hay ben bu bilgisayarı fifa 2005 oyunu oynarken oldu böyle. fanlar çalışıyor. anakart üzerinde ki fan karta bağlı diğeride kart üzerinden gelen boş sokete takılı sorunumu fan çözecek se fan alayım. işlemci almaktan iyidir herhalde. kaçlık, kaç adet ve kasanın neresine taktıracağım alacağım fanları. şekil yada resim falan verebilirseniz ben de bahsettiğimiz yerlerden anlayarak yorum yapabilirim.
quote:
Orjinalden alıntı: Milithian
fanların anakarta diilde direk psu ya bağlı olabilir o yüzden sıfır görünüyodur belkide ama sıcaklık için bişi diyemiycem hakkaten acil çözüm bulman lazım
dediğin gibi biosa girdim aynen oradakileri yazıyorum pc health satatus (başlığının altında) current cpu temperature 69'c,... (değişken) vcore 1.33v ddr25v 2,66v +3,3v 3,38v +12v 11,34,... (değişken) curret cpu fan speed 3510,... (değişken) current system fan speed 0 rpm
quote:
Orjinalden alıntı: meo@pro
ilk olarak kasayı aç fanları kontrol et, bi sorun yoksa biostan sıcaklık kontrolu yap. yani bilgisayarı açtığında del tusuna basarak biosa gir.ordaki menulerden birinde sıcaklık mönütörü vardır.(intel biosu tanımıyorum da).baska bi program kullan program hatası olabilir büyük ihtimalle.speedfan, motherboardmonitor(mbm) speedfan download
biosta yazanlara bakılrsa işlemci fanının hızı normal, sisteminde kasa fanı yok diye gösteriyor ama bunun sebebi fanların anakarta değil, direk psu ya bağlanmış olması olabilir. kasa fanlarının bulunduğu yerlere falan bir bak pc çalışıyorken, dönüyorlar mı diye kontrol et.
kasa fanlarının ikisi de çalışıyor. işlemci üzerine takılmış olan fandan gelen kablolardaki bir başka soket ile kasanın arkasındaki fana bağlı.
lazo hocam senin psu nedir anladıgım kadarı ile kalitesiz psu lardan...psunu ve işlemci fanını değiştirmeni tavsiye ederim eline alacan yakında cpuyu...
zaten başta da yazmıştım ben bu işte acemiyim öğreneceğim çokkkkkkkkkkkkkkk şey var. sistem bu
İşlemci Intel Pentium 4 İşlemci 3.0 GHz-Prescot işlemci 1024 KB L2 Önbellek, 800MHz Front Side Bus H.T Anakart GIGABYTE 8IP1000G i865PE FSB800 Chipset Dual DDR Memory 512 MB DDR RAM 400MHz Harddisk 80 GB S.ata 7200 Rpm Optik 52x32x52 CDRW + 16x DVD Rom Combo Grafik Kartı 256 Mb ati 5500 Tv out -DVI Ekran 17" SAMSUNG 793 DF Flat Ekran (1280x1024) Modem Adsl Modem Usb Ethernet 10/100Mbps Fast Ethernet; Wake-on-LAN ready Kasa Atx 350 W çift Fan Önde 2 USB Ses 6 Channel On Board, 2 hoparlör Klavye/M Q Klavye / Optical Mouse Arabirimler 1 x RJ-45 jack for Ethernet 1 x RJ-11 jack for modem 1 x ECP/EPP compliant parallel port 1 x line-in jack/Microphone 1 x line-out jack (external speakers/headphones) usb 6 x USB 2.0 ports
öncelikle fanlarını konturol etmelisin fanlarında bir problem olabilir
eğer amd ise işlemcin daha fazla fan takmlısın
sana fanolarak volcano 12 adında bir fantavsiye edbilirim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme