Şimdi Ara

fenerbahçe Şampiyonlar Liginde çekinilen bir takım olmuş:))))) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
1.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Technics

bilirsin taby birazdaha zorlansan neler atacan kafandan daha kimbilir...
    kendi açtığın kuyuya kendin düşüyosun.. şampiyonlar liginde çok gol yemek için çok oynamak lzım sevgili arkadaşım.. siz daha ilk maçlarda topu diktiğiniz için(guruplara kalındığındada "0" puan çekme başarısını gösterip bütün ülkeyi gururlandırdığınız!! için) genelde zaten pekte bimaç yapma şansınız olamıyo.. Avrupa kupalarında Trabzon'un denizlinin bile sizden daha faydası oldu bu ülke topraklarına . Bana masal okuma .. hep kaybettirdiniz herzamanda kaybettireceksiniz tıpkı dün akşam olduğu gibi.. Volkan diye kalecilikten alakası olmayan bi insanla kararttınız düngeceyi bile..Senin avrupada gs yada beşiktaş demen için öncelikle trabzonun topladığı puanları bitoplamanız gerekecek. bunu yapamıyosanda susup izleyeceksin.."0" ların takımını tutmayı seçip küçükken zaten bi hata yapmışsın, bari çok konuşarak bu hatanı yanlışa çevirme..

Meydanı boş bulmuşşsun sallıyorsun.

Diğer takım taraftarlarının mantığına şaşıyorum

GS'lılar UEFA ve SUPER CUP'u aldı. Daha sonra yürütülen mantık. Her sene UEFA kupasınını GS'a aldırmaya çabaladılar. Olası Türkiye'ye gelebilecek bütün kupalara ambargo koydular. Biz varız bizdeb başka kimse yapamaz dediler. Oysa halep ordaysa arşında burada Her sene gidinde alın birer tane daha kupa..

FB CL 'de 0 çeker daha sonra diğer takım taraftarları çıkar. Hala FB her sene katılışında 0 çekmiş gibi ve bu işin sonsuza kadar böyle süreceğini düşünürler ifade ederler. FB bilmem ne Spor kadar Avrupada puan toplamamış faydası olmamış derler.. Bunların kafalarına işlemiş. Ne söylenirse söylensin kafalarından çıkmıyor.

GS UEFA SUPER Kupa aldı ===> Bundan sonra Türkiye'den sadece GS kupa alabilir artık. (Kupalara Ambargo koymuşlardır.)

FB CL'de 0 çekti. ===> FB her ner ne kadar puan alsa bile katıldığında 0 çeker. 0 çekmiş sayılır. Hatta gelecek senelerde de katılırsa onlarda da mutlaka 0 çekecektir. (Bu seferde FB'nin puanlarına Ambargo konmuştur. Alınan puanlar sayılmayacaktır. Yada daha doğrusu görülmeyecektir. )

Şu linklere bak bakalım Denizlispor Trabzonspor nerde FB nerde.. BJK ile de kafa kafaya..

http://www.turkfutbolu.net/avrupakupalari/avrdortbuyuk.htm

http://www.turkfutbolu.net/avrupakupalari/Kupapuan.htm

Sıralamalarda BJK'ın Rum takımlarına karşı aldığı hükmen galibiyetleri hesaba katılmamış. Hoş katılsa bile çok fazla bir şey değişmiyor zaten. Biraz FB'nin önüne geçiyor..

FB'li arkadaşlar. Diğer takım taraftarlarının kafasına bunlar kazınmış. Bundan son FB hep 0 Çeker, Bütün Kupaları hep GS alır. Ne söylersek söyliyelim değişmeyecekler.

Haa birde bu Technics gib arkadaşlar da var ki tamaman ayrı. Kinlerini kusabilmek için milli takımı bile kullanıyorlar. Milli takımda kulüp ayrıcalığı yapıyorlar. Ben hiç bir şekilde Okan ve Tümer gol attı diye gocunmadım. Aksine çok sevindim.. Onlar o sırada BJK'ın değil Milli Takımın oyuncularıydılar.
    Milli takımı bile fanatikliğinize alet ediyorsunuz ya. Helal olsun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 5 Eylül 2005, 14:38:46 >

• cdemir

Son 5 yılda takımların kazandırdıkları puanlar

1- Galatasaray : 48
    2- Beşiktaş : 31.5
    3- Fenerbahçe : 15.5
    4- Gençlerbirliği : 15
    5- Gaziantepspor : 12.5
    6- Denizlispor : 8
    7- Trabzonspor : 5.5
    8- Anlatyaspor : 4
    9- Malatyaspor : 2
    10- Kocaelispor : 0
    11- Ankaragücü : 0

Bu da UEFA 2005 Takım Puanları

35- Galatasaray 50.872
    55- Beşiktaş 37.872
    94- Fenerbahçe 23.872
    95- Gençlerbirligi 23.872
    109- Gaziantepspor 20.872
    131- Denizlispor 17.872
    155- Trabzonspor 12.872

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method3/trank2005.html
    ------------------------------

Fener kiminle kafa kafaya görülüyor zaten... Galatasarayın puanları bitti çünkü şuan için en çok puan getiren 2000-2001 sezonu seneye katsayı hesaplamaları yapılırken devre dışı kalacak...

• cdemir

quote:

Oysa halep ordaysa arşında burada Her sene gidinde alın birer tane daha kupa..

Binlerce kere bunları yazdım. Galatasaray UEFA kupasını aldığı senenin ertesi sene Ş.L Çeyrek Final oynadı bir sonraki sene 2. gruplara kaldı ve son maçta çeyrek finali kaçırdı. Daha sonraki sene ise grubunu 3. tamamlayıp UEFA kupasını kazandı. Giderek performans düşmüş ama bizim en düştüğümüz durum sizin geçen sene övündüğünüz durumla aynı. Yani bizim en düşük noktamız sizin en yüksek noktanız oluyor ve siz hala konuşuyorsunuz ?!?!?!?

Ayrıca devamını getiremedi diye birşey yok. Bu ülke tek tük bile olsa avrupa kupası kazanmış bir ülke değil 100 yıl tarihi boyunca topu topu 2 avrupa kupası kazanmış bir ülke. Dolayısıyla başarı kriterini her ne kadar Galatasaray bu çıtayı çok fazla yukarıya çekmişse de her daim "kupa almak" olarak göremezsiniz. Çünkü diğer avrupa ülkelerine şöyle bir baktığımızda

http://www.turkfutbolu.net/avrupakupalari/avrkupaulke.html <- ayrıntı için bakabilirsiniz.
    İtalya : 35
    İngiltre : 34
    İspanya : 31
    Almanya : 17
    Hollanda : 14
    Belçika : 7
    Portekiz : 7
    İskoçya : 4
    SSCB : 4
    Romanya : 2
    Türkiye : 2
    Fransa : 2
    Yugoslavya : 2
    İsveç : 2
    Çekoslavakya : 1
    Macaristan : 1
    Rusya : 1
    avrupa kupası kazanmıştır. Galatasaray aldığı 2 kupa sayesinde Türkiyeyi avrupa kupaları bakımından dünya şampiyonu ünvanı olan Fransının ve avrupada her zaman ekol olmuş Yugoslavyanın yanına taşımıştır. Çekoslavakya ve zamanında ekol bir ülke olan Macaristanın üzerine koymuştur. Bu yüzden bu 2 kupa çok önemlidir ama dediğim gibi Türkiye adına başarı kriterini her ne kadar Galatasaray bu çıtayı çok fazla yukarıya çekmişse de her daim "kupa almak" olarak göremezsiniz. Diğer ülkelerin başarıları endüstrileri ve ekonomik durumları bizim oldukça üzeremizdedir.

Galatasaray'ın avrupa kupalarına baktığımızda

ŞAMPİYON KULÜPLER KUPASI
    1962-63 Çeyrek Final / Galatasaray - Milan

1969-70 Çeyrek Final / Galatasaray - Legia

1988-89 Yarı Final / Galatasaray - Steaua Bükreş

ŞAMPİYONLAR LİGİ
    2000-01 Çeyrek Final / Galatasaray - Real Madrid

KUPA GALİPLERİ KUPASI
    1991-92 Çeyrek Final / Galatasaray - W.Bremen

UEFA KUPASI
    1999-2000 UEFA Kupası / Galatasaray - Arsenal

SUPER KUPA
    2000 Super Kupa / Galatasaray - Real Madrid

Yani dikkat ederseniz Galatasaray ara ara hep avrupada başarılı olmuş bir kulüptür. Kimileri hep diyor UEFA kupası mazide kaldı diye. O zaman 1988-89 sezonunda Avrupada Y.Final oynayan takım için 1962-63 ve 1969-70 sezonlarında oynanan Ç.Finallerde mazide kalmıştı. Ya da 1999-2000 sezonunda UEFA kupasını kazanan Galatasaray için 1988-89 sezonunda oynan Y.Final'de mazide kalmıştı. Ama Galatasaray her başarısının üzerine biraz daha katarak aradan yıllarda geçse de hep ileriye doğru mesafe kat etmiştir.

