Şimdi Ara

FİAT TİPO KULÜP (135. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.914
Cevap
90
Favori
2.613.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • saol yasin kardesim. fren olduğu gibi kalsın zetan alıstım ama baska bi arabaya binince milleti cama yapıstırıyorum:)
    herkese saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavis717

quote:

Orjinalden alıntı: unforgotten

Herkese merhabalar.Aranıza yeni katıldım.Aslında daha önce üye olmuştum ama uzun süredir şifremi hatırlayamıyordum bugün hallettim çok şükür.Sizlerin fikirlerine ihtiyacım var.Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.97 Model Tipo 1.6 Sx aracım var.Bunu satıp model yükseltmek istiyorum.Şu an 2 araç arasında kalmış durumdayım.Birtanesi Stilo diğeri ise hayallerimdeki Tipo 2.0 16 valve i.e.Buradan bir arkadaş 96 model tipo 2.0 satıyor.Araç 49.000 km'de.Motor ve şanzıman bakımdan geçirilmiş.Modifikasyon konusunda oldukça başarılı bir araç.Daha önce tv'de ve gazetede çıktı.Sese duyarlı özellikler verilmiş mesela gel diyosun araba geliyo git diyosun gidiyo,kendi kendine çalışıyo gibi...Müthiş bir ses tesisatı var,arka bagaj full hoparlör dolu.Gerçekten araca bakınca kendine aşık ediyo.Aracın fiyatı 15000 ytl.Üstünde 10.000 ytl'e yakın tesisat var.İnce yanaklı lastikler,çelik cantlar,marşpiyel,etek,abarth eksoz,ses sistemi vs...Daha önce Tipo 2.0 kullanan var mı aranızda?Ortalama yakıt tüketimi nedir?Şehir içi 15 ltr'yi bulur mu?Benim 1.6 ortalama 10 lt tüketiyor.Şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketimi nedir?Bir yandan da Stilo düşünüyorum.Fakat stilonun motorunu o arabaya göre yetersiz buluyorum.103 hp,gücünü 4000 devirden sonra gösteriyo.Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

fiyat fazla.ama benim için içndekiler aractan önemli diyorsan o baska.bahsettiğin arac çok güzeldir.ama stilonunda özellikleri daha fazladır.mümkünse resim koyabilirmisin..

İşte rüyalarıma giren Tipo bu.Bu aracı yakından inceledim.İçi filan çok temiz duruyodu.Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

• quote:

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4760845

güzel arac ..eğer böyle bir arac alacaksan tek kapı olanlarından bak..daha spor durur..fiyat bence pahalı..tabi gözle görüp incelemek lazım..resimlerde detay yok...
  • arkadaşlar ben enyakın zamanda aranıza katılacağım....ama aklımda iki model var 97 1.6sx-97 1.4 sx ie hangisini alayım fiyatlarıda hemen hemen aynı ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raix -- 28 Eylül 2007; 18:48:41 >
  • selam arkadaşlar, size dijital gösterge ile ilgili bir sorunum olacak . geçen akşam ön farlarla ilgili arıza lambasının yandığını farketti hemen sağa çektim yanımdaki arkadaşla farları (uzun kısa park) kontrol ettik herhangi bir arıza göremedik. sonra kontağı kapattım arabayı çalıştırdım arıza lambası yanmıyordu. dün ise benzin aldım aracı çalıştırdım, enjeksiyon, yağ, şarj gibi lambaların çalıştıktan sonra sönmediğini farkettim 100 metre kadar böyle gittim, sonra durup kontağı kapattım tekrar çalıştırdım göstergeler normale döndü. en son dün gece yine ilk sorun gibi farlar ilgili arıza lambası yanıyordu. kontağı kapatıp arabayı tekrar çalıştırdığımda düzeldi. sizce bu sorun neden olabilir?... acaba bujilerden mi

• bende ön park lambasını değiştirdim renkli ampüllerden aldım ve arabanın ön far arıza işiği sönmüyor .
  • quote:

Orjinalden alıntı: brkpls

bende ön park lambasını değiştirdim renkli ampüllerden aldım ve arabanın ön far arıza işiği sönmüyor .

renklı ampullerle ılgılı gecmıs sayfalarda yazı var
    onların elektrk guclerınden kaynaklanana bır sorun
    arkadaslardan duydum
    sadece hata mesajı verıyr sorun yok kullanırım dıyorlar.
    benkı dıjıtal degıl oyuzden sorun yok:)
    bende hersey beyaz far ampul:phılıps sıs:mtec parkmtec beyaz.
  • gaza bastımı gitsin benzin problem deil diosan 1.6 tavsiye ederim yok okadar olmasın yine ona yakın olsun az yaksın diosan 1.4 ten sasma
    quote:

Orjinalden alıntı: raix

arkadaşlar ben enyakın zamanda aranıza katılacağım....ama aklımda iki model var 97 1.6sx-97 1.4 sx ie hangisini alayım fiyatlarıda hemen hemen aynı ..

