Şimdi Ara

💛💙 Fenerbahçe 2024/2025 Sezonu [ANA KONU]⭐⭐⭐⭐⭐ (7130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: paradise37 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
143.884
Cevap
346
Favori
3.341.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 71287129713071317132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Deprem öncesi Hatayspor ve Karagümrük kariyerleri iyiydi ama depremden dolayı mı etkilendi bilemem ama hocalık kariyeri düştü son Bodrum macerası da iyi değildi ama yardımcı olarak gelebilir.

Bana sorarsan ben Aziz Yıldırım + Sergen Yalçın'a okeyim tabi büyük başkan Sergen'in rahat tavırlarından rahatsız olur oynarken bile Rıdvan'ın kefili ile gelmiş Sergen Yalçın. Hoca iken Aziz Başkan yazın 3 ay tatil yapan, antrenmana çıkmayan ama şampiyon yapan hoca istemez biliyorum. Aziz Başkan gelse muhtemelen Aykut Hoca gelir birkaç seneye de takımın sportif direktörü olur yerine de İsmail Kartal geçer. Ben Sergen'i Aziz Başkan varken hoca olarak getireceklerini düşünmüyorum. Sergen ile çalışabilecek başkan Saran gibi rahat kafada biri olacak yoksa Aziz Başkan ve Ali Koç ile Sergen bu takıma asla hoca olamaz. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Sen “Türkiye’de sayılmıyor” diyorsun ama Beşiktaş’ın 1950 ve 1951 şampiyonlukları nasıl sayıldı?
    TFF resmen saydı çünkü “o yıllarda lig yoktu, ama bu turnuvalar ülke şampiyonunu belirliyordu” dedi. Aynı mantıkla oynanan 1924–1951 arası Türkiye Şampiyonaları neden sayılmasın? Çünkü işinize gelmiyor dimi 😄

Bak şimdi, biraz da dünyaya bakalım da kafan net dağılsın:
    • İtalya 1908 şampiyonu Pro Vercelli: Lig bile yok, 3 takımla oynanmış. Bugün resmi şampiyonluk. Juventus’un toplam 36 kupası içinde bu da var.
    • Almanya 1903 şampiyonu VfB Leipzig: Tek maçlık final. Bundesliga bile yok ortada. Almanya Futbol Federasyonu resmi sayıyor.
    • İngiltere: Premier Lig 1992’de kuruldu, öncesi ne oldu? United, Liverpool, Arsenal şampiyonlukları silindi mi? Yok öyle bir şey. 1888’de başlayan ligde her şey geçerli.
    • Arjantin: 1931 öncesi amatör dönem şampiyonlukları AFA (federasyon) tarafından resmi olarak kabul ediliyor. River Plate’in, Racing’in kupaları arasında yer alıyor.

Yani dünyada federasyonlar “lig var mıydı” demiyor. Diyor ki: “O dönem ne vardı? Ülke çapında en iyiyi belirleyen turnuva mı? Tamam, o zaman bu resmi şampiyonluktur.”

Bizde ne var?

• 1924-1951 arasında TFF’nin bizzat düzenlediği Türkiye Şampiyonası.
    • Devletin desteğiyle, en iyilerin davet edildiği, ülke birincisini belirleyen organizasyon.
    • Final maçı oynanmış, kupa verilmiş, gazetelerde manşet: “Türkiye şampiyonu Fenerbahçe.”

E o zaman? Niye sadece Beşiktaş’ın iki şampiyonluğu sayılıyor? Aynı turnuva, aynı format.
    Kusura bakma da bu “sayılmıyor” argüman değil, kafa karışıklığı.

Ha bu arada, sizin taraftarlar 3-4 takımlı kupa diyor ya…
    • İtalya 1908: 3 takımla
    • Almanya 1904: 4 takımla
    • Arjantin 1893: 5 takımla
    Hepsi geçerli. Çünkü o dönem zaten bu kadardı, ülkenin büyüğü bu maçla belli oluyordu.

Kısaca: Dünya akılla ilerliyor, bizde çıkar hesabı yapılıyor.
    Seninkisi futbol tarihi değil, seçici hafıza.

Haklı olduğumuzu bal gibi biliyosunuz bal. Ama işinize gelmiyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• kRaL_1907 kullanıcısına yanıt

Ersun Hoca'ya borcumuzu ödemek de lazım adama Trabzonlu, Fenerbahçe düşmanı dendi ama adamın koyu Fenerbahçeli olduğu ortaya çıktı. Aykut Kocaman'dan bile daha Fenerbahçeli bir adam ha hatalar oldu inkar edemem ama böyle kokuşmuş bir ligde lağım çukurundan bile berbat olan yapıyı bozmaya çalışan bir hocayı göndererek ayıp ettik.

• scanh kullanıcısına yanıt

Ağzına sağlık hocam, scorpion adlı FB logolu kişide okumuştur bunu umarım. 59 öncesi FB 9 6s 2 şampiyonluk var. İsmine ne derseniz deyin. Sonuçta müzede kupalar var. Burada tartışma yine 6s ten çıktı 20 sene yenemeyince yok bizim 3 yıldızımız var yok 4 oldu gibi çocuksu algı ile gündemi değiştirmek istediler Kulüp napti 28 sampiynluk hukuki mucadelesini verdi..

• EzioAltidoreDaFirenzeeeee kullanıcısına yanıt
    Sen olayı anlamamışsın, anlatayım (tabi işine gelirse)
    1950’lerde Whatsapp grubu kurulmuyordu ki “bütün takımlar toplanın” diye mesaj atılsın 😄 O dönem Anadolu kulüplerinin çoğunun ülke çapında bir turnuvaya katılma ne altyapısı vardı ne imkanı. Yol mu var? Para mı var? Profesyonellik mi var? Yok. (Şimdi şey diyecek profesyonellik yoktu hadi saymayalım başa dön kısır döngü😄)

Milli Küme diye bahsettiğin turnuva, büyük şehirlerin (İstanbul, Ankara, İzmir) kendi liglerinde şampiyon olmuş takımlarının katıldığı davetli lig. Zaten adı üstünde: Milli Küme Ligi.
    Türkiye Futbol Şampiyonası ise TFF’nin 1924’ten itibaren düzenlediği, ülke şampiyonunu belirleyen turnuva. Her il şampiyonunu davet etmiş, ama zaten Anadolu’da talep yok çünkü kulüplerin çoğu daha mahalle düzeyinde.

Yani senin “neden Anadolu’dan katılım az?” sorunun cevabı çok basit:
    Katılım olacak da nasıl olacak? Karayolu yok, uçak mı var? Takım otobüsü mü var?
    Adamlar deplasmana gitse üç gün yok oluyor.
    Hadi gittin diyelim, 1928’de sallıyorum Iğdırspor’un takım forması var mıydı da final oynasın?

Yani mesele şu:
    3 büyük şehir takımlarına ayrıcalık tanındığı falan yok, o takımlar zaten lig düzeyinde organize olmuş tek yerlerdi. Anadolu’dan kimse gelmiyor çünkü gelmeyi düşünecek durumda bile değillerdi.

Sonuç:
    • Milli Küme, büyükşehir liglerinin birleşimi.
    • Türkiye Şampiyonası, tüm Türkiye’yi kapsayan ama sadece isteyen ve gelebilenin katıldığı bir organizasyon.
    • Fenerbahçe de oraya katılmış, oynamış, kazanmış.
    Sen şimdi 1930’larda Malatya’dan kimse katılmadı diye Fener’in kupasını mı saymayacaksın?

Hiiiç kusura bakma, mantık senin kurduğun düzmece eşitlikte değil, dönemin şartlarında kim neyi hak ettiğindedir.
    O dönemde Fenerbahçe bu şartlarda şampiyon olmuş.
    Sen 90 yıl sonra “ama diğerleri gelmemişti” diye ağlıyorsun. Gelmediler çünkü gelmek mümkün değildi

• tuttuğun takımın avrupa şampiyonu olmasına sevinmenin nesi avuntu açıkla da bilelim. forumunuzun kreş yuvasına dönmüş olması da benim sorunum değil. gs başarısız olsa hatta küme düşse yine gelip yazmam oraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coobain -- 27 Mayıs 2025; 0:43:13 >

Peki o zamanki Türkiye futbol şampiyonasında 3 kupanız varken milli kümedeki 6 kupayı da ona eklemek nereden çıktı tam olarak? Yok mu bir hazırlık maçı turnuvası onu da ekleseydiniz.

