Şimdi Ara

Fan almayı düşünenler için Xigmatek Gaia

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD FX-8320 işlemcim üzerindeki stok fan bozulması sonucu (parayada sıkışığım şu aralar) karalar bağlamışdım,
    vatanda 30% indirim gördüm ve bakınmaya başladım. Coolermaster Hyper 212 Evo 97 TL gibi bir fiyattaydı ve Termal Macuna da ihtiyacım vardı.
    bu sebeple almamaya karar verdim, Xigmatek Gaia aklıma geldi, baktım 69 TL gibi bir fiyatı vardı.

2 gün bu şekilde fan araştırdım testler vs., alacağım şeylere biraz fazla özen gösteririm.

Xigmatek Gaia gelirsek şimdi:
    Takana kadar canım çıktı,

Fan ilk elinize geçtiğinde yapboz gibi ama burası sıkıntılı bölüm değil, kolayca topladım hemen fanı kasaya takmaya geldi sıra.
    asus m5a97 r2.0 anakart, Thermaltake v3 black kasam var. Fanı oturttuktan sonra vidalayabilmek için Ramleri, Fanları sökmem gerekti hatta ekran kartını bile sökmem gerekliydi zar zor hallettim.

Yani anakartı sökerek takmanız daha mantıklı, Elim ayağım hep kesildi acıyor su anda yani takması işkence gibi hatta ben bunu bir daha çıkarmam diyorum ama büyük konuşmayalım.

Kullandığım Termal Macun Thermaltake TG2 sürme konusunda ne becerili ne de özenli olduğumdan üstün körü sürülmüş bir şekilde taktım fanı.

Sonuçlara gelirsek:
    Prime 95 8 workers, FX-8320 Paket Sıcaklığı (çekirdek) 36-37 derecelerde gezdi bir 10 dakka çalıştırdım sabit kaldığını gördüm stok fanda uçak sesinde 48-49 derece oluyordu aynı zamanlar içerisinde, muhtemelen oda sıcaklığım 27+-3 derece.
    (işlemcinin güvenli sıcaklığı 63 derecedir, genelde soket sıcaklığı ile karıştırılıyor AMD işlemcilerde.), soket sıcaklığı 51 dereceydi.

Fan sessiz mi? Max 1400 RPM gayet sessiz bir fan.
    2 tane fan takıp Push/Pull şekilde kullanma imkanı veriyor ve içinden gerekli parçalar çıkıyor yani başka bir 12cm fanınız varsa direk takabilirsiniz.

Bir incelemeden çok bir öneri başlığı açmak istedim, Xigmatek Gaia gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz çok güzel bir fiyat/performans ürünüymüş beklentimin fazlasını buldum.

• SS paylaşım bekliyoruz takipteyim teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah2302

SS paylaşım bekliyoruz takipteyim teşekkürler.

Kasanın içini çekersem forumda savaş çıkar o kablolar ne öyle, o fanlar ne öyle ama çekerim. (sökebilsem sökeyim diyicem ama imkansız gibi )

prime95 vs. koyarım, fanı kötüleyenler olmuş sanırım takmayı beceremeyenler 1400rpm 12cm bir fan çıt yok, ve çok güzel soğuttu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.