Yani 1968'de biri aman Galatasaray 1963'te Ç.Finale kaldı da ne oldu son 5 senedir avrupa kupalarında hiçte iyi değiller demiş olsa bile Galatasaray 1970 yılında bu başarısını tekrarlamıştır. Aynı takım 19 yıl avrupada büyük bir başarı yüzü görmemişken birden 1989 yılında Şampiyon Kulüpler kupasında Y.Final oynamıştır. Yani başarıların her sene arka arkaya gelmesi zordur. Özellikle bu Türk futbolu için daha da zordur. Ama Galatasaray araya uzun yıllarda girse her zaman ileriye doğru gitmiştir.

Hani diyor ya bazıları "tesadüftür" diye sizce 1950'lerden beri başlayan bu serüven tesadüf olabilir mi?

2000'den sonra bitti denilen Galatasaray'ın avrupa maçlarına baktığımızda şöyle bir tablo ortaya çıkıyor

Avrupada son 5 Sezonun puan cetveli / Galibiyet 3 puan Beraberlik 1 puan Mağlubiyet 0 puan

Takım --------- Oynadığı---------Galibiyet------Beraberlik-------Mağlubiyet---------Puan
    1.Galatasaray ----48---------------18-------------14----------------16-------------68
    2.Beşiktaş--------33---------------12--------------7-----------------14------------43
    3.Fenerbahçe-----22----------------5--------------3-----------------14------------18
    4.Trabzonspor-----8----------------3---------------2-----------------3-------------11
    daha ayrıntısı için buraya bakabilirsinizhttp://forum.donanimhaber.com/m_3388999/tm.htm

• şampiyon kulüplerin statüsü o yıllarda farklıydı ve o yazdıklarınla övünüyorsun ya 41 yıl önce Fenerbahçe de kupa galiplerinde çeyrek final oynamıştı ancak bunlar geçmişte kalan şeyler puan olarak bugüne hiçbir katkısı yok!"NE OLDUM DEĞİL NE OLACAĞIM"demeli FB avr. kalıcı olacağız diyebiliyor ya ö.Canaydın ve yönetimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercfb6 -- 5 Eylül 2005, 16:02:58 >
  • cdemir

quote:

Oysa halep ordaysa arşında burada Her sene gidinde alın birer tane daha kupa..

Artı bir şey daha Real Madrid Avrupada Şampiyon Külüpler kupasının düzenlemesinde katkısı olan bir kulüptür. Bu kupanın kurucularından sayılır. Hatta ilk Şampiyon Kulüpler kupasını alan takımdır. Avrupa kupalarında çok başarılıdır ama 12 avrupa kupası vardır. 1956dan beri en kötü 40 kez avrupa kupalarına katıldıklarını varsayarsak her sene bu adamlar avrupa kupası mı kazanmışlar...? 10 tane avrupa kupası kazanan ve İngilizlerin en başarılı kulübü olan Liverpool kaç sene sonra geçen sene avrupa kupası kazandı ?bir araştır bakalım. Bu sana ev ödevi olsun. Saçma sapan şeyler yazmadan önce iki kere düşünün...

Bugun adı heryerde geçen Bayern Münih'in 6, Manchester U.'ın 4, Chelsa'nın 3, Arsenal'ın 2 avrupa kupası var. Sanki herkes her sene çatır çatır Avrupa kupası kazanıyor. Her sene 2 tane avrupa kupası organizasyonu düzenleniyor 20 tane değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoobastank -- 5 Eylül 2005, 17:06:21 >

• sercfb6

ben 40 yıl öncesinide yazdım son 5 yılın değerlendirmesinide yaptım. (Yazının hemen üzerindeki tablo) Fenerbahçe 40 yıl öncede yoktu son 5 senede de yok... Artı şampiyona statülerinin değişmesi birşeyi değiştirmez. Avrupa kupası avrupa kupasıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sercfb6
    "NE OLDUM DEĞİL NE OLACAĞIM"demeli FB avr. kalıcı olacağız diyebiliyor ya ö.Canaydın ve yönetimi?

