Şimdi Ara

Fan Konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şimdi kasam bu reyisler kapakda fan geldiğinden beri yoktu kasa biraz eski ama sistem yeni bu arada kasaya fan eklemek istiyorum ama nerden nasıl eklesem bilemiyorum mavi yerden hava akımını dışarı atıp kırmızı ve beyaz yerlerden içeri akım yapmak var kafamda beyaz yeri daha iyi anlamanız için şu şekilde yanihttp://img199.imageshack.us/img199/2582/son16h.jpg (powerın yerini değiştirmicem sadece alttaki fanı örnek göstermek amaçlı bu resmi koydum) kasanın ön kapağıyla oynamaktan korkuyorum açıkcası hiç öyle bi deneyimim olmadığı için ön kapağa hiç dokunmak bile istemiyorum bu konuda fikirlerinizi bekliyorum havayı dışarı atmaya tek çıkış yetermi onuda bilmiyorum :D bu arada led falan çok amacım değil performans için yapıyorum modu :D
     Fan Konusunda yardım

• öncelikle kasanın üztüne kesmen veya delmen lazım ben yerinde olsam 11x11 olarak keserdim sonra 12 cm yüksek cfm li fan koyardım ve süper olurdu emin ol çok performanslı olurdu.

sana lazım olan şeyler
    avuç taşlama (kasanın üstüne kesmek için)
    matkap (vida delikleri için)
    fan (hava akımı için :D)
    filtre (kasanın üstüne keseceğimiz için boş kalacak oraya filtre koymamız lazım)
    vida (fanı sabitlemek için)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

öncelikle kasanın üztüne kesmen veya delmen lazım ben yerinde olsam 11x11 olarak keserdim sonra 12 cm yüksek cfm li fan koyardım ve süper olurdu emin ol çok performanslı olurdu.

sana lazım olan şeyler
    avuç taşlama (kasanın üstüne kesmek için)
    matkap (vida delikleri için)
    fan (hava akımı için :D)
    filtre (kasanın üstüne keseceğimiz için boş kalacak oraya filtre koymamız lazım)
    vida (fanı sabitlemek için)

kasa üstünden tek girişmi yani kapak falan ? :D
  • biraz aciklarmisin? anlamadim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

biraz aciklarmisin? anlamadim.

sadece tek fanmı eklemeiliyim yani yoksa başta dediğim gibi kasanın kapağına ve altına giriş, üstüne havayı dışarı vericek çıkış fan mı koyalım :D
  • kasanin onune koysan cok daha guzek olur ama ben koyamam dersen yan kapaga koyabilirsin.
    zaten yan kapakta fan yeri mevcut sadece fan ve vida alman lazim

• quote:

kasanin onune koysan cok daha guzek olur ama ben koyamam dersen yan kapaga koyabilirsin.
    zaten yan kapakta fan yeri mevcut sadece fan ve vida alman lazim

tamamdır ön kapaktan korkuyorum ya bulaşmiyim :D bu arada kasanın üstünü tamamen kesmek yerine kasanın kapağındaki gibi deliklerele ızgara gibi bişey yapsam olurmu
  • olur ama oyle bayagi zor olur.

sen kes en iyisi.

kesebilecekmisin ?

• quote:

olur ama oyle bayagi zor olur.

sen kes en iyisi.

kesebilecekmisin ?

keserim ya o sıkıntı değil basit olsun diye dedim çok canavar kullanmışlığım var :D
  • bnmde kullanmisligim var en son diz kapagimin yanini 12 tane dikis atildi az kalsin sakat kaliyordum.dikkat et.

ben 115 lik spiral e 180 lik agac kesme agzi.taktim ondan oldu :)

• quote:

bnmde kullanmisligim var en son diz kapagimin yanini 12 tane dikis atildi az kalsin sakat kaliyordum.dikkat et.

ben 115 lik spiral e 180 lik agac kesme agzi.taktim ondan oldu :)

Evin balkon demirleri bayağı eskiydi taşındığımızda kaynak + canavar giriştik tecrübeliyim yani sağol genede sanada geçmiş olsun bende 9 parmak kalıyodum bi kere sakat bi makina :D

umarım herşey istediğim gibi giderde yaparım kendi çapımda modumu yaparsam fotolar burda :D
  • ölçüyü iyi ayarla tam 9,5x9,5 olarak kes kesinlikle büyük olmasın!!!
    sonra fanı koy deliklere göre del vidala bitti :)

fan ile kasa araına filtre koymayı unutma
    almışken fanı biraz iyi al :)

filte olarak şöyle birşey olabilir
     Fan Konusunda yardım
    veyada senin yaratıcılığına kalmış
  • bendede iki tane fan duruyor sen yap güzel durursa bende yapcam
     Fan Konusunda yardım
  • Bende 113 tane 12 Cm fan var ben ne yapayım bunlarla :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bendede iki tane fan duruyor sen yap güzel durursa bende yapcam
     Fan Konusunda yardım

Şuan 1tane büyük alıp şu arkadaki çıkışı büyük bi giriş olarak değiştirerek işe başladım :D 8cm miş onun yerine eski bozuk powerımdan büyük fanı alıp içeri hava vericek şekilde taktım pöfür pöfür iyi oldu :D kasaya 1 tane 12 alta 1 tane giriş , üstede 1 tane çıkış yapıcam para bulduğum ilk anda :D

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih19uyar

Bende 113 tane 12 Cm fan var ben ne yapayım bunlarla :-)

Bana 3tane gönderebilirsin Bu öğrenci kardeşe bi yardım diye konu açasım var fakirliğin gözü çıksın :D
  • arkadaki disari hava atar yanlis yapmisin

• quote:

arkadaki disari hava atar yanlis yapmisin

iceri hava girmiyoki dışarı attırayım hocam bilerek yaptım fanları alıp takınca dışarı verdiricem tekrar
  • beklemedeyim sen yap sonra ben yapcam :)

• Hocam delmeye kesmeye biçmeye gerek yok kasanın yanındaki ızgaranın pek bi görevi olmuyor kasalarda standart olarak önden hava çeker içine arkadan egsoz fan sayesinde atar,senin o ızgaraya fan bağlaman iyi olur boş bir ızgara olarak kalmaz.Ama overclocking gibi olaylar ile ilgileniyorsan kesip biçme şart hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arveron -- 15 Nisan 2014; 20:35:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.