Şimdi Ara

Fem Simetri Mat-1 Sorularım ( basit )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    a.b=18
    b.c=28 olduğuna göre a+b+c ' nin en büyük değeri en küçük değerinden kaç fazladır ? ( 92 )

2-a ve b birer pozitif tamsayı

a.b=2a+10 ise a'nın karesi eksi b (akare-b) en büyük değeri ? ( 97 )

3-m.n ve m-2n aralarında asaldır.

6/3-2n = m/n ise m-2n farkı kaçtır? ( 2 )

4-(2n-5) ve (3n-9) sayıları 3'ün tam katı olan ardışık tamsayılar olduğuna göre, n 'nin alabileceği farklı değerler toplamı kaçtır ? ( 6 )

5-Çarpımları 5k-2 olan iki pozitif tamsayının toplamı en fazla 4k+3 olduğuna göre, k kaçtır ? ( 4 )

6- a = 2+4+...+32 olmak üzere

3+5+...+33 ifadesinin a türünden değeri nedir? ( a+16 )

Şimdiden teşekkürler isteyen olursa resimlerini de atarım.

• Kardeş soruların fotoğrafını ve doğru cevapları koyarsan yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mirato19

Kardeş soruların fotoğrafını ve doğru cevapları koyarsan yardımcı olmaya çalışırım.

Dogru cevaplari parantez icinde yazdim fotograflari pc ye gecince atarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyla cok alaki degip ama ben 10.sinifim ama ne 9 da nede 10.sinifta boyle konular gormedim.

Ne zaman ogrenicez yada ogretilmicek bize herhalde bu konular.

9.sinifta kumeler esitsizlikler uslu koklu fonksiyon problemler ucgenler.

10. Sinifta gordum goruyor olcagim konular kombinasyon permutasyon binom olasilik fonskiyon analitik geometri dortgenler karmasik sayilar 2.derece denklemler polinom kati cisimler ve cember daire.

• Teknofem izle kardeş bunları çözerek anlatıyor ordna izleyerek çalış tamam ? birde googleye soruyu yaz diğer forumlardada çıkıyor al

5. cevap
    çarpımları 5k-2 olan 2 pozitif tam sayının toplamının en fazla olması için sayılar birbirinden uzak alınmalı bunun için ; (5k-2) x 1 olur bunların toplamları 5k-1 olur
    5k-1=4k+3 yaparsak cevap 4 gelir.

Alıntıdır bu cevap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RiigorM

Konuyla cok alaki degip ama ben 10.sinifim ama ne 9 da nede 10.sinifta boyle konular gormedim.

10. Sinifta gordum goruyor olcagim konular kombinasyon permutasyon binom olasilik fonskiyon analitik geometri dortgenler karmasik sayilar 2.derece denklemler polinom kati cisimler ve cember daire.

aynen kardeşim bende ygs mat soru bankası aldım. bunları çözemedim. biz görmiycez galiba
  • İlk sorunun cevabı 94 bence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fem Simetri Matematik 1
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hcettepetip

quote:

Konuyla cok alaki degip ama ben 10.sinifim ama ne 9 da nede 10.sinifta boyle konular gormedim.

aynen kardeşim bende ygs mat soru bankası aldım. bunları çözemedim. biz görmiycez galiba

Aynen oyle bizden kalkti bu konular.Simdiden ygs alman ilginc ama kolay gelsin. :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hcettepetip

quote:

Aynen oyle bizden kalkti bu konular.Simdiden ygs alman ilginc ama kolay gelsin. :)

:) 9.sınıf soru bankalarında test sayısı az ve sorualar cok kaliteli olmuyor kardeş
    o yuzden ygs daha iyi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.