Şimdi Ara

FİAT TİPO KULÜP (463. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.914
Cevap
90
Favori
2.613.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 461462463464465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yaman53

arkadaşlar 1.6 tipo DGT 91 modeller hakkında bilgi verebilecek olan varmı ?

sorum halen güncelliğini korumaktadır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gani38

selam arkadaşlar:
    1999 model 1.6 ie MPİ Tipo aracıma hangi marka LPG yi tavsiye edersiniz.Ben atiker düşünüyorum.Atiker kullanan arkadaşlar memnun mu?Sorun yaşayan oldu mu?Görüşlerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler herkese.

arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.
  • quote:

quote:

Arkadaşım uzun yıllar tipo ve temra kullandım.1991 modeller italyandır.dgt dijital ekran mı?bilmiyorum ama tipolar parasına göre iyi arabadır.Temiz olmak şartıyla tabii.
  • arabayı devamlı kullanmıyorsan boşver o kadar masraf edip tüp taktırma

az bin öz bin benzinde bin
  • s.a beyler bizim tipolarda çapraz frenleme sistemi olduğunu duymuştum doğru mu
    birde benim tiponun direksiyonda gacırtılar olmaya başladı araba sabitken direksiyonu çevirdiğimde garip bi ses geliyor direksiyon hidrolik yağıda yeterli sizce neden yapar bu sesi direksiyon körüğünden olabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: frv_ua

s.a beyler bizim tipolarda çapraz frenleme sistemi olduğunu duymuştum doğru mu
    birde benim tiponun direksiyonda gacırtılar olmaya başladı araba sabitken direksiyonu çevirdiğimde garip bi ses geliyor direksiyon hidrolik yağıda yeterli sizce neden yapar bu sesi direksiyon körüğünden olabilir mi ?

hidrolikse sona dayadığında vınnn diye ses yapar bu normaldir.tam son yapma zararı vardır arabaya bu ses hep olur. Çapraz freni ilk kez duydum 7-8 yıl tipo tempra kullandım.
  • çapraz fren dediğin ön sol arka sağ ön sağ arka sol şeklinde fren yapması ise bu sadece tipolarda değil tüm arçalrda böyledir benim bildiğim
  • quote:

arkadaşım ister çapraz olsun, isterse dikine tutsun. bu arabaların frenine pek güven olmaz. tipoların frenleri evvela önden tutmaya başlar. yani önler arkadan daha iyidir. zaten frene basınca araba öne yığılır burdan anlayabilirsin.

kızaklamaya çok müsaittir... mesela ben daha arabaya alışamadığım ilk zamanlarda arabayı kaydırıp kamyonun altına giriyodum. bereket versin adam anladı kayacağımıda direksiyonu kırdı.

geçen günde aynı şekilde. çok hafif ıslak yolda daha 40-50 ile giderken, kasisi görünce fren yaptım yine cayırdama koptu. araba direk kendini yolun dışına doğru atıyodu ki ben gaza yüklendim topladı...

bu arabaların çoğunluğunda abs bulunmuyor. onun için yolda hesaplı gitmek lazım..

.. diğer taraftan bu cıyırtı yallardan veya amortisörden gelebilir. motorcuya uğra, o kısımdaki ekipmanların biri yağsız kalmış veya araya çamur girmiştir. bilya dağılmadıysa mesele yok, aynı ses benim arabada da geliyor bi müddet sonra kesiliyor

• pardon yaylardan yazacaktım yanlış yazmışım
  • yorumlar için teşekkürler arkadaşlar
    direksiyondan geliyor eminim yani araç durur halde direksiyonu sağa veya sola çevirdiğimde vıııjjjjkkk gibi bi ses bu muhtemelen direksiyon körüğüdür diye tahmin ediyorum baktırmaya gidecem bayram sonrasına sonucu paylaşırım

hiç katalisator temizleten yada iptal edip yerine eksoz taktıran oldumu bizim araçların performans düşüklüğü birazda katalizatorden kaynaklı gibi
  • sizin ve ailenizin bayramı mübarek olsun arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: jagler_78

quote:

arkadaşım ister çapraz olsun, isterse dikine tutsun. bu arabaların frenine pek güven olmaz. tipoların frenleri evvela önden tutmaya başlar. yani önler arkadan daha iyidir. zaten frene basınca araba öne yığılır burdan anlayabilirsin.

kızaklamaya çok müsaittir... mesela ben daha arabaya alışamadığım ilk zamanlarda arabayı kaydırıp kamyonun altına giriyodum. bereket versin adam anladı kayacağımıda direksiyonu kırdı.

geçen günde aynı şekilde. çok hafif ıslak yolda daha 40-50 ile giderken, kasisi görünce fren yaptım yine cayırdama koptu. araba direk kendini yolun dışına doğru atıyodu ki ben gaza yüklendim topladı...

bu arabaların çoğunluğunda abs bulunmuyor. onun için yolda hesaplı gitmek lazım..

.. diğer taraftan bu cıyırtı yallardan veya amortisörden gelebilir. motorcuya uğra, o kısımdaki ekipmanların biri yağsız kalmış veya araya çamur girmiştir. bilya dağılmadıysa mesele yok, aynı ses benim arabada da geliyor bi müddet sonra kesiliyor

sen bence lastıklerıne baktır ben cok anı fren yapmak durumunda kaldıgım oldu ama hıc senın dedıgın gıbı kızaklama one yıgılma olmadı, öne yıgılma sahınlerde cok oluyor adam bı frene bastımıarka tampon yerden bır metre havaya kalkıyor ben frenlerımden ve lastıklerımden gayet memnunum

• Bir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri, bir sıcak gülümseme, bir ufak hediye daha da yaklaştırır bizi birbirimize. Kalbiniz nur, eviniz huzur dolsun. Kurban Bayramınız bereketli olsun!
  • arkadaşlar bayramınız mubarek olsun...
  • quote:

quote:

arkadaşlar bence burada gerçek anlamda tipo araçlarını tanıyan yok..

bi soruma kaç gündür cevap alamadım.
  • ne gibi bi yorum bekliyosunki, dgt nin 89u da 93 de aynı yerli tipolardan farkı dijital cercevesi daha farklı, klima paneli farklı başkada göze batan bi farklılık yok bildiğin tipo
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur-d

ne gibi bi yorum bekliyosunki, dgt nin 89u da 93 de aynı yerli tipolardan farkı dijital cercevesi daha farklı, klima paneli farklı başkada göze batan bi farklılık yok bildiğin tipo

dgt ler türkiyede nadirdir.. etrafta fazlaca olmadığı için öyle çok uzun uzadıya bileni bulamazsın..

yukarıda @onur-d farkları yazmış zaten..

bunlardan baska motor ların bazıları tek nokta enj olduğunu söyleyen var ama ben görmedim..
  • yeni iç mekanım nasıl olmuş

spor direksiyon, aliminyum pedallar, aliminyum vites topuzu ve mavi neon ışıklı vites çerçevesi, pıoneer 5050 teyp, kalorifer bölümünde ledli ışıklandırma, küllük dış kapağına iç-dış sıcaklık ölçer termometrenin montajı
     FİAT TİPO KULÜP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur-d -- 30 Kasım 2009; 11:02:00 >
  • Öncelikle herkezin kurban bayramı mübarek olsun. Mekan oldukça güzel görünüyo vites cok şık olmuş beğendim. Eline sağlık. Arkadaşlar bidiğiniz gibi facebookda bir gurubumuz var. Gurupta bana yardimci olmak isteyen bir ortak ariyorum ama gerçekten ilgilenicek birisi gerekiyor ben tek idare edemiyorum. Eğer yardimci olmak isteyen varsa bana mail atabilir.

e-posta : ozan.ersoy@mynet.com

Ayrıca Ayın Yıldızı yarışması devam ediyor. İlk başvuru tarihi 1 Aralık Son başvuru Tarihi 15 Aralık 24.00 bekleriz...

Facebook Tipo Fun Tr Club
  • @onur-d

güzel olmuş. ellerine sağlık..
  • 
Sayfa: önceki 461462463464465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.