Şimdi Ara

FİAT TİPO KULÜP (64. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13.912
Cevap
90
Favori
2.642.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Paylaşımın için çok teşekkürler mavis717, sis farının camının kırılması çok sık başımıza gelen bir durum. Bu nedenlede verdiğin bigiler çok faydalı

quote:

Orjinalden alıntı: mavis717

TEMPRA-TİPO SİS FARI /SİS FARI CAMI ve SİS FARI AMPULU DEĞİŞİMİ

Arkadaşlar yoldan sıçrayan cakıl tasları veya bir yere çarparak sis farlarımız zaman zaman kırılıyor.Bir çok tempra ve tipoda sis farları kırılmış ve içlerine çamur ve su girmiş vaziyettedir.Bu görüntü beni sinir etmektedir.Benim aracımın sis farlarıda ; yeni dökülen asfalttan sıçrayan çakıl nedeni ile camları kırıldı. Sis farı komple değişimi biraz masraflı olduğu için bende kendim sis farı camlarını değişitirdim. Burada kendi yapmış olduğum çalışmalarımı açıklıyorum.

*******BURADAKİ YAZI VE RESİMLER BİLGİ NİTELİĞİNDEDİR.DOĞACAK HASAR VE KAZALARDAN HİÇ BİR ŞEKİLDE SORUMLULUK KABUL EDEMEM.BUNLARI YAPIP / YAPMAMAK KİŞİNİN KENDİ SORUNUDUR********

Ve uğraşmak isteyenlerede” Kolay Gelsin” diyorum.

SİS FARI CAMI DEĞİŞİMİ VE SİS FARI AMPULU DEĞİŞİMİ

SİS FARI CAMI DEĞİŞİMİ

1- Sis farı aşagıda işaretlenmiş vida deliklerinden tornavida yardımı ile vidaları sökülür ve elektrik kablosu söküldükten sonra dışarıya doğru çekilerek çıkartılır.
    2- Sis farı çıkartıldıktan sonra sis farını tutan dış çerçeve kendini tutan silikonlardan bir bıçak yardımı ile kesilerek çıkartılır
    3- Sonra sis farı camı gövdeden kendini tutan silikonlar kesilerek çıkartılır
    4-Gövdede kalan silikon artıkları temizlenir.
    5-Camcıya gidilerek sis farının gövde kısmından tasmayacak ölçüde cam kestirilir. Tercihen biraz daha kalın olabilir. İsteyen renklide kestirebilir.
    6-Kesilen camlar sis farı gövdesine silikon yardımı ile yapıştırılır. silikon güzel sürülmelidir yoksa sis farınız su alabilir.
    7-Sis farına çıkarılan dış çerçevesi takılır
    8-Silikonların kuruması için en az 12 saat sis farı dik bir konumda düz bir yerde bekletilmelidir.
    9- Artık sis farı eskisi gibi sağlam olmuştur. Sökülen sıra ile tersten takip edilerek sis farı yerine takılır.

SİS FARI AMPUL DEĞİŞİMİ

*** Bu işlem sis farı arabada takılı ikende yapılabilir.****

1-Elektrik bağlantısı kabloyu çıkartarak kesilir.
    2-Sis farı arkasında kapağı tutun 4 adet vida sökülmelidir
    3-Sonra kapak çıkartılır.
    4-Sis lambası ampulu karşınızdadır.ampulu tutan tırnaklar bastırıp yana iterek açılır ve sis lambası ampulunu çıkartılır. Yerine sağlam olan yenisini takılır. Ampulu tutan tırnaklar yerine takılır.bağlantılar kontrol edilir.
    5-Kapak tekrar yerine takılır.Kapağın yerine düzgün oturduğundan emin olunmalıdır.Yoksa sis farının içine su girebilir.
    6-Kapak vidaları yerine takılır.Elektrik bağlantısı yapılır.Sis lambası yakılarak kontrol edilir.

ŞİMDİ RESİMLERLE ANLATALIM

FİAT TİPO KULÜP

1-Sis farı aşagıda işaretlenmiş vida deliklerinden tornavida yardımı ile vidaları sökülür ve elektrik kablosu söküldükten sonra dışarıya doğru çekilerek çıkartılır.

FİAT TİPO KULÜP

MAVİ İLE İŞRETLENMİŞ OLAN VİDALAR SİS FARINI; TAMPONA SABİTLEME VİDALARI,SARI RENK İLE İŞARETLENMİŞ OLANI SİS FARI YÜKSEKLİK AYAR VİDASIDIR.

FİAT TİPO KULÜP

2-Sis farı çıkartıldıktan sonra sis farını tutan dış çerçeve kendini tutan silikonlardan bir bıçak yardımı ile kesilerek çıkartılır

FİAT TİPO KULÜP

3-Sonra sis farı camı;gövdeden kendini tutan silikonlar kesilerek çıkartılır

FİAT TİPO KULÜP

4-Gövdede kalan silikon artıkları temizlenir.

FİAT TİPO KULÜP

5-Camcıya gidilerek sis farının gövde kısmından tasmayacak ölçüde cam kestirilir. Tercihen biraz daha kalın olabilir. İsteyen renklide kestirebilir.

FİAT TİPO KULÜP

FİAT TİPO KULÜP

6-Kesilen camlar sis farı gövdesine silikon yardımı ile yapıştırılır. silikon güzel sürülmelidir yoksa sis farınız su alabilir

FİAT TİPO KULÜP

7-Sis farına çıkarılan dış çerçevesi takılır
    8-Silikonların kuruması için en az 12 saat sis farı dik bir konumda düz bir yerde bekletilmelidir

FİAT TİPO KULÜP

9-Artık sis farı eskisi gibi sağlam olmuştur. Sökülen sıra ile tersten takip edilerek sis farı yerine takılır.

EN SON HALİ

FİAT TİPO KULÜP

SİS FARI AMPUL DEĞİŞİMİ

*** Bu işlem sis farı arabada takılı ikende yapılabilir.****

1-Elektrik bağlantısı kabloyu çıkartarak kesilir.
    2-Sis farı arkasında kapağı tutun 4 adet vida sökülmelidir

FİAT TİPO KULÜP

3-Sonra kapak çıkartılır.

FİAT TİPO KULÜP

4-Sis lambası ampulu karşınızdadır.ampulu tutan tırnaklar bastırıp yana iterek açılır ve sis lambası ampulunu çıkartılır. Yerine sağlam olan yenisini takılır. Ampulu tutan tırnaklar yerine takılır.bağlantılar kontrol edilir.

FİAT TİPO KULÜP

5-Kapak tekrar yerine takılır.Kapağın yerine düzgün oturduğundan emin olunmalıdır.Yoksa sis farının içine su girebilir.
    6-Kapak vidaları yerine takılır.Elektrik bağlantısı yapılır.Sis lambası yakılarak kontrol edilir.

MALİYETİ:

CAMLAR -----3 YTL
    SİLİKON------2,5 YTL
    İŞÇİLİK -----BENDEN

TOPLAM 5,5 YTL

UMARIM YARDIMCI OLMUŞUMDUR......

• RESİM KOYULMUYOr BURAYA NEDENSE. RESİMLERİ ARABA.COM DA VAR vitrin ilanlarında 34 gmz olan araba.11.500 e indirdim.eger almak isteyen varsa msj atsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahbuka

antalyada oto dogudan aldım.daha önce bende normal cam takmıştım.tesaduf sordum çok kırıldıgı için bulunduruyorlarmış.tabi sizin oldugunuz yerde varmı bilemem

malesef burada yok.camı bırak komple sis farı bile yok.adresi yazdığın için teşekkür ederim.ihtiyacı olupta almak isteyenlere yol göstermiş oldun.tekrar teşekkür ederim.
  • mrb arkadaşlar ben bişey sorcaktım bikac kişiden duydumda diyelimki bitane tipo calışmadı vurdurunca digital göstergeleri zarar görüyomuş aslı varmıdır acaba bunun bide bu tipolarda digitalden yana şikayeti olan varmıdır saygılar

AŞAĞIDAKİ ADRESTE ARACINIZIN ÜZERİNDE GÖREREK TİPO NUZA UYGUN JANTLARI BULABİLİRSİNİZ

http://www.bmf-gmbh.de/cgi-bin/goodyear/fr_montage.pl?PKWNr=00AB&pkwMarke=Fiat&pkwModell=Tipo&Bild=fitip&BildText=

FİAT TİPO KULÜP

• Selamlar Tipocu Arkadaşlar....

1998 Yılından beri Tipo 1.6 i.e hayranıyım...

İlk Tipo 1.6 i.e mi 1998 Ocak ta sıfır aldım ancak Bordo renginden dolayı sıfır aldığım aracımı 2 ay sonra sattım..Daha sonra 1998 Temmuz da Beyaz renk yine bi sıfır 1.6 i.e aldım.1999 Eylül'ünde ise yine sıfır 1.6 i.e beyaz aldım:::

FİAT TİPO KULÜP

FİAT TİPO KULÜP

FİAT TİPO KULÜP

Şimdi gelelim asıl soruma bu resimdeki araç ile de 2002 yılında yollarımı ayırdım.Ve de geçen hafta aşağı resimdeki aracı aldım...
    Yalnız bu araç manuel klima ve de bu çok canımı sıkıyor bunu değiştirmenin yolu yok mu?yani dijital yapamazmıyız yapsak ne masraf olur?

FİAT TİPO KULÜP

FİAT TİPO KULÜP

• Walla tam 1.6 i.e hayranıymışsın hakikatten. Bu kaçıncı 1.6 i.e Senide kulübümüze kaydedelim arkadaşım. Klima hakkında benim tam bilgim yok açıkçası. Bu en son aldığın 1.6 i.e hayırlı uğurlu olsun kaça aldın ve araba kaç km de?
    quote:

Orjinalden alıntı: byyarar

Selamlar Tipocu Arkadaşlar....

