi tipo lar C sınıfı araçtır. Buna gore tasarlanmış.



    İç kaplama ses izalasyonu kendi yapacaklar için yaklaşık 300 tl toplam maliyet çıkıyor. Kapı düşemesini söküp butun iç akşamı çıkarıyorsunuz. Sadece cam kalsın. Sonra kaplama isini yapın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yakıt tüketimi için 100 km de litre miktarını konuşmak daha doğru olur . Her yerde lpg fiyatları farklı. Bulunduğum yerde 2.85 den tutun 3.40 a kadar lpg fiyatı var.



    Su anda benim uzun yol tüketimim 100 km de 9.5 lt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekselans3535 -- 16 Kasım 2017; 23:16:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekselans3535 kullanıcısına yanıt
    yakıt tüketimi iyiymiş sizin.
    Aslında Şu anda bende linea var, ama ev almak için yakında satmak zorunda kalabilirim, belki 12-14000 arası bir araba alabilirim 2 sene palio, 3 sene uno kullandım, palio unoya göre yol tutuşu iyi olan frenleri daha iyi olan bir araç, Uno nun frenleri hakkaten kötüydü, frenler tutuyor ama, araba çok kayıyordu, palio da öyle kayma yapmıyordu. Uno nun en güzel yanı içinin çok ferah olması, arabayı kullanırken heryeri rahat görüyorsunuz, masraf dersen ikisinde de çok masraf ettim, masrafsız araba yalan demek, tipo ya da bu yüzden biraz sardım, içi ferahtır, frenleri yol tutuşu unodan biraz daha geniş olduğu için daha iyidir diye düşünüyorum. Paliolar biraz limitimin üstünde. 2000 motor ilgimi çekti, kimisi abs klima falan var demiş ( Allah Allah dedim iyiymiş,) birazda performansı severim , o yüzden yani Ama şu parça işi sıkıntı gerçi ben bursadayım o yüzden 1 haftada çıkmacılardan falan her türlü bulunur diye aklıma da gelmiyor değil.




  • Mastek91 M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ruhsatta sx diye yazıyor zaten merak etme. En sorunsuz olanları 1996 model ve üstü olan SX KARBÜRATÖRLÜ olanlarıdır. Mpi skıntılıdır.

    Fiat ve Honda firmaları o yıllarda müşterilerinden aldıkları kronikleşmiş sorun şikayetlerinden ötürü revizyona gitmişler.

    1996 model olanlarını hatalarını azaltarak piyasaya sürdüler.

    Fiat motor hatalarını, elektronik kronik arızalarını, öntakımları güçlendirmiş, şaseleri güçlendirmiş olarak Tipo-Tempraları tekrar piyasaya sürmüş.

    Hatta elektronik göstergeleri üreten firmayı dahi değiştirmiştir.

    Mpilerin enjeksiyon ve lpg uyum sorunları çok. Parçaları diğerlerinden daha dayanksz ve pahalı. Ayrıca çokiyi anlayan ustalarıda pek yok.

    Bundan dolayı SXten sonraki modeli olan SLX'lerde dahi. Mpiden vazgeçilmiş yeniden karbüratörlü motorlar yapılarak piyasaya sürülmüş.

    Bu da gösteriyorki en sevilen sorunsuz modeli SX modelleri olduğundan trkrar SX motorları üretilmiş üst modellerde bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 691692693694695
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.