Fenerbahçe zaten avrupa kupalarında kalıcı bir kulüp. 16 kez Türkiye liginde şampiyon olmuş bir kulüp demek ki 16 kez şampiyon kulüpler kupasına ya da Ş.L gitme hakkı kazanmış. Bir çok kez UEFA kupasına da katıldınız. Demek ki sizin gibi bir kulübün asıl sorunu avrupa kupalarında kalıcı olmak katılmak değil oradan bir kupa getirmektir. 98 yıldır bu kupalara katılıp hala kalıcı olup deneyim kazanamadınız mı? Tam 20 kez 1. turdan elenmişliğiniz 8 kez 2. turdan elenmişliğiniz var.

Al sana aradaki fark. Gerets kulup binasının girişindeki UEFA kupası resimlerini görünce "Bir UEFA kupası resmi güzel ama yanyana 2 UEFA kupası resmi daha da güzel olur" dedi. Yani vermek istediği mesaj zaten meydanda. Diğer yandan Fenerbahçeli Nihat Özdemir'in açıklamaları "Gruptan çıktıktan sonraki hedefimiz gidebileceğiz yere kadardır. Avrupada başarıyı zamana bağlıyoruz... Fenerbahçe olarak bizim hedefimiz 3 sene üst üste şampiyon olmak. Asıl amacımız ise Galatasaray’ın rekorunu geçip 5 kez üst üste şampiyon olmak"

Siz bu kafayla daha çok Edirneden öteye gidemezsiniz ...

• hoobastank bak abicim Can Bartulu döneminde FENERBAHÇE kupa galipleri kupasında çeyrek final oynamış ve şampiyonlar liiginde kalıcı olmak sadece her yıl avr.kup. katılmakla olacak şeyler değil orada en az 2.tura çıkabilmek(her katıldığında) daha sonra gidebildiği yere kadar gidebilmek ve 98 yıldır FB'nin aldığı kupalara bir bak bakalım Kurtuluş Savaşı yıllarında ingiliz takımlarıyla yaptığı maçlara bir bak öyle konuşş
  • Hoobastank. Hocam ben yukarıdaki söylediklerimle hiç bir şeyi savunmuyorum. Sadece ortada olan bir durumu değerlendirdim. Sen Hemen yine GS şunu yaptı bunu yaptı demişsin. Onları inkar eden yok zaten.

Benim tavrım olası alınabilecek olan kupalara koyulan ambargolara ve diğer takım taraftarlarının FB'ye bakış açısı.

Birde lafla ambargo koymanın bir şey ifade etmiyeceğini belirttim. Madem Türkiye'de sadece GS kupa alabilir o zaman her sene alın bir tane dedim. (Biraz abartmışmıyım yoksa)

O yüzden bana bir sürü istatistik gösterme.. Onları inkar eden yok..

Yukarıdakilerden sadece son 5 sezona itiraz ederim. Onada şu şekilde itirazım var neden son 5 sezon var. Diğerleri yok. Burada BJK'ın FB 'den daha başarılı olduğunu mu göstermek istedin. Diğer seneleri niye hesaba katmıyorsun. Ben BJK'lı arkadaşa FB hiç bir halta yaramıyor demeye çalıştığı için genelde takımlar ne kadar puan toplamış onu gösterdim.

İstersen bir istatistik daha yapalım son 5 sezonluk
    Son 5 sezonda Türkiye Ligine bakarsak 3 FB 1 BJK 1'de GS şampiyonluğu var.
    Hadi bakalım ne olacak şimdi. FB fark atmış.

