Şimdi Ara

Fan Veri Tabanı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
5
Favori
4.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: liarmaster

Arkadaşa neden yüklendiğinizi anlayamadım açıkçası. Aslında Emre kardeşim çoğu kişi haklı burada bırakıcaksın 10tl lik fanları takacaklar vuvuzela gibi ötecek bilgisayarları hem de soğutma alamayacaklar hata sende :) Iyilik yaramaz bazılarına

iyi ben sana satıyım kaliteli bir fan 120 mm lik tane fiyatı 480 milyon lira ortası gümüş kaplama ama çok kaliteli aynısının ucuzuda var 20 liraya sadece ikisininde dönüş hızı 1200 rpm sen kaliteli taraftarısın ya gönder 480 lirayı hemen gönderiyim sana fanı hatta sana indirim yapcam 300 gönder yeter saf çok nede olsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 5 Ağustos 2012; 23:42:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

quote:

Orijinalden alıntı: liarmaster

Arkadaşa neden yüklendiğinizi anlayamadım açıkçası. Aslında Emre kardeşim çoğu kişi haklı burada bırakıcaksın 10tl lik fanları takacaklar vuvuzela gibi ötecek bilgisayarları hem de soğutma alamayacaklar hata sende :) Iyilik yaramaz bazılarına

iyi ben sana satıyım kaliteli bir fan 120 mm lik tane fiyatı 480 milyon lira ortası gümüş kaplama ama çok kaliteli aynısının ucuzuda var 20 liraya sadece ikisininde dönüş hızı 1200 rpm sen kaliteli taraftarısın ya gönder 480 lirayı hemen gönderiyim sana fanı hatta sana indirim yapcam 300 gönder yeter saf çok nede olsa

Acaip komik birşeye benziyorsun sen :) Stand-up a başla bence buralarda harcanıyorsun :)

• Tüm Testler eklenmiştir.Aşşşagı yukarı her siteden kabul gören fanlar bunlardır.
    Noctua NF-12,Thermaltright TY140,Scythe Slip Stream Kaze Maru,Be Quiet Silent Wings 2 , BitFenix Spectre Pro , Prolimatech Vortex 14 , Cougar Vortex hdB
  • Harika konu gerçekten, gözden kaçırdığıma üzüldüm ama zararın neresinden dönersen kardır demişler
  • Uzun bir süre overclock.net başta olmak üzere diğer sitelerde extreme air cooling ile yazıları okumuştum. Şu anda Noctua NH-D-14 kullanıyorum.Bununla ilgili ehume nickli arkadaş orada resmen tez vermişti. Adama hayran kalmıştım.

Tabloların hepsini şimdi birarada görünce çok mutlu oldum. Forumun böyle bir şeye ihtiyacı vardı. Teşekkür ederim Emre kardeşim emeğine sağlık.

Son olarak sana bir şey danışmak isterim ben bu Noctuanın orijinal fanlarını değiştirmek istiyorum. Şu an ev kurma derdi var bu stresi üzerimden attıktan sonra sıvı soğutma işine girişeceğim. Bu süre zarfında 2 tane güzel fan almak istiyorum.

Noctuanın heatsink arasına 14 lük TY-140 düşünüyorum. Fakat malum TY-141-143 modelleri de var.Bunun önüne pull olarak Gentle Typho AP-15 düşünüyorum. (Hem ilerde radyatöeler içinde kullanırım diyorum )

Senin bu konuda başka önerin var mıdır?

• Ben sizin yerinizde olsa fan almaya gerek duymazdım.Çünkü üstündeki fanlarda iyi fanlar.Üçünü fan konusuna gelirsek ikiz bloklarda üçüncü fanın 1-2 derceden fazla farkının olmaması diger incelemelerde kanıtlandı[Benim phanteks incelemesinde de degindim ,gerisi yok yani]

Onun dışında alacagım diyorsanız TY 143 tavsiye ederim çünkü Ty 140 dan eksigi yok fazlası var.Dba degeri gözünüze korkutabilir fakat malum pwm fanlar ayarlıyabilirsiniz istediginiz gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: £mre

Ben sizin yerinizde olsa fan almaya gerek duymazdım.Çünkü üstündeki fanlarda iyi fanlar.Üçünü fan konusuna gelirsek ikiz bloklarda üçüncü fanın 1-2 derceden fazla farkının olmaması diger incelemelerde kanıtlandı[Benim phanteks incelemesinde de degindim ,gerisi yok yani]

Onun dışında alacagım diyorsanız TY 143 tavsiye ederim çünkü Ty 140 dan eksigi yok fazlası var.Dba degeri gözünüze korkutabilir fakat malum pwm fanlar ayarlıyabilirsiniz istediginiz gibi.

Evet okumuştum dediğiniz doğru 1-2 derece için o sesi çekmeye değmez. Kaldı ki değiştirmeyi düşünmemim sebebi de ses.

Ses konusunda biraz hassasiyetim var. Ortadaki Noctua NF-P14 fan sesli çalışmaya başladı. Bu sebepten TY serilerini düşündüm.

Fan kontolcü olarak scythe kaze master pro kullanıyorum.

Teşekkür ederim

• O zaman TY 143 öneririm ben.Pwm oldugundan kontrolcüye gerek yok.Kafanıza göre bir fan hız profili ayarlarsınız o şekilde çalışır
  • quote:

Orijinalden alıntı: £mre

O zaman TY 143 öneririm ben.Pwm oldugundan kontrolcüye gerek yok.Kafanıza göre bir fan hız profili ayarlarsınız o şekilde çalışır

Tamamdır teşekkür ederim Emre
  • Emeğine sağlık kardeşim.
  • Şu fan nasıldır sizce ? Bende PSU fanını değiştiricem ve sessiz olmasını istiyorum. PWM gibi bir özelliği yok psunun. 1500Rpm' de çok sorun olmaz gibi. 11dbA deniliyor.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3108

Birde 2000rpm olanı var.

Ses ve Cfm değerleri verilmiş. 2000rpm' de 19dbA veriyor sanırım. Çok makul bir değer.

Fan Veri Tabanı

• Nasıl , ne kadar mesafeden ölçtüler bilmiyorum ama o hızda o ses degeri vermesi imkansız.Perf olarak zaten 80 lik fanlarda fazla alternatif yok ya bu var yada noctua.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

Nasıl , ne kadar mesafeden ölçtüler bilmiyorum ama o hızda o ses degeri vermesi imkansız.Perf olarak zaten 80 lik fanlarda fazla alternatif yok ya bu var yada noctua.

1 metreden ölçülür genelde. Benimde pc ile aramda 1 metre falan var. Bu ses değerlerini veriyorsa çok iyi olacak.
  • Şu SilentX fanlar Tr'de nerede var ?

http://www.silenx.com/quiet.fans.asp?sku=efx-08-12

Bu çok iyiymiş.
  • emeğine sağlık hocam teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.