Şimdi Ara

Fazla fatura sorunu AVEA...Kesinlikle Avea'dan uzak durun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende geçmişte Avea'nın önceki hattı olan Aria nedeniyle mağdur oldum ve çok yüksek bir fatura ödedim. Ancak eskiden bu işler çok farklıydı şimdi BTK var ve hakkımızı arayabiliyoruz.

Eğer yalnış anlamazsanız bende kendi görüşümü yazmak istiyorum. Faturalı hat kullanmak maalesef herkesin harcı değil. Ülkemizdeki 3 operatöründe bayi çalışanları (özellikle alt bayi çalışanları) ve müşteri hizmetleri bilgisiz. Bilişimden, iletişimden anlamayan lise ve ortaokul mezunu personelleri alıp bunlara da yeterli eğitimi vermeyip asgari ücretle çalıştırdıkları için yalnış yönlendirme yapılmasını normal karşılıyor.

Bende çok fazla bilgi sahibi değilim ama yeni bir tarife çıktığında operatörün sitesine girer ve detayları ile birlikte okurum. Ancak benim okuduğum detayları çoğu bayi okumuyor. Zaman zaman 3 operatöründe bayisine girer ve sanki bu işlerden hiç anlamıyormuş gibi birkaç soru sorarım. Genelde 3 operatöründe bayileri net bilgi vermez veya yalnış yönlendirir. Bunu kötü niyetle yapmazlar ama detayları okumadıkları için bu hataları yapıyorlar.

Burada müşteri olarak yapmamız gereken geçmek istediğimiz tarifeyi çok iyi incelemek. İnternet sitesinden detaylarına bakmak. Eğer bayilerinden yönlendirmesi ile tarife veya paket seçersek genelde mağdur olan taraf bizler oluyoruz. Bayilerde asla hatalarını kabul etmediği için hakkımızı da çok zor alabiliyoruz.

Bayilerin bilgi seviyelerini sizde test edebilirsiniz. Örneğin Avea'da 3 aylık toplam 15 GB olan bilgisayardan İnternet paketi var. Bu paket 59 TL ve çok uygun. (Kaynağı burada) Üstelik bu pakette kontratta yapmanız gerekmiyor. Daha da güzeli bu paketi faturasız hatlarda kullanabiliyor. Şimdi çevrenizdeki bir Avea bayisine gidin ve hattınızda İnternet paketi almak istediğinizi söyleyin. Size hemen aylık 19 TL olan 1 GB paketini önereceklerdir. (Kaynağı burada)

Buradaki noktaya dikkat. 3 ay toplamda 59 Lira ödeyerek 15 GB İnternet kullanmak varken size 3 ayda toplam 57 TL olan ancak 3 GB İnternet kullanabileceğiniz paketi önerecekler. 3 aylık paket istiyorum deseniz de yine önerilecek olan aylık 19 TL olan 1 GB paketidir.

Sadece Avea mı böyle? Maalesef 3 operatöründe (sanal operatörlerinde) bayilerinde durum aynı. Çok uzattığım için kusura bakmayın, sadece bu konular hakkında biraz bilgi edilebilmeniz için konuyu örneklerle değerlendirmeye çalıştım.

Sonuç olarak özellikle faturalı hat kullanacaksanız mutlaka ama mutlaka çok iyi inceleme ve araştırma yapın. Yapmazsanız mağdur olmaya ve forumlarda şikayetlerinizi yazmaya devam edeceksiniz.

Eskiden Turkcell bayilerinde lacivert kravatlı özel elemanlar vardı, onlar çok şey bilir ve müşteriyi doğru yönlendirirdi. Maaşlarını da Turkcell öderdi. Ancak birkaç senedir bu elemanlar yok, söylendiğine göre fazla maliyet nedeniyle bu elemanların işlerine son verilmiş. Onlar gittikten sonra Turkcell'de de kalite oldukça düştü.

Mağdur duruma düştüğünüzde Turkcell biraz daha insaflı davranıp size geçmişe dönük paket önerisi sunacaktır. Bu özellik dışında hiçbir operatörün birbirinden farkı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: DaggeredByRuhtan

Avea rezil bir operatör dür . Fatura hep yüksek gelir haddinden fazla . MH da çöptür yazıktır günahtır geçin başka hatlara 3-5 kuruş daha fazla verin içiniz rahat etsin

Faturaları inceledinizmi hiç yoksa bol keseden mi atıyosunuz? Mh 3 yıldır üst üste kalite ödülü alıyo yani doğru bilgi aktarıyo demek bu istediğiniz cevabı duymadığınız için yakınmanızı normal karşılıyorum ayrıca avea ortağı çalışanı filan değilim sadece kullanıcısıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juske -- 27 Eylül 2013; 0:38:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.