Şimdi Ara

Fatih Sultan Mehmet Han hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler Fatih Sultan Mehmet Han istanbulu alınca son yada 3. imparator sayılmıstı galiba yani o zaman hem osmanlı imp. hemde roma imparatorlugunumu yonetmisti?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler Fatih Sultan Mehmet Han istanbulu alınca son yada 3. imparator sayılmıstı galiba yani o zaman hem osmanlı imp. hemde roma imparatorlugunumu yonetmisti?

Bu konu uzun tarışılabilecek bir konu, ama ben bildiğimi söyleyeyim.
    O zamanlar osmanlının hakimiyet alanlarında bulunan yerler eski roma imparatorluğunun da hakimiyeti altında bulunan yerlerdir. Yani osmanlı bunu romanın hakimiyet kurduğu her yerde hakim olacağız etkisi yaratmak için söylemiş olması muhtemeldir diye düşünüyorum.
    Yani bunu osmanlılar türk değildi veya osmanlı romanın devamıydı anlamında kullanmak doğru olmaz.
  • Sanmıyorum Roma'yı yonetebileceği.
  • yazışmalarında roma imparatoru unvanı olan''kaiser'' kelimesini kullanmıştır. dışarıya, yani avrupa ya ''evet, ben yeni roma imparatoruyum'' anlamında gözdağı içeren ve düşmanlarını aşağılayan bir üslup takınmıştır.

zaten batı roma bizans tan, neredeyse 1000 sene önce tarih olmuştur. bu nedenledir ki roma imp. topraklarına hükmü sözkonusu değildir.
  • bu sorudan tarih bilginin sıfır oldugunu anlıyorum.

fatih sultan mehmet istanbulu alınca kendisini kaiser -yani sezar - yani imparator- ilan etmiştir. ama bu demek değil ki romayı yönetiyordu. romanın kendi hakkı oldugunu iddia etti ve italyaya asker çıkardı. ama ömrü yetmedi. çocukları da roma imparatoru ünvanını hiç kullanmadılar ve hak iddia etmediler.
  • Seviye sorunlusunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç tabii
    2.Beyazıt babası Fatih'i
    İslama inanmadığını da iddia etmişti...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nocen

İlginç tabii
    2.Beyazıt babası Fatih'i

ben büyük bir çoğunluğunun inanmadıgını ve münafık olduklarını düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: faaty

quote:

Orijinalden alıntı: nocen

İlginç tabii
    2.Beyazıt babası Fatih'i

ben büyük bir çoğunluğunun inanmadıgını ve münafık olduklarını düşünüyorum

1-2 örnek verebilir misiniz ? tabi sebepleriyle
  • Tarih size ogretilmek istenen yalanlar butunudur . Bugun okul kitaplarindaki tarihin cogunun dogru olmadigina inaniyorum . Tarih hakkinda kesin bir delil olmadikca konusmaktanda kaciniyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.