Bildirim
FENI IYI OLANLAR 3 SORUM VAR
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: ertug2332
quote:
Orijinalden alıntı: atakanmert67
Cevablari bilmiyorum
SORU 1 DE AKIMI 6 ALIRSAK K NIN OLDUGU YERDE 2 DİRENÇ OLDUGUNDA VE L DE 1 DİRENÇ OLDUGUNDAN YARI YARIYA AKIM GEÇER.DİRENCİN AZ OLDUGU YERDEN DAHA ÇK AKIM GEÇER YANI L DEN 4 K DAN 2 GEÇER SONRA KABLONUN BİRLEŞTİĞİ YERDE 6 OLUR VE SONRA 3 EŞİT KOLA AYRILDIĞINDAN 2 2 2 DİE AYRILIR VE M DEN DE 2 GEÇER K=M<L OLUR .2 SORUDA İSE BUTUN LAMBALARDAN AYNI AKIM GEÇER ONDAN HEPSİ EŞİT YANAR . DİĞERİNİ BENDE BİLMİYORUM :D :D
Sagolasinn bee ikiside dogru ozaman
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Cevablari bilmiyorum
Soru 3'te K'nın bir ucu eksi,diğer ucu + şeklinde hepsi yerleştirilir.M'nin en ucu yani toprağa bakan yüzü + olur topraktan yükü kadar - çeker nötrlenir,M'de sadece - yükler kalır ve eksi olur,X küresi K'daki - yükleri korur,ayrıldıklarında da eksi kalır K'da eksi olur,L'yi tam yorumlayamadım ama o da - olabilir diye düşünüyorum,başka bir arkadaş da bakarsa güzel olur bence.
-
quote:
Cevablari bilmiyorum
son soru da yazdığınız gibi yüklerin etkisinde yüklenmeler aynen öyle olur.Sonra topraklama kesilince m nin sağ tarafı nötr sol tarafı - oldugundan dolayı - yuklenır. L de m tarafından cekilen yuklerden dolayı + k da - yuklu olarak ayrılması gerekir diyedüsünyüroum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadiryzc53 -- 8 Şubat 2014; 16:43:28 >
-
Hepimiz aynı dogrudur ozaman. Bende oyle dusundum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2 A değil mi ya ?
Diğer ikisi doğru zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nükleus -- 8 Şubat 2014; 18:17:50 > -
Bilmem ben e yaptm
2.soru E olmalı, her bir üreteç 20V olsun de şekilde daha altta olan üretecin + kutbu 60V diyelim - kutup 40v olur o zaman (üreteç 20v demiştik çünkü) üstte devam edersen üstteki üretecin - kutbu 60V oldu + kutbu 80 v olur. Sağdaki lambalar 80V ile 40V arasında kalır yani her bir lambaya 20V düşer. N, 40V ile 60V arası kalır yine 20V düşer, K ve L ise 40V ile 80V arasında kalır her birine 20V düşer yani hepsi eşit.
Hiç bu kadar dandik bir çözümde anlatmamıştım kusura bakmaçizmeden zor oluyormuş hayal edemediysen akşama çizip gönderirim başkası yazmazsa ama cevabı doğru yapmışsın yani bir terslik yapmadıysam
-
quote:
Cevablari bilmiyorum
Dostum elektrostatik sorusunda sole bi oncul var ilk once toprak baglantisi kesildigi icin etkilenmme devam etcek m cism icin sol taraf - sag + ama - taraf etki altinda oldu icin topraklama orayi etkilemez sonra toprak baglantisi kesilirse m deki - ler dagilir ve m - ile yuklenmis olur egerki ilk once ettkiyi yani etki ile elemtriklenmeyi ortadan kaldirip sonra topraklama yapsaydi m nin son yuku notr olurdu siralar onemli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
kardeş çizip pm den yada burdan atarmısın ben hiç işlemsiz mantıken hepsinden bir pillik akım geçiyor dedim ama nasıl . -
Her iki üreteçte 20V olsun dedik (istersek 10 alırdık istersek 100 fark etmez kafamızdan verdik bu değeri) o zaman bu üreteçlerimizin + ile - arasındaki V farkı 20V olmalı
alttaki üretecein + kutbuna kafamdan 60V dedim (istersem farklı bi şey alırdım fark etmez) o zaman boş telde 60V devam etti ve üstteki üretecin - kutbu da 60V oldu. Alttaki üretecin - kutbu ise 40V olmalı ki 60-40:20V başta dedik ya üreteçler 20V olsun, aynı şekilde üstteki üretecin - kutbu 60V ise + kutbu 80V olmalı.
Şekilde göreceğin üzere, boş tellerden devam ettik ve M ile P lambaları arası 80V ile 40V arası kaldı, her ikisi de özdeş lambalarmış iki tel arası potansiyel 80-40 dan 40 V o zaman her bir lamba 20 şer V alır.
N lambası 60V ile 40V arasında kaldı yani 20V
K ve L lambaları da 80V ile 40V arasında kaldı her biri 20V
hepsi eşit çıktı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gianuzzi Yarımayı -- 9 Şubat 2014; 11:16:45 >
-
@Spyxxx böylesine basit bir şey için rahatsız ediyorum abi kusura bakma
öncelikle saygılar
ve, 2. fotoğraf için bir açıklama bir çözüm bekliyorum senden bir türlü kesin eşittir diyemiyorum sanki N işi bozuyor gibi şimdiden teşekkürler -
quote:
Orijinalden alıntı: tema-
@Spyxxx böylesine basit bir şey için rahatsız ediyorum abi kusura bakma
öncelikle saygılar
ve, 2. fotoğraf için bir açıklama bir çözüm bekliyorum senden bir türlü kesin eşittir diyemiyorum sanki N işi bozuyor gibi şimdiden teşekkürler
Üstteki arkadaşın yaptığı gibi yapmak en mantıklısı. Her noktanın potansiyelini bulabiliriz şu durumda. Üstteki arkadaş 40V ile başlamış, mantıken 0 seçilmesi daha uygundur.
Sketchtoy dan çizersem benim çözümüm de böyle olur sanırım.
http://sketchtoy.com/58938531
Parlaklıklarını eşit olması için güçleri eşit olmalı. Bunu da V^2/R ya da I^2 *R den düşünebilirsin.
Burada içlerinden geçen akıma göre yaptık. Aynı şekilde gerilim olarak baktığında da eşit olduklarını göreceksin.
Eğer devreyi tam kavrayamıyorsan, sağını solunu oyna, düz telleri kısalt, lambaları kaydır, harflendirme yap. Ancak tabi bu yöntem en iyisidir bu soru için.
-
Tesekkurler valla
dostlar lambaları parça parça düşünsek olmaz mı ? ?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X