"Bir Airbus 380 yolcu uçağı Atlantik'i geçmek üzere yola çıktı. Aniden sesin iki kat hızında uçabilen bir Eurofighter savaş uçağı göründüğünde, sürekli olarak 30.000 fitte 800 km/s hızla uçuyordu. Savaş uçağının pilotu yavaşladı, Airbus'ın yanında uçmaya başladı ve yolcu uçağının pilotunu telsizle selamladı: 'Airbus, sıkıcı uçuş değil mi? Şimdi bir bak buraya!' Savaş uçağı pilotu jetini sırtüstü çevirir, hızlanır, ses bariyerini aşar, hızla baş döndürücü bir yüksekliğe yükselir ve ardından nefes kesici bir dalışla neredeyse deniz seviyesine iner. Airbus'ın yanına geri döner ve sorar: 'Peki, bu nasıldı?' Airbus pilotu cevap verir: 'Çok etkileyici, ama şunu izleyin!' Jet pilotu, Airbus'ı izledi ama hiçbir şey olmuyordu. Aynı hızla düz uçmaya devam eden Airbus pilotu 15 dakika sonra telsizle, 'Peki, bu nasıldı?' der. Kafası karışan savaş uçağı pilotu 'Ne yaptın ki?' diye sorar. Airbus pilotu güler ve şöyle der: 'Ayağa kalktım, bacaklarımı esnettim, tuvaleti kullanmak için uçağın arkasına yürüdüm, sonra bir fincan kahve ve çikolatalı şekerleme aldım.' ------------------- feyz alan çıkabilir. |
Bildirim