Ben söyleyeyim size arkadaşlar sorununuzu; Kendinizi yüksek de görüyorsunuz. Birinci sorun bu. Çünkü yaptığınız felsefeyi direkt doğru sayıp, buna kendinizi kaptırıyorsunuz. Üstüne üstlük daha bilmediğiniz çok şey varken teoriler üretiyorsunuz. ikinci sorunun ise , korkak olman. Tek ve sabit bir şeye inanmaya korkuyorsun. Tanrı kavramından bahsetmiyorum. Aklına gelen her kavram olabilir. Hep ortada durmak zararlıdır. Hep nötr olmak.. Diyorum çünkü yaşadım ve sevgilim olmasa kendime gelemezdim. Nötr olan tek şey "0" dır arkadaşlar unutmayın. Etkisiz bir eleman olmayın dünyada. Ölüm konusunda ise; 1-Tanrı varsa ve öleceksen, yaptıklarının sonucuna katlanacaksın. 2-Tanrı yoksa ve öleceksen, sadece protein parçalarına dönüşeceksin. İstediğin gibi yaşa çünkü bana kalırsa ikisinin de hiç bir farkı yok. Zaten Tanrı sırf korkudan hareket ve inanç değiştiren bir varlığa cenneti bahşediyorsa, öyle tanrıdan adam olmaz.
Sonsuz yokluk varsa, hayat ihmal edilecek kadar önemsizdir. (Az çok limit biliyorsunuz herhalde)
Tanrı varsa, yaptıkların yüzünden "SONSUZ CEHENNEM" ihtimali var. (Bu eşşeğinkini görmek, yokluk en azından hissettirmiyor)
Din varsa, hangisi doğru hangisi yanlış onu bilmiyorsun. (Hemen hepsi kendisini seçmezsen yanacaksın diyor)
Böyle bir durumda nasıl oturup beste yapacağım ben söyler misiniz lütfen?
Ayrıca evet yüksekte gördüğüm doğrudur. Biraz egoistlik var, sen psikolog deneyimi olan bir arkadaşa benziyorsun.
Psikolog değil de çok insan tanıdım hocam. Cidden düşündüğünüzden çok. Ve de gözledim tabii ki. Bu yüzden psikolojik sorunlara karşı bir önyargım oluştu resmen. Her şeyin insanın kendisinde bittiğini düşünüyorum artık. Şimdi bana kalırsa sorularına cevap verip sana yardım ederdim fakat buraya yazdığım şeylerden sonra 3-5 eleman gelip, "ATEYIZ NE YAZIYON LAN" şeklinde bir tepki vereceği için yazmıyorum. Dilersen sonra Pm yoluyla konuşuruz. Ama kendini bunaltma, yorulmuş bir kafanın cidden hiç bir şeye yararı yoktur.
Sanırım insan hayatının sadece "sonsuz yokluğa mahkum" bir kavramdan ibaret olmadığını düşünmekten başka çarem yok. Aksi halde beni yoran bu "sebepsizlik" zaten. Kafa böyle işliyor abi, "sebep - sonuç" yani. Olmayınca sapıtıyorum.
Dostum bende senden farklı olarak aşırı bir karamsarlık var öyle böyle değil sürekli olumsuz şeyler olacakmış gibi düşünüyorum ve buna engel olamıyorum.Olaylara olumlu tarafından hiç bakamıyorum.Keşke iyimser bir insan olabilseydim. .Ve içimde aşırı derecede Allah korkusu var kafayı sıyırmak üzereyim her şey dozunda olsa gerek.Sürekli kötü şeyler meydana gelecekmiş gibi düşünmekten bıktım Bende psikoloğa gitmeyi düşünüyorum bakalım hakkımızda hayırlısı olsun.
büyükler "çok okuma kafayı yiycen" derlerdi güler geçerdim..
iki yıl önce freud un "medeniyetin hoşnutsuzlukları" ve schopenhauer in "seçkinlik ve sıradanlık üzerine" kitaplarını okudum.
sadece iki kitap, hala kendime gelemedim, felsefe işine bulaşmak insanı kötü etkileyebiliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Home 94.
Dostum bende senden farklı olarak aşırı bir karamsarlık var öyle böyle değil sürekli olumsuz şeyler olacakmış gibi düşünüyorum ve buna engel olamıyorum.Olaylara olumlu tarafından hiç bakamıyorum.Keşke iyimser bir insan olabilseydim. .Ve içimde aşırı derecede Allah korkusu var kafayı sıyırmak üzereyim her şey dozunda olsa gerek.Sürekli kötü şeyler meydana gelecekmiş gibi düşünmekten bıktım Bende psikoloğa gitmeyi düşünüyorum bakalım hakkımızda hayırlısı olsun.
"Size yasak edilen büyük günahlardan kaçınırsanız, kusurlarınızı örter ve sizi şerefli bir yere yerleştiririz."
Ayettir bu. "Bir rekat namazın 70 yıl cehennemi var!" diyen gafillere inanma, Allah merhameti sonsuz olandır. Var oluş sebebinden korkman için hiçbir gereklilik yok.
quote:
Orijinalden alıntı: TheAnormaly
quote:
Orijinalden alıntı: Home 94.
"Size yasak edilen büyük günahlardan kaçınırsanız, kusurlarınızı örter ve sizi şerefli bir yere yerleştiririz."
Ayettir bu. "Bir rekat namazın 70 yıl cehennemi var!" diyen gafillere inanma, Allah merhameti sonsuz olandır. Var oluş sebebinden korkman için hiçbir gereklilik yok.
Teşekkür ederim içim rahatladı biraz :)
madem öyle bilime yönel.matematik ya da fen bilimleri.neyi seviyorsun onun üstünde düşün ve araştırma yap.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme