arkadaslar gecen sene eylul ayında bır bılgısayar aldım o zamanın en ıı sıstemını kurmustum. ancak son ıkı uc aydır fanlar buyuk gurultu cıkarmaya basladı.o kadar cok gurultu cıkarıyorlarkı yan odadan gecenın bır yarısı annem gelıp ıkaz edıyor bılgısayarı kapatmam ıcın ve bazen ben bıle bı fılm vıdeo ızlerken kulagımda kulaklık varken bu fan sesınden rahatsız oluyorum.
kasam: coolermaster rc-690-kkp3-gp 600w fanlar ıcınde geldı
format attım duzelır belkı dıye ama aynı ılk bır kac dk sesız calısıyor ama sonra tekrar ucak motoru gıbı ses cıkarıyor yarın da ıcını temızlemeyı dusunuyorum bakalım ne olacak ancak yorumlarınızı eksık etmeyın tesekkurler.
1.Fanlar kirlendiyse dengeleri bozulup ses çıkarabiliyorlar.Temizlik işe yarayabilir. 2.Bir süre sonra eskidiğinden yağlaman yada yenisini alman gerekebilir.Tabi iyi bir yağ kullanman gerek yinede devir sayısında hafif düşüş olabilir.
fanların formatla bi alakası yok..
eger çok yogun çalıştırıyorsanız pc yi (oyun-film) işlemci ve güç kaynagı ısınıyor ve sogutma çabalarına giriyor ve buda fazladan gürültüye yol açıyor.
tavsiye ilk olarak hem ısıyı azaltmak için temizlik şart (komprosör bunun için biçilmiş bi kaftan susuz olanından tabi)
ayrıyetten fanlarınızın vidaları sıcaktan ve sarsıntıdan gevşemiş olabilir sıkmanız gürültüyü kesmeye yardımcı olabilir
Dostum her hafta temizlik yap makinaya. Ben 2 adet dan aldım sessiz diye. 1 hafta çok güzel kullandım ama sonra uğultu yapmaya başladılar. Kasanın kapağını açık kullandığım için çok toz toplamışlar. Elin yatkınsa söküp temizleni öneririm.
fanları çıkarıp iyice temizleyip sonra da üstünde marka kısmındaki kağıdı çıkarıp araya ince makina yağı dökmekte fayda var, kalısı çözüm olmaz tabiki ama bir süre sesi keser, tabi eğer direk fandan gelen ses varsa yeni fan takmadıktan sonra sesten kurtulmak mümkün değil
fan sıcaklıktan dolayı genleşmiştir.benim öyle oldu.