Şimdi Ara

fareyle alakalı çözemediğim bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar. öncelikle donanımhaber.com ekibine ve üye arkadaşlara paylaşım ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim.

    dün internetden güvenilir olarak düşündüğüm değişik sitelerden bazı resimler indirdim. birde aradığım bir video vardı onu indirmek için bazı video sitelerine girdim.

    o ara ben yapmadığım halde fare sağa sola yukarı aşağı oynamaya başladı. çok hızlı hareket ediyordu. 5-6 tane kafasına göre dosya açtı. sağ tıkla özelliklerden masaüstü ve ekran koruyucusunu felan açtı. ayrıca çok hızlı hareket ettiğinden dolayı anlayamadığım, tam göremediğim bazı dosyalar da açtı, kapattı.
    bende hemen modemi kapattım.
    5-6 saniye sürdü bu durum. sonrasında fare dondu. hareket ettiremedim. zar zor klavyeden durumu anlamaya çalıştım.
    daha sonra ekrana windows dosya hatası uyarısı geldi. kurulum cd sini takıp eksik dosyayı yükleme önerisi geldi.

    bilgisayarı kapatıp açtığımda çok yavaş açılmaya başladı. pc açıldıktan 1-2 dakika sonra fare sürekli dondu. yanı sıra klavyede donuyor yada çok yavaş işliyordu. donmalardan dolayı virüs tarama yapamadım.
    virüs yediğimi düşünüp sistem geri yükleme yaptım.
    sonrasında c yi avast la taramak istedim. fare gene donuyor , virüs tarama çok yavaş ilerliyordu. sık sık pc yi yeniden başlatmak zorunda kaldım.
    sonunda c windows da truva atı buldu ve sildim.
    donmalar ve takılmalar devam etti. bilgisayarın kasasını açıp içini bi güzel temizledim.

    son 2 saattir fare artık donma yapmıyor. sanki yavaş yavaş düzeliyor gibi. ama bilgisayar çok geç açılıyor.

    windows xp kullanıyorum, 1gb rem var. service pack 2 , pentium 4, 3.40 ghz

    pc nin durumu budur arkadaşlar. format atmadan bu durumu çözebilirmiyim ?







  • virüs taramasını güvenli modda yaparmısın tekrar dan ?
  • hemen yapıyorum. teşekkürler ilgin için.

    birazdan durum bilgisi vermek için dönerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: monoo

    hemen yapıyorum. teşekkürler ilgin için.

    birazdan durum bilgisi vermek için dönerim.


    noldu durum
  • akın_Tr ilgin için saol.
    virüs taraması şuan bitti. 2 saati geçti. sanırım benim hatam. çünkü çok dolu pc.

    güvenli modda açtığımda admin ve user seçeneği çıktı. useri seçip c yi komple tarattım.

    4 tane virüs buldu program ve hepsini sildim. virüslerin isimleri şöyle;

    Other:Malware-gen Virüs/Solucan

    Java:Agent-DU [Expl] Exploit

    Win32:MalOb-BH [Cryp] Virüs/Solucan

    Win32:EggDrop-CG [Trj] Truva Atı

    farede halen donukluk yok. ama pc çok yavaş açılıyor.

    görev yöneticisine baktığımda performans kısmında cpu kullanımı biraz dengesiz gibi. çok yüksek değil ama inip çıkıyor.
    işlemler kısmındaki exe lere tek tek baktım, kontrol ettim bir sıkıntı yok.
    başlat çalıştırdan msconfig den başlangıç ayarlarına baktım ordada sorun yok.

    bu sorun olmadan önce pc geyet iyi açılıyordu ama şimdi açması uzun sürüyor ve aralarda siyah ekran geliyor. o ekrandaykende biraz bekliyor.

    pc açıldığında 20-30 saniye kasıntı oluyor. sonrasında şimdilik bir sıkıntı olmuyor.

    fare ilk kendiliğinden oynadığında çeşitli dosyalar açıp kapattı, çok hızlıca anlayamadığım bişeyler yaptı. tahminimce virüs kaptım o esnada. kafasına göre pc ile oynadı diye düşünüyorum.

    bu düşüncemi doğrulayan bir virüs varmıdır sizce ?

    şimdi farkettiğim bir sorunuda ekliyeyim ;

    herangibir internet sayfası açtığımda görev yöneticisindeki iexplore.exe cpu yu çok kullanıyor. %50 nin üzerine çıkıyor. site sayfası tamamen açıldığında cpu normale düşüyor.
    aynı şekilde pc den bir dosya açtığımda bu sefer explorer.exe %50 ye yakın yada daha üstü cpu kullanıyor.

    daha önce bunlar olmuyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoo -- 20 Ağustos 2011; 2:12:48 >




  • muhtemelen virüsler sistem dosyalarına zarar vermiş bana kalırsa yedeklerini alıp güzel bir format atıp tekrar eski performansı sağlayabilirsin. kolay gelsin.
  • teşekkürler. en kısa sürede format atıcam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.