Bana genelde de puan olarak GS zaten üstün deme. Onları zaten biliyoruz. Ben puan durumunu Kendi takımını Avrupa Fatihi zanneden BJK'lı arkadaş görsün diye verdim. Görsün ki şu anda FB'den çok ileri bir durumlarının olmadığını anlasın diye verdim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 5 Eylül 2005, 16:53:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sercfb6
    98 yıldır FB'nin aldığı kupalara bir bak bakalım Kurtuluş Savaşı yıllarında ingiliz takımlarıyla yaptığı maçlara bir bak öyle konuşş

Tövbe yarabbim tövbe... Benim bildiğim Avrupa kupaları 49 yıllık bir organizasyondur. Hatta hikayeside şöyledir. Yanlış hatırlamıyorsam ya bir İngiliz takım yada bir İskoçya takımı avrupada bir iki takımı yendikten sonra kendi avrupa şampiyonu ilan etmiştir. Bunun üzerine Real Madrid başta olmak üzere bir çok avrupa kulubü avrupanın en büyüğünün belirlenmesi için bir Şampiyon Kulüpler kupasının organize edilmesini istemiştir. Böylelikle Avrupanın en büyüğü gerçekten belirlenebilecektir. 1955-1956 sezonunda başlayan bu serüvende ilk kupayı yine Real Madrid kazanmıştır.

Senin dediklerinin işgal sırasında düşman ordusuyla yapılan özel maçlar ve İngiliz General Harrington'un kendi adına düzenlediği Fenerbahçenin 1924 yılında aldığı General Harrington Kupasıdır. Bu galibiyetler o zamanlar için Türk ulusu adına teselli verici ve ümit kaynağı olmuş olabilir bu konuda Fenerbahçeye herkes teşekkür eder ama bu dediğin maçların ve özel kupanın Avrupa kupaları ile uzaktan yakından bir alakası yoktur.

Fenerbahçenin avrupada neler yaptığını merak ediyorsan bu sayfaya bakacaksın. Fenerbahçenin avrupa kupaları maçları tek tek hepsi aşağıdaki linkte. Maç skorlarından kimin gol attığına kadar herşey var.
    http://www.turkfutbolu.net/tarih/avrupa.html

• cdemir

Ben herhalde Galatasarayın haklarını savunacağım.

quote:

Madem Türkiye'de sadece GS kupa alabilir o zaman her sene alın bir tane dedim. (Biraz abartmışmıyım yoksa)

Biraz mı abartmışın çok mu abartmışın orasına sen karar ver artık ! Ben Galatasaray adına olanları tek tek açıkladım. Dediklerimi de kabul etmişin zaten anladığım kadarıyla. FB ile BJK arasındaki tartışmada benim zaten yerim yok. Gerek olmadığı sürece o tartışmaya bulaşmayayım ben. FB'li yada BJK'li arkadaşlar zaten birbirlerine gereken cevapları verirler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hoobastank

Al sana aradaki fark. Gerets kulup binasının girişindeki UEFA kupası resimlerini görünce "Bir UEFA kupası resmi güzel ama yanyana 2 UEFA kupası resmi daha da güzel olur"

Ben onun o sözleri inanarak söylediğini sanmıyorum. Sadece Jest yapmak istemiş. Yada o da daha gelmeden GS'lı taraftarlar gibi düşünmeye başlamış (Ambargo)

Neden mi inanmıyorum ?

Belki biliyorsundur ama bir iki cümlesinide ben hatırlatayım sana.

"Transfer yapılmadan şu anki kadroyla şampiyon olmamız zor" (UEFA'dan değil Süper Ligden Bahsediyor.)

Hainze alındı...

"Şimdi şampiyon olabiliriz" (Yine UEFA'dan değil Süper Ligden Bahsediyor.)

Sen şimdi benim Türkiye Süper Liginde bile şampiyon olup olamıyacağından tam emin olamayan, tereddüt içinde bulunan bir teknik direktörün; UEFA kupasını alacağız diye söylemiş olduğu sözleri inanarak kalpten söylediğini inanmamı mı istiyorsun?
    Boşver kendini yorma anlatma bana birşey nasıl olsa inanmıyacağım..

Ben her zaman yöneticilerin haddini aşan iddaalarda bulunmasına kızmışımdır.(ister FB'li isterse GS'lı isterse BJK'lı farketmez.)
    Bence hedefler küçükten büyüğe doğru olmalıdır. Tabi bunu yerinde saymadan yapmak lazım. Sürekli iyiye doğru gitmek lazım. Daha iyisini daha yükseğini birden olsun isteyip eldeki küçük hedeflerden olmamak lazım. Bence FB yönetimi bunu artık görmeli ve görmeye başladı.

