Şimdi Ara

FIAT MAREA (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
4
Favori
26.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adaptasyon filan hikaye para tuzağı o kadar.

Parça orj ise motor relantide 3-5 dk çalıştırılır ve ecu adapte olur. O da sadece relanti motoru boğaz kelebeği ve emme manifoldu ile ilgili işlemlerde önce kutup başlarını çıkarıp 15 dk kadar bekleyerek olur ve arabanın farını açık bırakmak tercih edilir.. Ne alak derseniz sistemde elektrik kalmasın dye.. Bir sürü devrede kondansatör var onlar boşalsın dye ...

Silkeleme olayına gelince hala çözülmedi ise bu konuya yazın 2 şey tarif edecem olay kesin bitecek
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V

Adaptasyon filan hikaye para tuzağı o kadar.

Parça orj ise motor relantide 3-5 dk çalıştırılır ve ecu adapte olur. O da sadece relanti motoru boğaz kelebeği ve emme manifoldu ile ilgili işlemlerde önce kutup başlarını çıkarıp 15 dk kadar bekleyerek olur ve arabanın farını açık bırakmak tercih edilir.. Ne alak derseniz sistemde elektrik kalmasın dye.. Bir sürü devrede kondansatör var onlar boşalsın dye ...

Silkeleme olayına gelince hala çözülmedi ise bu konuya yazın 2 şey tarif edecem olay kesin bitecek

silkelemeyi buji tırnaklarını daraltarak oldukça azalttım fakat yinede az bişey var öneriniz nedir?
  • Üstadım aracınızın ön tekerlerinden birini bagajdaki krikoyu kullanarak havaya kaldırın. Tabi el freni çekili ve araç düz bi yerde olsun ki kazaya sebep olmayalım. sonra vitesi 1. vitese takın. motor bu sırada STOP halde olacak. iyi yazan bir tükenmez kalem yada keçeli kaleminiz de yanınızda olsun.

yere değmeyecek kadar havada olan tekerin başına çökün. Tekeri herhangi bir tarafa sona kadar çevirin. Sona yaslanmış halde dururken tekere ve yola birbirine denk gelecek şekilde çigi ile işaret koyun. sonra tekeri diğer tarafa çevirin yoldaki çizginin tam karşısına tekere bir çizgi daha koyun ve tekerde oluşan iki çizginin arasını ölçün.

bu ölçü diferansiyel boşluğu miktarını gösterir. motor ve şanjuman tam soğukken yapmanızı tavsiye ederim.

Boşluk miktarı 1-2 cm arasında ise herşey normaldir. ama 2 cm den fazla ise problem var. Konuyla ne alakası var derseniz zamanım el verdiği kadar anlatayım. Zamanım yetmezsse sonra gene devam ederim yazmaya.

Bu motorun ve aracın servis tamir kataloğu bende var 2 cilt bin küsür sayfa.

Bu cihazın motor yönetimi kısmında anlatılanlara göre olay şu şekilde gerçekleşiyor eğer ki başka bir sorun yok ise:

araç hareket halinde iken gaz pedalı bırakıldığında CUTOFF devreye girerek tasarruf maksadıyla yakıt püskürtmeyi kesiyor. Bu sırada motor tekerlekler tarafından döndürülecektir. fakat bu motorda 2 adet anlık deviri ölçen sensör var. Motor tekerlekler tarafından döndürülecek ve anlık devri sensörler ecu ya bildirecek ve motor devri 1600 ün altına düştüğü anda tekrar yakıt püskürtme başlayacak. Diferansiyel boşluğu fazla olursa cutoff anında aracın hızı ve devri düşük ise yakıt kesildiği anda diferansiyel boşluğu nedeni le anlık olarak tekerlekler motoru çevirmiyor ve sensörler motor devrinin fazla düşmesini anlık olarak algılayıp ecu ya bildiriyor ecu enjektörlere kumanda ederek hemen yakıt püskürtmeye başlatıyor. gaz pedalı basılı olmadığı için tekrar yakıtı kesiyor tekrar veriyor derken gaza az basarsak da gaz kelebeği konum sensörünün pozisyonu na göre motor devri fazla olduğundan ecu yakıt kesiyor sonra devir çok düştü dye yakıt veriyor derken araç silkeliyor.

motor devri araç düşük viteslerde olsada 3500 ün üzerinde ise bu olay olmaz çünkü devri cutofla düşse bile yakıt püskürtecek duruma gelene kadar tekerler motoru döndürmeye başlıyor ve silkelemeye sebep olanlara gerek kalmıyor. Araç hızı 60 km gibi yada daha yüksek ise tekerlerin döndürme etkisi mtora erken iletiliyor ve gene sebepler ortadan kalkıyor.

Aracın ecu su benzin enjektörlerine kumanda eder bu sorunun kaynağı bu. Tabi arabada sıralı tüp varsa sorun aynen devam eder çünkü yakıt püskürtme zamanlamasını lpg beyni benzin beyninden gelen benzin püskürtme sinyaline göre yapar benzin enjektörünü aynen taklit eder ve sorun aynen devam eder.

Katalitik konvertör ve lamda sensörü varmı söküldümü durumu nedir bu arıza bulmada etkili

Çözümleri

1. diferansiyel boşluğu giderilir. bence tavsiye edilmez yapacak usta ve malzeme bulunmaz. topu topu 2 şim takılacak ama öhööööööö......

2. araç atak ve devirli kullanılır düşük vites yüksek devir olayı

3. sıralı tüp varsa emilatörlüye dönüştürülür ecu devre dışı kaldığı için çok rahat edersin. ecu sadece ateşlemeye bakar bundan sonra.

4. lamda sinyali yanıltılabilir. eğer diferansiyel boşluğu yok ise bu gündeme gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1999 Siena 16 16V -- 1 Nisan 2009; 14:32:49 >

• sorunlarınız umarım düzelir. benimde 1. ve 2 viteste vites değiştirme devirlerine yakın bu silkeleme oluyor ama benimki büyük ihtimal amt olduğundan filandır heralde. servise gidince bi sorayım.
    gerçi şimdi tekrar okudumda benimki öyle bir sorun değilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 1 Nisan 2009; 14:07:57 >
  • benim sorunum hala gecmedi yaaaaa arabayı benzinde kullanırken durum biraz daha iyi ama tüpde çok kötü.... 1. ve 2. viteste ayağımı gazdan cekince çok sallıyor birde tabi bende rölanti düzensizliği var nasıl çözecem bilmiyorumda..... apoyla çözmeye çalışacaktık bu olayı ama daha görüşemedik...
  • MERHABA BENDE 97 MAREA ELX VAR AYNI SORUN BENDEDE VARDI GAZTELİLİ BİRAZ GERDİRDİM SONUR ORTADAN KALKTI YANİ ASIL PROBLEM GAZ KELEBEĞİNDE GAZ TELİ GEVŞEYİNCE TİTREME YAPIYOR GERGİN OLUNCA Bİ SORUN KALMIYOR AYRICA ANKARA OSTİMDE GAZ KELEBEĞİİN SIFIRI 300 TL ÇIKMASI 200 TL BENİM SORUNUM KISKEN HALLOLDUĞU İÇİN ALMADIM BENİM D EDİKLERİMİ UYGULAYIN BENCE SORUNUNUZ ORTADAN KALKACAKTIR.SAYGILAR...
  • abiler.. benim marea arabamda 1 ve 2 viteste giderken tekleme sallantı oluyor gazı kökleyince sallantı kesiliyor. bujilerini yeni degiştirdim ama olmadı. birçok tamirciye gösterdim ama hepsi ayrı telden çalıyor. artık tamircilerede inanmamaya başladım. artık kime inanacagımı şaşırsım.. rolentide çalışırken bazen motor duruyor.. rolantideyken düşük devirde çalışıyor.. ne yapacagımı şaşırdım.. buji kablolarındada sorun yok. aracı ısıtıp öyle çalıştırıyorum ama oda olmuyor. nasıl bi araba bu kimse bişey anlamıyor ustalar bile farklı şeyler söylüyor. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihler

Benim 98 model italyan mareamda sizlere sormak istediğim tamircilerin ve servisin çözemedigi bi sorunum var.Araç 1. ve 2. vitesde giderken ayagını gazdan cektiğin zaman silkeleme yapıyor yani rölantide gitmio şahlanıp iniyor devamlı.Gaza bastıgımda duzeliyor yolda giderken önumdeki arac yavaşladıgı zaman mecburen ayagımı gazdan cektikten sonra debriyaja basmak zorunda kalıyorum servisi bile butun parçaları değiştirip tek tek denemek zorundayız dedi paketten cıkardıgı parçayı takıp denedigi zaman o parcadan değilse bile o parcayı satın almak zorundasın dediler bana bende kabul etmedim.Beyini bilgisayara bagladıgımız zaman sorun gözükmüyor sizce neden yapıyor bunu basına gelen varmı?Sırf bu yuzden arabayı satamıyorum bir sürü alıcı geliyoralıcılar bi test surusu yapayım dedikleri zaman biner binmez anlaşılıo.

