Şimdi Ara

fedora core 4 yardım lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • linux iyi bilen arkadaşlar lütfen yarıdm edin
    sistemime fedora core 4 64 bit dvd versiyonunu indirdim dvd yazıcıyla yazdırdım. yüklemek için cd den boot edip ilerledim dil ve klavye seçiminden sonra fedora kurulum dosyaları için benden yer göstermemi istedi. (aşağıdaki ekran) fakat cd yi seçtiğimde ise cd yi çıkartıp fedora kurulum dosyaları içeren cd takmamı istiyor.bu indirdiğim kurulum cd si değil mi yada kurulum dosyalarınımı bulamıyor.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profesör pato -- 7 Ağustos 2005, 23:48:05 >



  • yok mu yardım edebilecek
  • kurulum cd'sinde sorun var galiba...
  • peki bu cd yi kontrol etmenin yolu yok mu şimdi bi daha koca dvd yi tekrar indirmek çok zor gelecek
  • sanırım komple dvdyi indirmene gerek yok,temel sistemi kuramak için gerekli (kernel vb) paketleri bulamadığı için sorun oluyor gibi algıladım.En azından kendi deneyimlerim o yönde,dvd içeriğindeki sisteme ait cd versiyonunun ilk cdsi ile kuruluma başlayıp sonrasında paket seçiminde tanıtmayı deneyebilirsin.
    bir de md5 kontrolü yaparsan büyük oranda sana çektiğin datanın bozulup bozulmadığını söyler.(çektiğin sitede md5 değerini gösteren biryer vardır,bununla çektiğin dvdyin md5 değerlerini karşılaştırman lazım windowsta küçük programlar var bu iş için Linux altındaki komutta md5sum paket ismi gibi birşeydi tam hatırlayamadım)
  • senin söylemek istediğin kontrol biçimini linuz de oluyo bunun windowsda olan şekli var mı bilmiyorum. ama ftp sitesinde cd nin içeriği var fakat tam olarak hangi dosyalar eksik yada hatalı bulmam zor gibi görünüyo binlerce paket var içinde neyse biraz daha araştırayım belki bi şey ler bulurum
    bu arada cd den boot oluyo ve yukarda verdiğim ekrandan sonra cd nin içinde sanki paketler yokmuş gibi cd yi çıkartıyo çok sinir bozucu bi durum kaç gündür yüklüyordum yazık oldu
  • windows üstünde çalışan küçük uygulamalar var inndir'de de vardı arat bulursun.boot etmesi normal dediğim gibi benimde başıma gelmişti woody 7 cdlik sette 1. cd yerine iki adet 2.cd varmış(birinde 1.cd yazıyordu bende kontrol etmemiştim,vel hasıl başlangıçta bir iki sorudan sonra çekirdeği vb şeyleri bulamadığı için yüklemeye geçmiyordu habire nerden yükleyeyim diye sinir bozucu sorular filan sonra cd içeriklerini kontrol ettiğimde ortaya çıktı.anladığım kadarıyla sende de benzer problem var muhtemelen sendeki dosyalar bozulmuş.o yüzden biryerden ilk cdyi bulup sonra dvdyi paket deposu olarak tanıtmayı deneyebilirsin diye önerdim.ama problemin çözümü budur diyemem tabii ki:)
  • cd ye baktım ftp den indirdiğim sitenin içindeki cd içeriğiyle karşılaştırdığımda her klasörde bi tane fazladan dosya var dosyanın adı : TRANS.TBL bunun ne olduğunu bilmiyorum ftp deki cd içeriğinde bu dosya yok ama benimkinde var acaba bundan kaynaklanabilir mi ki
  • Sen iso olarak indirmedin mi dosyayı?kendin mi mkisofs/nero vb birşey kullanıp oluşturdun cd imajı?bildiğim kadarıyla trans.tbl .iso oluştururken iso9660 için üretilen bir dosya(ve yüklemene engel değil).
  • evet iso olarak yükledim sence bu kurulum dosyalarını harddiskten felan yükleyebilirmiyim nasıl olur bilmiyorum da?
  • o zaman diyebileceğim şey .iso'yu hdd ne aç sonrasında ftp ile temel sistemin kurulumu için gerekli dosyaları çek(şu an isimlerini hatırlamıyorum akşam eve gidince söyleyebilirim ama çok fazla bir yer tutmazlar ) .iso'yu açtığın dizinde eski dosyaları çıkararak bunları kopyala ve yeni bir .iso imajı oluşturup dvd ye kaydet.ama yinede en başta md5 değerini bir kontrol et.
  • ben de dvd versiyonunu indirmiştim o kadar uğraştım sordum soruşturdum çözüm bulamadım. sonra gidip cd versiyonunu indirip kurdum. tekrar dvd indirmeye uğraşma cd versiyonunu indir
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.