Şimdi Ara

fan çızırtı sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/thermaltake-cl-p0579-contac30-lga7751155115613662011-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58987

bu model işlemci soğutucum var fan kapağı aşağıya bakıyor bundan sonra çızırtı çıkartabilir mi ve de kasayı yan çevirince genel olarak çızırtı kesiliyor

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fan Çızırtı Sesi: Nedenleri ve Çözümleri

Laptop veya bilgisayar fandan cızırtı gelmesi, yaygın bir sorundur. Bu ses, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve cihazın performansını etkileyebilir.

Nedenleri:

• Toz Birikintisi: Fanlar, zaman içinde toz biriktirebilir ve bu da çızırtı sesine neden olabilir.
    • Yıpranmış Yataklar: Fan yatakları aşındığında, fan dönerken cızırtı yapabilir.
    • Dengesiz Perdeler: Fan perdeleri hasar görmüş veya dengesiz hale gelmişse, çızırtı sesine neden olabilir.
    • Yetersiz Yağlama: Fanlar, düzgün çalışmaları için yağlamaya ihtiyaç duyarlar. Yetersiz yağlama, çızırtı sesine neden olabilir.

Çözümleri:

• Fanı Temizle: Fanı düzenli olarak temizlemek, toz birikintisini gidermeye ve çızırtıyı azaltmaya yardımcı olur.
    • Yatakları Yağla: Fan yataklarını uygun bir yağlayıcı kullanarak yağlamak, sürtünmeyi azaltabilir ve çızırtıyı giderebilir.
    • Dengesiz Perdeleri Değiştir: Hasarlı veya dengesiz fan perdeleri, çızırtı sesine neden olabilir. Bu perdelerin değiştirilmesi sorunu çözebilir.
    • Fanı Değiştir: Diğer tüm çözümler işe yaramadıysa, sorunlu fanın değiştirilmesi gerekebilir.

Önemli Not: Fanı kendi kendinize temizlemeden veya tamir etmeden önce, cihazınızın garanti koşullarını kontrol etmeniz önerilir. Yetkisiz müdahale, garantinin iptal olmasına neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • UP
  • Fanla ilgili bir durum yüksek ihtimal ile kenara vs ufaktan sürtüyor olabilir.Ayrıca işlemci fanının sıcak hava çıkan tarafının kasanın egzoz fan tarafına bakması gerekli.
  • Düzgün montaj yapıldıysa sorun kenara sürtmez, kasanın içini görebiliyorsanız temas edebilecek kablo vs. var mı bakın.
  • Bazen yamuk koyuyolar biyere sürtmese bile kendi kendine ses çıkarıyor,bence aldığın yere bi götür baksınlar yada sen aç bak içini
  • bendede oluyordu hatta hdd geldiğini düşünmüştüm meğerse psu'nun altındaki fandan geliyormuş,içini açtım plastik pervaneyi içe doğru biraz çektim sorun çözüldü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anıl Özaydın

Fanla ilgili bir durum yüksek ihtimal ile kenara vs ufaktan sürtüyor olabilir.Ayrıca işlemci fanının sıcak hava çıkan tarafının kasanın egzoz fan tarafına bakması gerekli.

fan hiçbir yere sürtmüyor da o halde fanı yukarıya bakacak şekilde mi montaj etmeliyim bunun yapılmasındaki amaç nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: SüleymanAyvaz

Bazen yamuk koyuyolar biyere sürtmese bile kendi kendine ses çıkarıyor,bence aldığın yere bi götür baksınlar yada sen aç bak içini

kasa rc elite 430 olduğu için dışarıdan bile görünebiliyor içindeki parçalar hiçbir sıkıntım yok bir tek bu ses sıkıyor biraz canımı seste olmasa tam içime sinecek her zaman olmasa da çoğu zaman çıkartıyor olmazsa montajı kasa kapağının yukarıya bakacak şekilde edeyim bunun için anakartı sökmeme gerek yok sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: dramer1

bendede oluyordu hatta hdd geldiğini düşünmüştüm meğerse psu'nun altındaki fandan geliyormuş,içini açtım plastik pervaneyi içe doğru biraz çektim sorun çözüldü...

stok fanda çok daha fazla ses vardı fakat bunda o kadar olmasa da belli ediyor kendini odam da sessiz olduğu için rahatsız ediyor plastik pervaneyi nasıl içe doğru çektiniz anlamadım
  • birde bişey dikkatimi çekti sıcaklık 40 ve üzeri oldu mu çızırtı kesiliyor tamamen yani 1 2 biraz ağır program açtığım zaman örnek verecek olursam adobe photoshop macromedia dreamweaver gibi sıcaklık arttığından direk ses geliyor nasıl bir alakaysa sistem boştayken çızıltı boşta değilken de tık yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: bboy 2pac

quote:

bendede oluyordu hatta hdd geldiğini düşünmüştüm meğerse psu'nun altındaki fandan geliyormuş,içini açtım plastik pervaneyi içe doğru biraz çektim sorun çözüldü...

stok fanda çok daha fazla ses vardı fakat bunda o kadar olmasa da belli ediyor kendini odam da sessiz olduğu için rahatsız ediyor plastik pervaneyi nasıl içe doğru çektiniz anlamadım

arkadaşım bendeki thermaltake kasa her yerinde fan var,isminden pek anlamam ne fanı olduğunu ama iyice dinledim sesin hemen psu'nun altında bir fan var kasayı açınca içten fan kapalı değil dönerken elimle ortasından biraz bastırdım baktım ses artıyor bende durdurup tam göbeğinden içe doğru çektim ogün bugün tık yok...

• aldığın yere götür derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CROSSFİT

aldığın yere götür derim.

olmazsa öle yapayım başka çarem kalmadı gibi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bboy 2pac

quote:

arkadaşım bendeki thermaltake kasa her yerinde fan var,isminden pek anlamam ne fanı olduğunu ama iyice dinledim sesin hemen psu'nun altında bir fan var kasayı açınca içten fan kapalı değil dönerken elimle ortasından biraz bastırdım baktım ses artıyor bende durdurup tam göbeğinden içe doğru çektim ogün bugün tık yok...

öneriniz için tşkler sanırım geri vereceğim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.