Durumuna bakmadan lönk diye ortaya çıkıpta ben şunu yaparım diyenler benim çok garibime gider, inanasım gelmez.

Nihat Özdemir'in söyledikleri bence mantıklı. Önce birinci hedef Süper Lig daha sonra avrupa.
    Hem bu topiği arkadaş neden açmış. FB başkanı FB'nin CL'de daha çekinilen bir ekip olduğunu söylemiş. Şamataya bak. CL'de şampiyon olacağız deseydi. Arkadaş nasıl bir tepki verirdi acaba.. O yüzden bence neysen onu söyleceksin. Yada en fazlası bu işi başarmak istiyoruz diyeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 5 Eylül 2005, 17:36:20 >

• FB-BJK tartışmasına tek bir katkım olabilir o da şu : Aşağıdaki linkte bütün türk takımlarının avrupa kupalarındaki istatistikleri var. Site en son 26 ağustos 2005 tarihinde güncellenmiş. O yüzden veriler yeni işimize yarar.

--------------O--G--B--M--A---Y
    Fenerbahçe -112 34 15 63 118 198
    Beşiktaş ----104 31 23 50 117 161 (Vaduz maçları dahil değil)

şimdi yukardaki verilere göre bakarsak Galibiyetlere 3 puan beraberliklere 1 puan verirsek

Fenerbahçe avrupa kupalarında 117
    Beşiktaş avrupa kupalarında 116 puan toplamış

Fenerbahçe maçlarının % 30,35'ni kazanmış
    Beşiktaş maçlarının % 29,80'ni kazanmış

İstatistik olarak birbirlerine çok yakınlar.

Her iki takımın avrupa künyelerine baktığımızda en parlak başarıları

Fenerbahçe
    Şampiyon Klüpler Kupası: 2. tur;1959-60, 1968-69, 1974-75, 1985-86
    UEFA Kupası: 2. tur; 1973-74, 1990-91, 1992-93
    Kupa Galipleri kupası: Çeyrek Final (3. tur), 1963-64

Beşiktaş
    Şampiyon Klüpler Kupası: Çeyrek Final (3. tur), 1986-87
    UEFA Kupası: Çeyrek final, 2002-2003
    Kupa Galipleri kupası: 2. tur, 1998-99

Yani her yönden birbirlerine oldukça yakınlar. Aralarında çok bariz bir fark yok. Tek farkları Fenerbahçe daha fazla şampiyon olduğu için daha biraz daha fazla avrupa kupası maçı oynamış. Ama tabiki daha fazla şampiyon olan takım daha fazla avrupa kupası oynayacak diye birşey yok. Son 5 yıla baktığımızda Galatasarayın 1 Fenerbahçenin 3 şampiyonluğu olmasına rağmen Galatasaray 48 avrupa maçı oynayıp 18 galibiyet alırken Fenerbahçe toplam 22 avrupa maçı oynayıp 5 galibiyet almıştır. Buna göre durumu Fenerli ve Beşiktaşlı arkadaşlar kendi aralarında yorumlasınlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Technics

jeremy bu forumda ciddiye alınabilecek 1-2 fenerliden birisin oyüzden senden daha uygun cevaplar bekliyorumm. enazından daha objektif..

bak bakalım 3 Eylül 2005 Cumartesi itibariyle senin fenerin nerelerde, arada kaç takım fark var dur ben yazayım : BEŞİKTAŞ 35. SENİN FENERİN 176. ... gerekirse araştır bibak yıllardır aradaki fark en çok kaça inmiş...AVRUPADA Herzaman alay konusu olmuş bitakımı beşiktaşla galatasarayla kıyaslarkan bile hiç yüzünüz kızarmıyo.. nediyim ben sizlere

http://www.habermanset.com/modules.php?name=News&file=article&sid=4307

Hocam sen neyin 3'den 5'inden bahsediyorsun. Heralde bahsettiğin link burada..
    Bak orjinaline de gör bakalım kim kaçıncı sıradaymış. Ayrıca o sıralama senin söylediğin gibi AVRUPA değil dünya sıralaması.
    Bir ayrıca daha epey bir süredir FB sıralamada en üstte...

Technics Haa birde bunları okuyup topiği kapatmak yok.. LÜTFEN CEVAP BEKLİYORUM.

