Şimdi Ara

Fatih projesinin iflasi istendi: kamuya yuku 2 milyar! lira (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
12.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
132 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraglises

    olay tablet değil keke


    anlamadım olayı o zaman
  • Bilişim öğretmeniyim. Tahtalar işe yarıyor ama tablet işi fiyasko oldu. Aslında böyle olacağı baştan belliydi. Tamamen teknik sorunlardan arınmış olsa bile sınıfta ders anlatılırken öğretmen ve öğrencilerin elinde uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlamak çok zor. Bu kadar tablet yerine daha fazla tahta alınabilirdi.
  • Tablet çok gereksizdi. Acıyorum o giden paralara. Yazık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatih projesi tutmadı kanuni sultan Süleyman projesi verelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the flying dutchman

    Hiçbirinin işi rast gitmesin inşallah.

    O onlara beddua olmaz. Onlara beddua:
    hiçbir işiniz rant götürmez inşallah.

    şeklinde olmalı.
  • Kolpaçino Özgür kullanıcısına yanıt
    akıllı tahtalar ve internet altyapısı
    tablet çerez parası kalır
  • Bu ülkede çoğunluğu arkasına alan kendini her yaptığı doğru olan ilan ediyor

    Bu coğrafyada ne açlıktan ne savaştan .. sadece kendi cahilliğimizde boğulmaktan yok olacağız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyal bilgiler öğretmeniyim. Akıllı tahta gerçekten çok faydalı oluyor. Harita , grafik, 3d modeller vb. Eğer doğru kullanılırsa tahta sayesinde harika işler yapılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neye el attılar da batırmadılar ki?

    Eğitim , sağlık , güvenlik , adalet?!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih projesi btr öğretmeniyim. Tahtalardan memnun olmayan bir tane öğretmen ve öğrenci yok. Tablet işi tutmadı tutmaz. Birde o fiber nasıl bir soygundur öyle.birde Yıkım kararı olan okula 300 bin lira altyapı döşendi. Bu gözler gördü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertokus -- 24 Mart 2018; 1:41:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öğretmen olarak tahta mantıklı ama tablet mantıksızdı.

    2-3 yıl once seminer calısmalarında bu konunun sunumunu yaptımtım.
    dunyada boyle bir sistemi tek deneyen türkiye, biir ara amerika uygulamıs birkaç eyalette onlar da vazgezmiş.
    maliye hesabı 800- 900 milyon dolar olarak hesaplanmıs ama simdiden cogu okulda tablet ve akıllı tahta yokken milyar doları gecmiş.

    bir iş yapılırken kar zarar olayına bakılmalı.

    pilot okullarin hepsi seçme, anadolu fen fileleri. o ogrenci zaten tablet amacına uygun kullanır.
    cogu yerde goruyoruz ogrenci tableti satıyor.

    yeteri kadar içerik yok. netten bulup akıllı tahtada ( sınıf ogretmeniyim kitabı tahtaya yansıtıp, youtube den video acıp izletiyorum ) akılı tahtamız hala gelmedi. projeksiyomuz var.
    ogretmenlerdeki eski usul anlat gec mantıgı da etkili . tahtanın kilidini ac, yok program acılsın vs vs... bunu yapmayan yapaayan cok kişi var.
    onca tabletin intente agının oldugu okuldaki radrasyonu tahmin edemezsiniz baz istasyonu gibi.

    ..... 11 yıllık ogretmenlik hayatımda kac kere sistem değiştigini gordum ( bize hiç danısılmadan basılan kitaplar, hatalar... ) en yakını bir gece teog ve oss degişti. deveye demişler boynun neden egri diye... o hesap.




  • proteo kullanıcısına yanıt
    Şaka mı bu? Sınıfa kamera mı olur?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet. gücüne mi gitti?. power go to gücüne? ya da . hem de ses destekli olacak. veli izlemesin. ama ıp kamera olsun. maarif müfettişleri, istediği okulun, istediği dersliğine girebilsin. bakanlık müfettişleri de keza. sesli, görüntülü, sınıf içi durumu gözlesin. hee, cinliğe aklı çalışanlar için diyorum, tepe kamerası olabilir, çözünürlük de düşük ayarlanır. işini yapan öğretmen rahat eder. öğrencinin davranışı da görülür çünkü. çok kızdırmayın, öneri olarak meb e yazarım bak. böle uçarı projeler tutmaz demeyin, tutar. tam dönemi. kapişşşşşş




  • Kaynağın cavlıyor
  • Şunlara inatla akıllı tahta denmesine bir tek ben mi gıcık oluyorum? Oğlum bildiğin bilgisayar lan o, içerisinde dandik dundik işlemcisi, rami olan normal bir masaüstü bilgisayar. Monitör olarak yine dandik bir Vestel TV kullanılıyor. Kasa zaten yanda metal bir bölmeye gömülü oluyor. Sırf klavye, faresi yok dokunmatik diye böyle saçma sapan isimler uydurulmasına ayar oluyorum. Önceden öğretmen bilgisayarını projektörle tahtaya yansıtırdı şimdi direk tahta yerine bilgisayarı koyuyorlar fark yok aslında. Uğraşan adam çıkartır kasayı içinden parça bile çalar ruhunuz duymaz.

    Bu kadar masaüstü pc ve tv monte edeceklerine, adam gibi bir yazılım geliştirip dağıttıkları tabletlerle sınıftaki herkesin öğretmenle aynı bir pc'ye veya cihaza bağlanıp oradan yerlerinden bile kalkmadan çizimdir, soru çözümüdür yapabilmelerini sağlasalardı nasıl olurdu? Görüntüyü de tahtanın olduğu yere yansıtırlardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 24 Mart 2018; 2:58:14 >




  • Saçma sapan bir sistem olduğunu bir süre sonra batacağını söylemişti insanlar. Ama her zaman olduğu gibi ağır ithamlar altında bırakılmıştı bu insanlar.

    Beden saçmaydı, çünkü yazılım desteği olmayacaktı. Tablet dağıtıldı da o tabletin donanımsal modası geçmeyecek mi, yazılımı eskimeyecek mi, upgrade imkanı olmayan bir donanım ve yazılım desteği olmayan bir ürün çürümeye mahkumdur.

    Niye her telefon alınmaz önemli olan yazılım desteği diyoruz, çünkü uzun süre kullanabilmek için.

    Uygun fiyatlı yapılacak her teknolojik yatırım bir süre sonra kesinlikle çöp olacaktır, boşuna böyle saçma şeylere girilmemesi gerekiyor. Eski düzen kara tahta ve defter en güzeli ve en masrafsızı.


    kitabı açıp okumak ve oradan çalışmak çok daha verimlidir. Bilgisayar ve tablet sadece araştırma için kullanılabilir, uzun süre çalışılamaz ve bir şeyler okunamaz. Buna göz dayanmaz yahu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SyLaR046

    Projeksiyon tamamda, akıllı tahta , her ögrenciye tablet cok gereksizdi. Bence en iyi eğitimi kara tahtada anlatan ögretmenler yapiyordu. Zamanla yok oldular. Üniversitelerde hala devam ediyor.

    hocam etkileşimli tahtanın biz öğrencilere çok faydası oldu. vakitten baya tasarruf ettik hoca soruları pdf olarak açıp, starboard’dan şıp diye çözüyordu biz de önümüzdeki kitaba yazıyorduk. coğrafya gibi bazı dersler görseller ile hafızaya atılırsa daha kalıcı olur. mesela hoca bir ülke tanıtacak hemen videosunu açıyor ülkeyi gezer gibi öğreniyoruz. geometri çizim vs starboard ile çok kolay. öğrenciler sunum yapıyor böylece konuları hem çalışmış oluyorlar hem de sunum becerileri gelişiyor. lisedeki okulumda etkileşimli tahta kullanmayan hoca sayısı 1’dir herhalde. o da müzikçi gerek duymuyordu. 11. sınıfta tüm hocalarım ve öğrenciler kullanıyordu. coğrafya’da bazen belgesel falan izliyoruz gerçekten akılda kalıcı ve eğlenceli bir ders oluyor. yazın 2.sınavlar bitince ders falan işlenmiyor aramızdan usb ile film getirip akıllı tahtadan izlerdik hem ders amaçlı hem eğlence amaçlı kullandık ve işimizi baya gördü. tarihi bir okulda okuduğum için fatih projesinde değildik ve tablet dağıtılmadı. dağıtılanları gördük hemen rootlayıp oyun yükleme peşine düştüler. geçenlerde fatih projesi artık notebook dağıtılacak deniliyordu. allah korusun diyorum. tablet işi tam bir fiyaskoydu. aslında mantık güzeldi, hoca tahtadan açtığı sorular bizim tabletlere yansıyacaktı fakat bunun için gerekli yazılım yoktu. tabletler boşuna para akmadan öteye geçmedi. uzun lafın kısası etkileşimli tahta gayet güzeldi yapanların ellerine sağlık tablet projesi ise devletin parasını sömürmek oldu. yukarıda biri yazmış şunlara akıllı tahta denilmesine gıcık oluyorum diye, sınıflarda 2 tane tahta var biri beyaz, biri de bu etkileşimli tahta. karışıklık olmaması adına akıllı tahta diyoruz ve memnunuz. o zaman akıllı telefonlarada sadece telefon diyelim...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: proteo

    Başından beri hep bu iş tutmaz dedik. Bunu yapmak yerine her sınıfı izleyen kamera, velilerin okul üzerinden sisteme girip çocuklarının bulunduğu sınıfları izleyebileceği bir program uygulansaydı, başarı oranı çok daha yüksek olurdu. Hem öğretmen öğretmenliğini yapar, hem de sınıfta disiplini bozan çocuklar deşifre edilip öğretmen muhatap olmadan sorunlar çözülür, kopya vs çekimi sıfıra iner, çocuklar sağlıklı bir ortam da sadece ders çalışmaya odaklanırdı.

    Aklı başında olarak atılmış en nadir yorumlardan. Tebrik ederek artılıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: proteo

    Başından beri hep bu iş tutmaz dedik. Bunu yapmak yerine her sınıfı izleyen kamera, velilerin okul üzerinden sisteme girip çocuklarının bulunduğu sınıfları izleyebileceği bir program uygulansaydı, başarı oranı çok daha yüksek olurdu. Hem öğretmen öğretmenliğini yapar, hem de sınıfta disiplini bozan çocuklar deşifre edilip öğretmen muhatap olmadan sorunlar çözülür, kopya vs çekimi sıfıra iner, çocuklar sağlıklı bir ortam da sadece ders çalışmaya odaklanırdı.

    bu nasıl bir kafa ya black mirror sezon 5 konusu falan mı?




  • Anlamadığım iflası şirketler ister fatih projedir kazanç sağlayan bir şirket de bizim mi haberimiz yok nasıl iflas istiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.