Ayrıca tabi ki işi sulandırmak için söylüyorum Türkiye kupasını ama bunu biz başlatmadık. Elmayı armut sayıp aa bak aynı bunlar diyerek siz başlattınız.

• Alikoc ihanet şebekesi 200 milyon harcayınca mou denen td artığı iş yapar zannediyor.
    Yemin ediyorum zeka geriliği üst düzeyde..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coobain kullanıcısına yanıt
    Kendi basket takımları aynı kupaya alınsalar ve şampiyon olsalar günlerce kutlamasını yaparlardı. O yüzden Gs asla ciddiye alma derim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Çok mantıksız bir turnuvaya katilabiliyorlar ama diğerine gelin dedikleri zamanda paramız mi yok diyorlar? Yani diğer turnuvaya paraları yetiyor ama diğerine yetmiyor.
    Kesinlikle yerel bir turnuva, ha o dönemdeki insanlar salakti aptaldı o yüzden yeni lig kurdular.
    Avrupada ülkemizi temsil eden ilk klup Galatasaraydi o da İstanbul ligini kazanarak gitti, sonrada besiktas o da federasyon kupasını alarak gitti ama ne hikmetse ligleri devam ettirmedi tff niye acaba? Niye milli kümeyi tekrar kurup göndermedi?

Amatör ve Pro ayrımı olmasından kaynaklı bir durum bu.

1953 Türkiye Futbol birinciliği var Galatasaray'ın. Sayılmıyor.

1954 İstanbul Ligi şampiyonluğu var. O da sayılmıyor.

1954-55 sezonu UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası'na ilk katılan Türkiye şampiyonu sıfatıyla Galatasaray. Beşiktaş gibi temsil hakkı olmasına rağmen sayılmıyor. Bak bunları kimse umursamıyor.

Beşiktaş'ın bile sayıldığı 2 şampiyonluğu dışında 5 tane daha var. Onlar da peşinde değil çünkü 2 kulüp de somut bir şey çıkarmanın imkansız olduğunun farkında.

Milli Küme ayrı, İstanbul Ligi ayrı, Ankara Ligi ayrı, İzmir Ligi ayrı. Hangisini kazananın Türkiye şampiyonu kabul edildiği dahi belirlenmemiş. Amatör düzey kabul ediliyor. Bizdeki karmaşa İtalya İngiltere ile çok alakasız. Birini sadece kendi ligini 1. bitirdi diye Türkiye şampiyonu olarak tescil ettiğin an 3'er 4'er her sene için yığınla takıma tescil çıkarman gerekiyor. İşte Avrupa ülkelerinde bir tane ligi kaç takımlı olduğundan bağımsız ülke şampiyonu olarak kabul ettikleri için net.

1992'deki Premier Lig'in takımları First Division takımlarıydı taaa 1882'ye dayanan evveliyatları var. Premier Lig bir şirkettir UEFA gibi. Havuz giderleri, primler vs anlaşmazlıklar nedeniyle kurdular. Yine bizle uzaktan yakından alakası yok.

Sana Metin Oktay ile alakalı yazdığına da edit atayım çok gülünç duruma düşmüşsün. Bak bu başarıların yıllarına 1959 öncesi mi sonrası mı :)))

💛💙 Fenerbahçe 2024/2025 Sezonu [ANA KONU]⭐⭐⭐⭐⭐

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 27 Mayıs 2025; 0:52:47 >

• man utd kullanıcısına yanıt

Mou artık değil, süper ligi bilmeyen hayatında TFF mhk çetesi görmemiş bir adam. Adam futbol adamı. Sampiynluk gidince farktmediniz mi kovulmak için herşeyi yapıyor. Ertuğrul nedir abi?? Süper ligde çöp mu evet haklısın çünkü derbi kazanamadı. Avrupa'da çöpmu osimiyeni olan çincondan daha ileri taşıdı takımı azıcık vakıf olsa ligimize takıma faydası olurdu. Bu adamın bu saatte. Sonra fenere faydası olmaz

• Noctivagant kullanıcısına yanıt

Tahrik cok fazla hocam ceza aldırmaya gelmişler. Taraftarın morali bozuk sinirler şelale.. Adminler fırsat vermese iyi olur gereksiz tartışma ortamı yaratıp laf atıp kaçıyorlar

• Bak ben Fenerbahçeliyim ve açık açık söylüyorum:
    Son 39 yılda, hele hele son 11 yılda kulüp olarak kısmen değil bildiğin başarısızız…
    Sportif olarak değil sadece, yönetimsel, zihinsel, ruhsal çöküş yaşadık.
    Başarıyı geçtim, kimliğimizi bile zaman zaman kaybettik.