59 --- Fenerbahçe SK Istanbul --- 151,5
    69 --- Besiktas SK Istanbul --- 139,5
    70 --- Trabzonspor K Trabzon --- 134,5
    87 --- Galatasaray SK Istanbul --- 121,5
    286 --- Denizlispor --- 70,5
    295 --- Konyaspor Konya --- 69,0

http://www.iffhs.de/main/ranking/clubweltrangliste/?sprache=englisch

• quote:

FB-BJK tartışmasına tek bir katkım olabilir o da şu : Aşağıdaki linkte bütün türk takımlarının avrupa kupalarındaki istatistikleri var. Site en son 26 ağustos 2005 tarihinde güncellenmiş. O yüzden veriler yeni işimize yarar.

şimdi yukardaki verilere göre bakarsak Galibiyetlere 3 puan beraberliklere 1 puan verirsek

Fenerbahçe

Beşiktaş

Yani her yönden birbirlerine oldukça yakınlar. Aralarında çok bariz bir fark yok. Tek farkları Fenerbahçe daha fazla şampiyon olduğu için daha biraz daha fazla avrupa kupası maçı oynamış. Ama tabiki daha fazla şampiyon olan takım daha fazla avrupa kupası oynayacak diye birşey yok. Son 5 yıla baktığımızda Galatasarayın 1 Fenerbahçenin 3 şampiyonluğu olmasına rağmen Galatasaray 48 avrupa maçı oynayıp 18 galibiyet alırken Fenerbahçe toplam 22 avrupa maçı oynayıp 5 galibiyet almıştır. Buna göre durumu Fenerli ve Beşiktaşlı arkadaşlar kendi aralarında yorumlasınlar.

Hocam bende bunu diyorum zaten. Yok aslında BJK'ın FB'den çok üstün bir yanı. Ama gelde arkadaşlara kabul ettir.

• Technics sayfanın azizliğine uğradın sanırım. Sayfanın kenarındaki tarih haberin yayınladığı tarihi değil güncel tarihi söylüyor. Sen sanırım siteye 3 eylül 2005 tarihinde baktığın için o tarihi gördün. Haberdeki şu yazıya göre "Geçen sezonun Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu İtalya'nın AC Milan takımı" bu haber 2003-2004 sezonu itibariyle yapılmış. Çünkü Milan 2002-2003 yılında Şampiyonlar Ligini almıştı. Haberde bu sıralama ağustos ayı için dediğine göre bu haber muhtemelen 2003 yılında ağustos ayında yayımlanmış. Zaten 2002-2003 yılında BJK şampiyon olduğu için o sene BJK'nin sıralamada 35. sırada olması yine aynı sezon Fenerin 6. tamamlaması yüzünden 176. sıraya gerilemesi normal. O yüzden güncel bir istatistik vermemişin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoobastank -- 5 Eylül 2005, 18:11:44 >
  • ribery bu sene cimbomun en iyi topçusu..
    aaa ribery marsilyaya kaçtı.
    figo cimbomda
    figo gelmiyor...
    pires cimbomda..
    pires gelmiyor..
    kily gonzales cimbomda
    kily gelmiyor..
    süper yıldız ketçap heinz cimboma transfer oldu ..
    ORTADA GÜLÜNECEK BİR İSİM VARSA CİMBOMU SENELERDİR YERİN DİBİNE SOKAN ÖZHAN CANAYDIN VE EKİBİDİR.Biz bu futbol fukaralarını canı gönülden destekliyoruz....
    alex appiah anelka yı izlemeye devam edin..bir gün sizin de böyle topçularınız olur sabredin üzülmeyin..

• izliyoz ama bi hareket göremiyoz
  • quote:

FB-BJK tartışmasına tek bir katkım olabilir o da şu : Aşağıdaki linkte bütün türk takımlarının avrupa kupalarındaki istatistikleri var. Site en son 26 ağustos 2005 tarihinde güncellenmiş. O yüzden veriler yeni işimize yarar.

Fenerbahçe

Beşiktaş

kardeş geçen uefada 3.tur oynadık

• quote:

Orjinalden alıntı: ege_

izliyoz ama bi hareket göremiyoz

uzun yıllar daha ancak izliceksiniz hazırlık oluyor en azından..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.