Şimdi Ara

FEN SINAVINDA ÇIKABİLECEK AÇIK UÇLU SORULAR | EDİTLENİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
27
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • coğrafyadaki kanal sorusu, psikolojideki açık uçlu, matematikte integral ve aalı soru falan derken açık uçlu sorular ösym'nin yayınladığı açık uçlu soru örneklerindeki konulardan gelmiş genelde. fen için de böyle olacak bence. http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2017/OSYS/Orneksorular05012017.pd

o yüzden açık uçlu soruların 12. sınıf konularından geleceğini düşünüyorum.

BİYOLOJİ

biyolojide bitkiden soru gelecek muhtemelen. yazımı zor ya da iki adı olan (ksilem/odun borusu gibi) bir şey gelmez herhalde. her soru bankasında mutlaka sorulan şu şekilde bitki kesiti, numaralandırılmış yerin adı nedir gibi bir şey gelebilir. FEN SINAVINDA ÇIKABİLECEK AÇIK UÇLU SORULAR | EDİTLENİYOR

epidermis
    periderm
    endosperm
    nasti
    tropizma
    polen
    stoma
    belki oksin gibi hormon adı falan.
    kodon/antikodon
    genelde en son soru ekoloji gelmiş bugüne kadar belki yine öyle olur
    komünite
    popülasyon
    simbiyotik
    ekoton
    süksesyon

KİMYA

kimyada ya organik ya hayatımızda kimya diyorum. bileşiğin genel formülünü verip bileşik sınfının adı olabilir, R—H veya R—R alkan gibi. buradan isim dışında bir şey gelmez bence. tanımını verip alkol, eter, keton, amin vs. sorulabilir.
    bu lanet olası hayatımızda kimya konusundan ayrıntı bir şey çıkmaz, maksat eziyet olsun diye çalışıyoruz. çamaşır suyunun falan formülünü verip adını sormaca olabilir, aynı şekilde pvc, pet, teflon vs. 'emülgatör' gelebilir.

hidrofil/hidrofob olabilir.

FİZİK

fizikte de %98 modern fizikten gelecek ama teknolojideki uygulamaları kısmından değil, compton falan oralardan bence. konuları biraz tekrar ettikten sonra yazarım, unuttum denebilir modern fiziği

direkt tanım değil de böyle tablolu/karşılaştırmalı bir şey gelebilir.

modern fizik derken apoteminin aldığı gibi alıyorum modern fizik konularını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şüşko -- 12 Haziran 2017; 22:6:0 >

• Güzel konu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt

bakalım tutacak mı tahminler
  • Up. Hiç dikkat etmemiştim örnek sorularla aynı konu olduğuna.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yoksa

• kardeş fizikteki yıldız değil genel çekim sorusuydu
  • geçen (yayini hatirlamiyorum ) çözdüğüm kimya denemesinde ki acik uclu soru islemli soruydu cevapta "dört" tu direk harflerle dördü kodluyorduk optige bu tarz birsey gelmezmi ne diyorsunuz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GeneralBeterali kullanıcısına yanıt
    yıldız demedim

konunun genel çekim olduğunu biliyorum da o sorudaki gibi tablo ya da grafik verilip ona göre soru sorulabilir demek istedim.
  • Sasenka Sunsheim kullanıcısına yanıt
    her şeyden gelebilir de ben örneklerde nasılsa öyle geleceğini düşünüyorum. belki de işlemli bir şey sorarlar. ki öyle daha iyi olabilir zaten yazım yanlışı stresi falan olmaz, sayıyı yazıp geçeriz.
  • Rez al kimyada enol cıkacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biyolojide gözdeki yapıları sorabilirler . Duyu organlarında en detaylı sanırım gözdü . Kimyada dediğiniz gibi organik kimyadan gelebilir . Onun dışında izokorik sistem veya izotermal sistem gelebilir . Fizikte modern fizik ve dalgalar önemli olacaktır .
  • Takip
  • biyolojide serözü sorucaklar gibi hissediyorum.

• Kimyada da organik bileşiklerden belli bir grubun ismini soracaklar gibime geliyor.

• Fizikte fermiyom veya bozon

Kimyada Hess

Biyo kuduz

• editto

biyolojiye bir şeyler ekledim, bugün biyoloji tekrar günüydü. tekrar ettikçe diğerlerine de eklerim. hadi herkes gönlünden ne kopuyorsa üç beş bi tahmin atsın
  • canusay kullanıcısına yanıt
    kardes neden her mesajda aynı surat kafayı yiyeceğim yauv
  • quote:

Orijinalden alıntı: 150netyapiyorumcokmukotu

kardes neden her mesajda aynı surat kafayı yiyeceğim yauv

cok iyi degil mi

• Fizikte atom altı parçacıklar gelir büyük ihtimalle, kimyada ise bir tane fonksiyonel grubun özelliklerini verir fonksiyonel grubun adını ister.
  • demedi demeyin kimyada açık uçlu soru TİTRASYON çıkcak. aklınıza yazın. ;)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.