• Farların arıza ışığının sorun olmadan yanması konusu benimde 1-2 defa başıma gelmişti. Havanın çok soğuk olduğu bir gündü. Araçtan inip tüm ışıkları kontol ettiğimde bir sorun olmadığını görmüştüm. Aracı stop edip yeniden çalıştırdığımda ise sorun kalmamıştı. Ben arıza ışıklarının yanmasını anlık bir hata veya geçici bir arızadan kaynaklandığını tahmin ediyorum. Birde alınan benzin kalitesisiz ise enjeksiyon lambası yolda giderken yanar. Ancak arabanın çekişinde bir sorun yaratmıyor, tekleme titremede olmuyor. Servis bunun yakıt kaynaklı olduğunu ve Electronic Kontol Ünit'in (ECU) geçici bir hata algıladığını bu nedenlede enjesiyon lambasını yaktığını söylemiştir. Yine aracı stop edip tekrardan çalıştırdımıda enjeksiyon lambası sönüyordu. Ancak depomdaki kalitesiz benzin tamamen bitinceye kadar ara ara enjesiyon lambası yanıyordu. Ama bu durum önemli bir sorun çıkarmadı bana. Ancak yağ ve şarj lambasının çalıştırdıktan sonra sönmemesi olayını hiç yaşamadım, ilk kez duyuyorum. Aracın yağı olduktan sonra, şarj dinamosunda da sorun olmadıktan sonra bu durum elektronik bir arızaymiş gibi görünüyor. Yetkli servise bir danışmak gerektiğini düşünüyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: omuluk

selam arkadaşlar, size dijital gösterge ile ilgili bir sorunum olacak . geçen akşam ön farlarla ilgili arıza lambasının yandığını farketti hemen sağa çektim yanımdaki arkadaşla farları (uzun kısa park) kontrol ettik herhangi bir arıza göremedik. sonra kontağı kapattım arabayı çalıştırdım arıza lambası yanmıyordu. dün ise benzin aldım aracı çalıştırdım, enjeksiyon, yağ, şarj gibi lambaların çalıştıktan sonra sönmediğini farkettim 100 metre kadar böyle gittim, sonra durup kontağı kapattım tekrar çalıştırdım göstergeler normale döndü. en son dün gece yine ilk sorun gibi farlar ilgili arıza lambası yanıyordu. kontağı kapatıp arabayı tekrar çalıştırdığımda düzeldi. sizce bu sorun neden olabilir?... acaba bujilerden mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 29 Eylül 2007; 13:16:12 >

• slm arkadaşlar ankarda 2.el jant lastik satan varmı bildiğiniz.
  • o zaman garaj yapcan kardes arabana ben bosunamı her gün sok cıkar ugrasıorum arabayyı bnde geleim kapının önüne cekeim arabayı ineim oh ne ala
    quote:

Birgün sabah kalktığımda aracıma roket atılmış olarak bulabilirim.
    http://img207.imageshack.us/img207/2336/dsc00464mj0.jpg
    http://img207.imageshack.us/img207/183/dsc00468oz4.jpg
    http://img207.imageshack.us/img207/7209/dsc00466oe0.jpg

• Orjinalden alıntı: tipo_16

o zaman garaj yapcan kardes arabana ben bosunamı her gün sok cıkar ugrasıorum arabayyı bnde geleim kapının önüne cekeim arabayı ineim oh ne ala

Dostum güzel diyosun da garaj için imkanım yok ki benim?Garajım olsa zaten koyarım.Kira'da oturuyorum.
  • o zman branda al üstüne korucam dedinmi her harukarda korursun arabanı