1998 Yılından beri Tipo 1.6 i.e hayranıyım...

İlk Tipo 1.6 i.e mi 1998 Ocak ta sıfır aldım ancak Bordo renginden dolayı sıfır aldığım aracımı 2 ay sonra sattım..Daha sonra 1998 Temmuz da Beyaz renk yine bi sıfır 1.6 i.e aldım.1999 Eylül'ünde ise yine sıfır 1.6 i.e beyaz aldım:::

FİAT TİPO KULÜP

FİAT TİPO KULÜP

FİAT TİPO KULÜP

Şimdi gelelim asıl soruma bu resimdeki araç ile de 2002 yılında yollarımı ayırdım.Ve de geçen hafta aşağı resimdeki aracı aldım...
    Yalnız bu araç manuel klima ve de bu çok canımı sıkıyor bunu değiştirmenin yolu yok mu?yani dijital yapamazmıyız yapsak ne masraf olur?

FİAT TİPO KULÜP

FİAT TİPO KULÜP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 3 Nisan 2007; 0:40:47 >

• Bu 4. oldu.Diğerleri sıfırdı ama bu 2.el.

Son Tipo 51.000 de ve çok temiz bi araç.

Aracı 9.000 YTL ye aldım devir filan bi de eksoz değiştim(orta ve arka) 9.700 e mal oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byyarar -- 3 Nisan 2007; 10:23:39 >

Orjinalden alıntı: byyarar

Bu 4. oldu.Diğerleri sıfırdı ama bu 2.el.

Son Tipo 51.000 de ve çok temiz bi araç.

Aracı 9.000 YTL ye aldım devir filan bi de eksoz değiştim(orta ve arka) 9.700 e mal oldu...

TİPO'MUN EN SON HALİ NASIL ARKADAŞLAR

FİAT TİPO KULÜP

FİAT TİPO KULÜP

FİAT TİPO KULÜP

FİAT TİPO KULÜP

FİAT TİPO KULÜP

FİAT TİPO KULÜP

FİAT TİPO KULÜP

Orjinalden alıntı: volkan67

Resimlerinde de görüldüğü gibi oldukça temiz bir araç zaten KM de çok az. Peki nasıl 9.000 YTL ye aldınız? Normalde bu arabanın piyasası bu fiyatın üzerindedir öyle değil mi?

Normalde bildiğim kadarı ile 10.500 YTL Civarı olmalı sahibi (ilk sahibi) borçlu olduğundan bu fiyata verdi.Daha yüksek rakamlara alıcı çıkmamış.
  • Tipo nun el kitabında okuduğum kadarıyla aracın ie ise yani enjeksiyonlu ise kesinlikle aracı çalıştırmak için vurdurmamak gerekiyomuş. Çünkü aracı iterek vurdurarak çalıştırmaya uğraşmak araçta bulunan katalitik konvektörde büyük arızalara neden oluyormuş. Ama aracın s modeli yani karburatörlü bir araç ise problem yok sanırım istediğin şekilde çalıştırabilirsin.
    quote:

Orjinalden alıntı: apo_o

ya arkadaşlar bu digitallerde vurdurunca sorun oluyomu hic bilginiz yokmu vardır mutlaka araba calışmadığında hiç vurdurduğunuz oldumu?

• slm arkadaşlar bende bu siteye kayıt oldum. ilk önce bütün tipoculara kazasız belasız günler dilerim ve benim bi sorum olcak. 96 tipo slx almayı düşünüyorum italyan bazıları piyasada pek tutulmadığını söylüyorlar yorum göderirseniz çok sevinirim
  • İksar arkadaşım nerelerdesin yaaaa ne zamandır özlettin kendini. Arabanda yapmış olduğun değişiklik çok değişik zevkler ve renkler tartışılmaz tabiii açıkcası nasıl yaptın anlatırmısın? Ha bi de kabaran yere koyduğun lastikten bende de var ama yapıştırmadım sen yapıştırdın mı?
    quote:

Orjinalden alıntı: ilksar

VE YAN CEPDEN KABARIYOR DİYE SÖZ EDEN ARKADAŞLAR İŞTE ÇÖZÜM

FİAT TİPO KULÜP

FİAT TİPO KULÜP

• Hoşgeldin mdemirkan italyanların tutulup tutulmadığını bilemiyorum ama yerli yapımlardan daha güzel bence fiyat olarak ne düşünüyosun yani ne kadar ayırabilirsin Tipo için forumda bi kaç kişi araçlarını satıyolardı da o bakımda n değerlendir istersen
    quote:

Orjinalden alıntı: mdemirkan

slm arkadaşlar bende bu siteye kayıt oldum. ilk önce bütün tipoculara kazasız belasız günler dilerim ve benim bi sorum olcak. 96 tipo slx almayı düşünüyorum italyan bazıları piyasada pek tutulmadığını söylüyorlar yorum göderirseniz çok sevinirim

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.