Şimdi Ara

Fatih Altaylı: 28 TL'lik çaya hiç kızmıyorum, satabiliyorlarsa 280 TL yapsınlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-CE44A8738

o parayı çaya değil varoşlarla aynı ortamda olmamak için veriyorlar.
    işletmecilerde bunu bildiklerinden şişiriyorlar fiyatları.
    çeşme alaçatı da böyle.biiçler de pahalı, ucuz yapsan suriyeli dolar.
    çay 1 tl olsa orda rahat oturamaz zenginler.
    Aynen.

İstanbul'da da belli başlı mekanlar dışında zaman geçirmemeye özen gösteriyorum.
  • İyide serbest piyasa kardeşim nasıl karışabilirsin ki mekana? İsterse 2 bin 800 e satar alan varsa kimi ne ilgilendirir.. En basitinden bir yerde belediye konser düzenlese bedava dese it kopuk herkes doluşur ama 1 tl gibi sembolik ücret koysa yarısı gitmez insanların.. Bu sebeple maddi ayrım illaki olmalı 1 liraya beach clubte çay verirsen her türlü adamı dolar elitliği, düzeni sağlamak için herkesin giremeyeceği fiyatlara sahip olmak gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    Bedava konsere gitme hatasını yaptım ortam gerçekten iğrençti. Kavga eden vardı, ot içen vardı kimse konser izlemeye gelmemiş zaten.
  • Bu konu nedense bana APPLE'ı hatırlattı.
  • O fiyatları verenler varken, neden düsük fiyata satsınlar ki. Biraz iktisat bilgisi olan birisi bile anlar bunu. Bir malı max degerden satabilen bir kisi, haliyle o degerden satmaya devam edecektir. Kar marjı yüksek. Bunu belediyenin de, devletin de engelleme yetkisi yok. Kanunda böyle bir yasak yok. Eger menüde ÇAY 18 TL diye yaziyorsa, yani tuketici bilgilendiriliyorsa olay bitmistir.

Ayrica varosluk parayla da degil. Emin olun orada 18 liraya cay icen o kadar cok gorgusuz varos var ki.

O bu degil de Starbucks’a kurban olun siz. 12 liraya java chip alip da saatlerce oturmak varken, caya 18 lira verip 5 dk oturanlar var.

• Bırakın varoş muhabbetini. Bütün Türkiye aynı yerlere yığılıyor tatilde. Buna düdüklenme denir. Tüketim çılgınlığın bizi getirdiği noktalardan. Ama satıyorsa 500 e de satsın. Talep varsa diyecek bir şey yok.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jerryyyy -- 26 Ağustos 2018; 22:48:18 >
  • fiyatları düzgünce menülerine yazsınlarda yanlışlıkla orta direk girmesin bari :)
  • O kadar para ver 12 saat yol git 12 saat de geliş. Bunun adı tatil olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyide ucuz yaparsan önüne gelen gider o mekanlara.Siz karınızı,kızınızı alıp bir sürü varoşun olduğu,Suriyeli abazanların olduğu ortama sokmak istermisiniz.Ama o çay bırak 28tlyi 5tl bile olsa o ipsiz sapsız tipler gelmez,gelemez.Bende verir o 5tlyi temiz bir ortamda içerim.İşte o 28tl veren tiplerede biz varoş geliyoruz.Bu sefer daha üst sınıf insanlarla olmak istiyorlar.Otellerde de bu böyledir.Günlüğü 100tl olan otelde var 1000tl olanda.Ama ona göre müşteri gider ona göre hizmet alırlar.Gidersin türkbüküne işte magazin programlarında gördüğün mankenler,ünlüler vs.yan yana yemek yersin.Ona görede parasını verirsin.

• Bir malın fiyatı iki taraflı belirlenir. Sen çaya 50 TL yazarsan 1 kişi içmezse o çayın fiyatı 50 TL değilmiş denir. 28 TL normal geliyor demekki bazı insanlara.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.