Orjinalden alıntı: tipo_16

o zaman garaj yapcan kardes arabana ben bosunamı her gün sok cıkar ugrasıorum arabayyı bnde geleim kapının önüne cekeim arabayı ineim oh ne ala

Dostum güzel diyosun da garaj için imkanım yok ki benim?Garajım olsa zaten koyarım.Kira'da oturuyorum.
  • arkdaslar bır sorum olacak sızlere ben akuyu degıstırecegım bu yıl kısı cıkarmaz.sordugum kısıler bana buyuk aku yada amperı fazla olanı al araba nlpg dıyorlar bunun lpg ıle alakası nedır?
  • Muharrem Abi sni de üye yapalım buraya:)
  • volkan67 kardeş ilgin için teşekkürler,
    bu sabah yine uyarı lambaları yandı, ama bu sefer ikaz lambaları hareket esnasında yandı. tam kavşaktaydım ve direksiyon sertleşti, fren sertleşti, o an panikle çok zor dönüp sağa yanaşabildim. hangi ikaz lambaları yanıyodu dikkat edemedi. kontağı kapatıp tekrar arabayı çalıştırdığımda herşey normaldi. sadece lambaların yanmasını çok önemsememiştim ama direksiyonun ve frenin sertleşmesi beni baya endişelendirdi. böyle bir durum yaşayan varmı?. sorun ne olabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: volkan67

Farların arıza ışığının sorun olmadan yanması konusu benimde 1-2 defa başıma gelmişti. Havanın çok soğuk olduğu bir gündü. Araçtan inip tüm ışıkları kontol ettiğimde bir sorun olmadığını görmüştüm. Aracı stop edip yeniden çalıştırdığımda ise sorun kalmamıştı. Ben arıza ışıklarının yanmasını anlık bir hata veya geçici bir arızadan kaynaklandığını tahmin ediyorum. Birde alınan benzin kalitesisiz ise enjeksiyon lambası yolda giderken yanar. Ancak arabanın çekişinde bir sorun yaratmıyor, tekleme titremede olmuyor. Servis bunun yakıt kaynaklı olduğunu ve Electronic Kontol Ünit'in (ECU) geçici bir hata algıladığını bu nedenlede enjesiyon lambasını yaktığını söylemiştir. Yine aracı stop edip tekrardan çalıştırdımıda enjeksiyon lambası sönüyordu. Ancak depomdaki kalitesiz benzin tamamen bitinceye kadar ara ara enjesiyon lambası yanıyordu. Ama bu durum önemli bir sorun çıkarmadı bana. Ancak yağ ve şarj lambasının çalıştırdıktan sonra sönmemesi olayını hiç yaşamadım, ilk kez duyuyorum. Aracın yağı olduktan sonra, şarj dinamosunda da sorun olmadıktan sonra bu durum elektronik bir arızaymiş gibi görünüyor. Yetkli servise bir danışmak gerektiğini düşünüyorum.
    quote:

selam arkadaşlar, size dijital gösterge ile ilgili bir sorunum olacak . geçen akşam ön farlarla ilgili arıza lambasının yandığını farketti hemen sağa çektim yanımdaki arkadaşla farları (uzun kısa park) kontrol ettik herhangi bir arıza göremedik. sonra kontağı kapattım arabayı çalıştırdım arıza lambası yanmıyordu. dün ise benzin aldım aracı çalıştırdım, enjeksiyon, yağ, şarj gibi lambaların çalıştıktan sonra sönmediğini farkettim 100 metre kadar böyle gittim, sonra durup kontağı kapattım tekrar çalıştırdım göstergeler normale döndü. en son dün gece yine ilk sorun gibi farlar ilgili arıza lambası yanıyordu. kontağı kapatıp arabayı tekrar çalıştırdığımda düzeldi. sizce bu sorun neden olabilir?... acaba bujilerden mi

• Direksiyon ve frenlerin sertleşmesi ancak araç stop ettiğinde mümkün olur. Motor çalıştığı sürece hidrolik sistem çalışır durumda olduğundan fren veya direksiyonda sertleşme olamaz. Uyarı ve ikaz lambaları fren ve direksiyon sertleşmesine neden olacak bir sorun oluştırmaz. Muhtemelen araç stop etmiştir. Bu stop etme sorunu eğer motor sıcak iken yapıyorsa EGR valfinin kirlenmesinden ve tıkanmakı üzere olmasından kaynaklanabilir. EGR valfi sökülüp temizlendikten sonra sorun giderilebilir. Uyarı lambalarının yanması anlık bir hatadan kaynaklandığı gibi ampullerde veya sigorta kutusunda bir sorundan veya kısa devreden kaynaklanabilir. Buralara bir bakılması lazım. Bence yetkili bir servisin araca bir bakmasında fayda var.
    quote:

volkan67 kardeş ilgin için teşekkürler,
    bu sabah yine uyarı lambaları yandı, ama bu sefer ikaz lambaları hareket esnasında yandı. tam kavşaktaydım ve direksiyon sertleşti, fren sertleşti, o an panikle çok zor dönüp sağa yanaşabildim. hangi ikaz lambaları yanıyodu dikkat edemedi. kontağı kapatıp tekrar arabayı çalıştırdığımda herşey normaldi. sadece lambaların yanmasını çok önemsememiştim ama direksiyonun ve frenin sertleşmesi beni baya endişelendirdi. böyle bir durum yaşayan varmı?. sorun ne olabilir.

quote:

Farların arıza ışığının sorun olmadan yanması konusu benimde 1-2 defa başıma gelmişti. Havanın çok soğuk olduğu bir gündü. Araçtan inip tüm ışıkları kontol ettiğimde bir sorun olmadığını görmüştüm. Aracı stop edip yeniden çalıştırdığımda ise sorun kalmamıştı. Ben arıza ışıklarının yanmasını anlık bir hata veya geçici bir arızadan kaynaklandığını tahmin ediyorum. Birde alınan benzin kalitesisiz ise enjeksiyon lambası yolda giderken yanar. Ancak arabanın çekişinde bir sorun yaratmıyor, tekleme titremede olmuyor. Servis bunun yakıt kaynaklı olduğunu ve Electronic Kontol Ünit'in (ECU) geçici bir hata algıladığını bu nedenlede enjesiyon lambasını yaktığını söylemiştir. Yine aracı stop edip tekrardan çalıştırdımıda enjeksiyon lambası sönüyordu. Ancak depomdaki kalitesiz benzin tamamen bitinceye kadar ara ara enjesiyon lambası yanıyordu. Ama bu durum önemli bir sorun çıkarmadı bana. Ancak yağ ve şarj lambasının çalıştırdıktan sonra sönmemesi olayını hiç yaşamadım, ilk kez duyuyorum. Aracın yağı olduktan sonra, şarj dinamosunda da sorun olmadıktan sonra bu durum elektronik bir arızaymiş gibi görünüyor. Yetkli servise bir danışmak gerektiğini düşünüyorum.
    quote:

FİAT TİPO KULÜP

FİAT TİPO KULÜP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 30 Eylül 2007; 22:24:22 >

• Selam
    direksiyon ve frenin sertleşmesi, ikaz lambalarının yanması vs. tümü araçı stop ettirdiğim zaman olan şeyler. benim başıma gelen ise motor stop etmediği halde, motor çalışır durumda iken stop ettirmişim gibi ikaz lambaları yanıyor direksiyon ve fren sertleşiyor.
    ilk başıma geldiğinde pek birşey anlayamadım ama ikincisinde daha iyi farkına vardım. şimdi en kısa zamanda servisine göstericem. sonucu size bildiririm.

quote:

Direksiyon ve frenlerin sertleşmesi ancak araç stop ettiğinde mümkün olur. Motor çalıştığı sürece hidrolik sistem çalışır durumda olduğundan fren veya direksiyonda sertleşme olamaz. Uyarı ve ikaz lambaları fren ve direksiyon sertleşmesine neden olacak bir sorun oluştırmaz. Muhtemelen araç stop etmiştir. Bu stop etme sorunu eğer motor sıcak iken yapıyorsa EGR valfinin kirlenmesinden ve tıkanmakı üzere olmasından kaynaklanabilir. EGR valfi sökülüp temizlendikten sonra sorun giderilebilir. Uyarı lambalarının yanması anlık bir hatadan kaynaklandığı gibi ampullerde veya sigorta kutusunda bir sorundan veya kısa devreden kaynaklanabilir. Buralara bir bakılması lazım. Bence yetkili bir servisin araca bir bakmasında fayda var.
    quote:

volkan67 kardeş ilgin için teşekkürler,

quote:

quote:

FİAT TİPO KULÜP

FİAT TİPO KULÜP

• 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.