Şimdi Ara

Fan sesine PHILIPS 390CCS contact cleaner

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçenlerde dertsiz başıma dert alayım dedim... 4 senedir kullandığım p4 işlemcinin fanı ses çıkarıyor diye (sadece geceleri, bazen rahatsız ediyordu) gittim PHILIPS 390 CCS Contact Cleaner (Sprey) aldım. Az önce CPU fanının arkasındaki etiketi söktüm ve oraya bir miktar püskürttüm.

Bu arada PHILIPS 390 CCS Contact Cleaner dikiş makinası, kapı menteşeleri, çadır fermuarları, araba antenleri, bisiklet zinciri gibi tahmin edebileceğiniz her türlü oynar parçaları yağlamak ve temizlemek için kullanılır.

Kaldığımız yerden devam edelim...

Sprey kullanmadan önce cpu sıcaklığı: 38 derece...
    Sprey kullandıktan sonra cpu sıcaklığı 35 derece...

Sprey kullanmadan önce fan devir sayısı: 2900 civarı (hatırladığım kadarıyla) 2600 civarı da olabilir
    Sprey kullandıktan sonra fan devir sayısı: 3199

Yani sprey teknik olarak işe yaramış gibi görünüyor ama ses neden hala aynı ? Hatta öncekinden yüksek bile diyebilirim... Sebebi nedir? Bu spreyi daha önce kullanmış olan arkadaşlar, acaba şimdi birazcık makine yağı kullansam işe yarar mı?

Birde... hazır makinayı açmışken birde ekran kartının fanına bakayım dedim.. söktüm... altından beyaz bir madde çıktı (sanırım termal macun), bende korktum hiç dokunmadan kapattım... bir zararı olur mu ki?
    Ekran kartı: mx400...

Herkese fan sesinden uzak günler diliyorum...

edit: cpu sıcaklığı 36 derece oldu...
    edit: fan hızı 3292 oldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escape_ -- 19 Temmuz 2006; 19:54:45 >

• Sıktığınız sprey devir sayısını rahatlatabilir ama bir müddet sonra yine aynı duruma düşer ve ses aynen devam eder fan ın içindeki yatak bozulduğundan fazla yapacak birşeyin yok..

Ekran kartında ise termal macun vardır fazla uğraşma..
  • arkadaşım açıklaması çok basit daha önce mil yatağında bulunan yağ daha kıvamlıydı sen kontakt sprey kullanarak bu yağı inceltmiş oldun ve devir sayısını arttırdın bunun sonucunda devir sayısı artan fan daha gürültülü çalışmaya başladı
  • Hey Allahım ne salak soru
  • Konuyu biraz hortlaşmış gibi olacağım ancak internette araştırırken bu sayfa çıktı.
    PC Fanı çok ses çıkartıyor.Temizlemek ve yağlamak için hangi spreyi önerirsiniz ? önce mavi kapak sonra kırmızı kapaktanmı sıkmak gerekli ? ekran kartı fanı içinde bu spreyleri kullanabilirmiyim ? teşekkürler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.