Benim derdim 5 yıldız falan da değil ha, o zaten Haluk Ulusoy’un masa başında Galatasaray’a kıyak geçmek için uydurduğu saçma sistem.
    “1959 sonrası başlar” demek ne?
    O zaman Lefter’i, Metin Oktay’ı, Baba Hakkı’yı niye efsane diye anlatıyorsun kardeşim?
    Bunlar şampiyon olmadı mı?
    O dönem oynanan maçlar madem ‘yok hükmünde’ydi, neden hala belgeselini çekiyorsun, formasını satıyorsun?

O dönemi yok sayarsak ne oluyor biliyor musun?
    Futbola emek vermiş, ter dökmüş, sırtında formayla bayrak olmuş adamların ruhunu yok saymış oluyorsun.
    O zamanlar Anadolu’dan gelinemiyordu belki ama kendi şehir liglerinde bile çocuklar top oynarken ayakkabısını babasının işe giderken giydiği pabuçtan yapıyordu.
    Onlar Türkiye Şampiyonası’na katıldığında forma değil, yürek giyiyorlardı.
    Ve şimdi sen kalkmışsın diyorsun ki “onlar sayılmasın.”

Kardeşim, Fenerbahçeliliğimden dolayı değil, adam gibi insan olmak adına söylüyorum:
    Geçmişe sahip çıkmazsak, bu ülkenin futbol hafızasını da, vicdanını da sıfırlarız.

Ben Fenerbahçeliyim. Evet, belki şimdilik başarısızım.
    Ama tarihime bakınca diyorum ki:
    Benim kulübüm 1924’te, 1933’te, 1935’te şampiyon olmuş.
    Hem de memleketin milli turnuvasında.

Şimdi sen bana “sayılmasın” diyorsan…
    O zaman senin de “Aslan Metin Oktay”, “Baba Hakkı”, “Ordunun gururu G.Saray” falan demeye hakkın yok.
    Çünkü sen tarihten utanıyorsun.
    Ben utanmıyorum. Ben sahip çıkıyorum.

İşte farkımız bu.

• coobain kullanıcısına yanıt
    Anlattım zaten ama okuduğunu anlamadığın icin faketmedin.

Kreş yuvası dediğin yere gelip " Mertens 0-0-7 " yazıp duruyordun hem de daha önce " dünyadaki en sevdiğim oyuncu Mertens" demişliğin olmasına rağmen. Senin o dönemler neler yazdığını kimse tekrar önüne getirmiyor diye sen unutmuşsun, sonra da mağdur olmuşsun.

Ayrıca tekrar yazayım belki bir umut anlarsın. Yazdıklarımın ana teması zaten başarınızı kendinizin değersizleştirmesi üzerine. Ama yazilar sana nasıl gözüküyorsa avrupa kupasına sevinmenin nesi avuntu" yazacak kadar başka bir dünyadan yazıyorsun.

Sevinin diyoruz zaten, bizim futbol şampiyonluğu ile bir alakası olmadığını farkedin diyoruz. Öteki türlüsü avuntu oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedPyro -- 27 Mayıs 2025; 0:53:57 >
  • Emiliamernes1996 kullanıcısına yanıt

Hocam takımımızı kurşunlayan şehre hoca olmazdı eğer koyu fenerli olsaydı...

• Jose Mourinho: Son 7 senede Avrupa'da iki final oynadım. Yani son 7 senede, Türk futbol tarihinin gördüğünden daha fazla final oynadım Avrupa'da.

Bu beni kovun demek para kazandığı ülkenin spor ayarına çomak sokuyor verin tazminatı gidiyim dior

• Jose Mourinho: Bazı oyuncular önümüzdeki sezon burada olmayacaklarını biliyorlar. Bundan etkileniyorlar. Kafasında soru işareti olanlar da etkileniyor.

• Jose Mourinho: Cenk Tosun'u daha fazla oynatmadığım için pişmanım.

• 
Sayfa: önceki 71287129713071317132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.