öncelikle allah kaza bela vermesin benim fikrim çoğu tamircinin atladığı ve bizim araçlarda bulunan lamda sensörü !!! ona bir baktırın derim yada temizletin derim ...iyi akşamlar

• quote:

karburator olamaz arac karburatorlu değil ateşlemede problem yok rolanti müşürüde saglam yaw ne biçim iş bu uzay aracınamı biniyorum bir araba alt tarafı nasıl olurda cozumu bu kadar zor olur anlayamıyorum?

Öyle deme benim brava geçen sene yağ eksik olmadığı ve yağ yakmadığı halde yağ lambası yakıp durdu. Yağ pompasından tutki Motorun yataklarına kadar açtırdım değiştirdim.1 milyarıma mal oldu namussuz araba. Bunlar bir sorun verdimi acaip cabin yanar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: harunoda

quote:

karburator olamaz arac karburatorlu değil ateşlemede problem yok rolanti müşürüde saglam yaw ne biçim iş bu uzay aracınamı biniyorum bir araba alt tarafı nasıl olurda cozumu bu kadar zor olur anlayamıyorum?

Öyle deme benim brava geçen sene yağ eksik olmadığı ve yağ yakmadığı halde yağ lambası yakıp durdu. Yağ pompasından tutki Motorun yataklarına kadar açtırdım değiştirdim.1 milyarıma mal oldu namussuz araba. Bunlar bir sorun verdimi acaip cabin yanar.

aynen katılıyorum abi

• Arkadaşlar uzun zamandır yazan olmamış buraya.
    Konuyu baştan sona okudum. Filmin sonunu merak ediyorum.
    Sorun çözüldü mü? Yoksa devam mı ediyor.
    Ben de bir Marea almayı düşünüyorum ama bu konuya takıldım şüpheye düştüm.
    Almasam mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akayogullari

Arkadaşlar daha öncede yazdım bumbum26 nickli Gürkan Abi sırf bu yüzden satı arabayı.Boğaz kelebeğinin sıfırını taktırdı.Yapan usta düzelirse takarız düzelmezse sökeriz.Diye de garanti vermişti.Sıfırını takınca bile aynı sorunu yaşamıştı.Daha sonra sattığı kişi ile Eskişehir'de Çalışkan oto servisine götürüp 15 TL tutan bir parçayı değiştirip sorundan kurtulmuştu..Gaz taktırdıktan sonra bu sorunu yaşamıştı
    http://www.caliskanoto.net/default.asp

Gerekirse gürkan abiye ulaşıp parçayı sorarım

bi zahmet hocam, büyük sevaba girersin

• quote:

Orijinalden alıntı: program406

quote:

Orijinalden alıntı: akayogullari

Arkadaşlar daha öncede yazdım bumbum26 nickli Gürkan Abi sırf bu yüzden satı arabayı.Boğaz kelebeğinin sıfırını taktırdı.Yapan usta düzelirse takarız düzelmezse sökeriz.Diye de garanti vermişti.Sıfırını takınca bile aynı sorunu yaşamıştı.Daha sonra sattığı kişi ile Eskişehir'de Çalışkan oto servisine götürüp 15 TL tutan bir parçayı değiştirip sorundan kurtulmuştu..Gaz taktırdıktan sonra bu sorunu yaşamıştı
    http://www.caliskanoto.net/default.asp

