Selam arkadaşlar basit bi sorum olacak size; intel işlemcimin orjial fanı çok gürültülü diye thermaltake kule soğutucu aldım. Kasa Thermaltake Kandalf. Ama kasa fanı yeterli gelmiyor ve kapanıyor. Bende Thermaltake UFO fan aldım ve kulenin üstüne taktım.Fakat fanın 3 pinli kablosu anakartın altındaki 3 pinli yuvaya yetişmedi...Anakartın hemen üstünde de 4 pinli yuva var. Ona taksam fanı bi zararı olurmu. Anakart Gigabyte...Bi de bu pinleri nasıl söküp çıkartıyorsunuz ya, tık diye giriyor ama çıkmıyor bi daha ellerim patladı, bi formülü falan var mı? Son olarak aranızda Thermaltake Hardcano 13 Fan Controller kullanan var mı acaba?
Herkese şimdiden teşekkürler.... Emin olmadan fanı takamıyorum....
4 pine takarsan CPU fani gibi gorur ama sorun olmaz calisir yine... Cikarma konusunda da ben bi sorun yasamadim
Çok sağol kardeşim hemen takıyom fanı kuleye.. Yalnız bu 3 pinli fanı anakarttaki 4 pinli yuvaya taktığımda otomatik mi ayarlayacak devri işlemcinin ısısına göre, yoksa bana mı bırakacak ucundaki düğmeden? 3 pin ile 4 pin arasında öyle bi fark varmış galiba...