Şimdi Ara

Fate/Zero mu daha önce Fate/Stay Night mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • maybe4you kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle hayır, UBW ile başlamak dünyanın en büyük hatası.


    1- Göndermeleri anlamadığın için çok sarmaz evreni bilmediğin için

    2- Zero'yu spoil ediyor


    Ben Zero ile başladım ve UBW'de olan bütün Zero göndermeleri ve ortada dönen gizemli hava sayesinde Zero'dan daha keyifli geçti benim için.


    %100 Eminim ki UBW ile başlasaydım bu seriyi sevmezdim. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 28 Nisan 2021; 13:10:41 >
  • Okeanix kullanıcısına yanıt

    İşte bu konuda anlaşmak mümkün değil. Çünkü Fate serisi tam olarak "Tarafını seç" animesi.   Sadece şunu kabul etmeliyiz. Doğru seçim yok. Yazdığın maddelere cevap

    1. Evreni UBW ile tanıyıp Zero'ya geçmek bence daha mantıklı.

    2. Spoiler yesen bile izleme keyfi düşmüyor. Bu da Gen Urobuchi farkı.


    Yazmıştım ama tekrardan senin yazdığın gibi yazayım. Zero ile başlanmaz çünkü

    1. Fate/Zero sonrası hiçbir Fate evreni tatmin etmez.

    2. Fate/Zero'yu izleyen kişinin birazcık bile tahmin yeteneği varsa Fate/UBW finalini tahmin eder. Başka bir deyişle final spoiler yemiş olur.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 28 Nisan 2021; 20:58:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maybe4you kullanıcısına yanıt

    Doğru bir başlangıç yok çünkü doğru başlangıç Visual Novel'i oynamak.


    Alıntı

    metni:
    1. Evreni UBW tanıyıp Zero'ya geçmek bence daha mantıklı.

    Katılmıyorum çünkü Zero tek başına bir seriymiş gibi kendi evrenini ilk bölümden zaten düzgün tanıtıyor. UBW'de karakterler üzerinden gidiyor daha çok. Sen sadece UBW'de bu dünya hakkında daha fazla bilgi ediniyorsun ki olması gerektiği gibi devam serisi olarak sayabilirsin kronolojik olarak. İşte o cevaplar senin Zero'da alamayacağın cevaplar. Evreni daha detaylı anladıktan sonra Zero'da sana giriş seviye anlattığı zaman komik gelebilir. Tam tersi sırada izlersen izledikçe daha çok şey öğrenirsin.


    Alıntı

    metni:
    2. Spoiler etse izleme keyfi düşmüyor. Bu da Gen Urobuchi farkı.

    Pek katılmıyorum kimin ölüp ölmediğini ve bu tüm isteklerin nasıl sonuçlandığını öğrendiğin için biraz insanın merak hissini öldürebilir. Benim öldürürdü yani kimin ölüp ölmeyeceğini bilmem çünkü UBW gelecekte geçiyor ve orada olmayan karakter ölmüştür.


    Alıntı

    metni:
    1. Fate/Zero sonrası hiçbir Fate evreni tatmin etmez.


    Öznel bir düşünce. Ben Zero'dan sonra UBW'de tatmin oldum, Apocrypha'dan keyif alarak izledim, Heaven's Feel son filmi hariç keyif alarak izledim yani beni tatmin etti.


    Zero'da tatmin olmayıp UBW'de tatmin olma sebebim

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Her şey sonuçlanıyordu. Zero'da Kirei ve Gilgamesh vs. hayatta olarak bitiyor veya diğer plot pointlerin hiçbirini bir yere bağlamıyor yani Zero aslında seriyi bitirmiyor bildiğin yarıda bırakıyor. Sırf bu yüzden bile puan kırardım yani UBW olmasaydı. UBW'de bu evren bitti diyerek devam edebilirsin her şeyi bir sonuca bağlıyor Sakura hariç o da Heaven's Feel.


    Alıntı

    metni:
    Fate/Zero'yu izleyen kişinin birazcık bile tahmin yeteneği varsa Fate/UBW finalini tahmin eder. Başka bir deyişle final spoiler yemiş olur.  

    UBW'de tahmin etmene gerek yok direkt açık açık Zero'nun sonunda ne olduğunu açıklıyor ve hangi karakterlerin öldüğünü biliyorsun hangisi daha spoiler.


    Peki önce Zero izlemek nasıl UBW daha keyifli hale getiriyor aklımdan bir kaç sebep sayıyım.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    1- Gilgamesh nasıl bir karakter olduğunu bilmek gizemli bir hava yaratıyor bildiğin Sakura ile bakıştığı bir kaç sahne var, Zero izlemeden mal mal bakarsın ekrana.2- Kirei nasıl biri olduğunu bilerek izlemenin keyfi3- Sakura'nın geçmişini bilerek davranışlarını incelemenin keyfi4- Saber'ın önce ki kase savaşı ile ilgili bağlantısı ve bilmiyormuş gibi davranması5- Rin geçmişini bilmek karakter olarak daha ısınmanı sağlar6- Kase'nin olayını bilerek karakterlerin ne yapacağını merak etmek7- Ilyasviel karakterini daha önceden bilmen ve bu seride daha fazla bilgi verilmesi. Eğer Ilyasviel'i sen bilmeseydin ilgi çekici bir karakter olmazdı.8- Zero'da sonuçlanmımış Plot Noktalarının bu seride sonuçlanmasını beklemek. Daha çok sayarım. Bu şeyleri bilerek izlemek benim için UBW'yi keyifli hale getiren etkendi çünkü devam serisi. Devam serilerini severim.


    Zero ve Stay Night birbirinden çok farklı kafada olan seriler. İkisinden nefret eden var, seven var, birini sevip diğerini sevmeyen var. Ben ikisini sevenlerdenim sende sadece Zero sevenlerdensin sanırım bunun sebebi bu serileri farklı sebeplerle izliyor oluşumuz. Zero'da seni etkileyen Kiritsugu olabilir beni Fate'de Evren ve Hizmetkar konsepti tutuyor seride ve Stay/Night bunu daha detaylı işliyorken Zero farklı noktalara odaklanıyor. Zero daha iyi yazılmış ve daha düzgün akan bir seri çünkü Stay/Night farklı rotalardan oluşan bir Visual Novel uyarlaması bunu bilerek izlemek önemli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 28 Nisan 2021; 15:4:35 >




  • Bugüne kadar Fate serisinde gördüğüm en güzel şey Lancer vs Assassin kapışması bir de Quetzalcoatl.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.