Gerekirse gürkan abiye ulaşıp parçayı sorarım

bi zahmet hocam, büyük sevaba girersin

• İnsan sonucunu yazar şuraya çok mu zor, bu mu yardımlaşma; senin sorunun için herkes seferber olup birşeyler aktarıyor buraya ama konu sahibi işini halledince toz oluyor...
  • arkadaşlar servis katoloğundan baktım ve bana sorun cut off dan kaynaklanıyor gibi geliyor. neden derseniz 1350 rpmde cut-off devreye giriyor. siz ayagınızı gazdan cekince 1270 devire kadarda cut-off faal durumda oluyor. ama bunun selenoidi yada sinyali düzgün işlev yapmassa yada devri yanlış okuyorsa teklemeler oluşur. hatta arkadaşın biri stop ediyor demiş bazen bendede oluyor nadirende olsa(ama stop etmiyor devir dibe vuruyor ve bunu sadece aracı kompresöre bindirdiğimde yapıyor yani arabayı 2500 devirde boşa atsam asla stop etmiyor yada devir dalgalanmıyor) + komprasörebindirip giderkende tam 1300rpm civarında sanki birkez ileri atlar gibi yapıyor..en önemlisi stop edince kontağı çevirdiğimde benzin deposu sıfır ve lambası yanar halde oluyor ve tekrar kalkıyor.buda bence tezimi destekleyen en büyük arti
    neyse ingilizce katolog ama baya yol gösterdi bana....
    ben mutlaka selenoidi bir temizliycem hatta ucuz bi şeyse değiştirmeyi düşünüyorum ingilizcesi yeterli olan arkadaşlar bir baksın derim....
    resimleri buraya yükleyemedim bir türlü sıkıntı var galiba..
    linklerden bakabilirsiniz...

http://www.resimupload.com/ds331368980_1.html
    http://www.resimupload.com/ds490783134_2.html
    http://www.resimupload.com/ds826015386_3.html
    http://www.resimupload.com/ds551329433_4.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirkanali -- 18 Aralık 2009; 0:34:17 >

• arkadaşlar sorun çözüldü.... tekleme iteleme kalmadı...

çözüm basit.
    yağfiltresinin yanında sağında bulunan vuruntu sensörünün kablolarındaki kısa devreden kaynaklanıyor.bu sensörün kabloları blok üzerinden gittiği için kablolar zamanla yüksek ısıdan sertleşiyor ve kırılıyorlar. tabi sadece izoleleri kırılıyor ve kablolar birbirine değip kısa devre yapıyor...ha diyeceksiniz arıza ışığı yanmıyormu yada bilgisayara balnınca görülmüyomu... hayır görülmüyor. vuruntu sensörünün kablosunu ve özellikle karşılık soketinin kablosununa dikkatle baktırın sıyrık yada birbirine değme varsa kabloları birbirinden ayırıp bantlatın o kadar. başka hiç bir şeye gerek yok. performans düşüklüğü sikayeti olanlar mutlaka bu işlemede baksınlar..
  • ARKADAŞLAR Bİ PROBLEMİM VAR BENİM. YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. BENDE 98 MODEL İTALYAN MAREA ELX VAR. UZAKTAN KUMADASI ÇALIŞMIYOR. ANAHTARA BASTIĞINDA KIRMIZI IŞIK YANIYOR AMA ARABADA HİÇBİR TEPKİ YOK. BAKTIRDIM ADAMLAR DEDİ Kİ ARABADA Bİ PROBLEM YOK ANAHTARI BAKTIRDIM ONDADA Bİ PROBLEM YOK DEDİLER . PROBLEM NEREDE ?????
  • GAz potansiyemetresine burada bir çözüm bulmuşlar. Rolanti gezintisine son. :)))

http://forum.donanimhaber.com/m_34929037/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: demirkanali

arkadaşlar sorun çözüldü.... tekleme iteleme kalmadı...

çözüm basit.
    yağfiltresinin yanında sağında bulunan vuruntu sensörünün kablolarındaki kısa devreden kaynaklanıyor.bu sensörün kabloları blok üzerinden gittiği için kablolar zamanla yüksek ısıdan sertleşiyor ve kırılıyorlar. tabi sadece izoleleri kırılıyor ve kablolar birbirine değip kısa devre yapıyor...ha diyeceksiniz arıza ışığı yanmıyormu yada bilgisayara balnınca görülmüyomu... hayır görülmüyor. vuruntu sensörünün kablosunu ve özellikle karşılık soketinin kablosununa dikkatle baktırın sıyrık yada birbirine değme varsa kabloları birbirinden ayırıp bantlatın o kadar. başka hiç bir şeye gerek yok. performans düşüklüğü sikayeti olanlar mutlaka bu işlemede baksınlar..

hay Allah razı olsun senden demirkanali, hemen deniyorum..

• selamlar arkadaşlar bu tür tekleme gaz yememe olaylarında vuruntu sensörüne dikkat edin yağ filtresinin yanında olan bendede gaz yememe sorunu vardı değiştirmediğim şey kalmadı ama hep yanlış yerklerle uğraşmışız boşa gereksiz masraf yapmışız vuruntu sensörünü değiştirince sorun düzeldi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.