Şimdi Ara

Fallout 4: Game of the Year Edition Duyuruldu (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3vstator


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nerevarine

    Fallout 3'de pre-war book'ları seve seve satın alan BoS üyesinin yanına gitmiştim. İlk defa gittiğimiz için tanışıyorduk. Ben ise alaycı bir tavır kullanmıştım sonrasında ne oldu biliyor musunuz? Benimle konuşmaktan vazgeçti ve kitapları almadı. Önceki kayda geri dönüp ciddi bir şekilde konuştum ve kitapları veriyorum şuan o kadına.



    Bunu Fallout 4'de yapamazsınız istediğiniz kadar dalga geçin "No" - "Sarcasm" kullanın o görev eninde sonunda başlar. Fallout 3'ün bu özelliği çok hoşuma gidiyor. Bilgisayar ve robotlardan bahsediyoruz hemen Intellenge seçeneği çıkıyor çünkü Special'da int 9 yada 10'du tam hatırlamıyorum bu yüzden karakteri o anda ikna edebiliyordum. 4'te ne mi var? Eğer Charisma yüksekse iş yaparsın eğer düşükse hiçbir iş yapamazsın. Diğerlerinin hiçbir önemi kalmamış tamamen perk üzerine kurulmuş. Special'ın anlamı bile kalmamış. Bu yüzden oyun buradan bir eksi alır. Birde karma yok ikinci eksi, bunun dışında loot craft bunları sevdiğim için güzel geliyor bana. Ana görev pek de iyi değil bence. (Spoiler'ı yanlışlıkla okudum olayları biliyorum derin değil ama sadece göz attım)



    Uzun lafın kısası Fallout 4'ü diğer serilerle kıyaslamayın tıpkı 3 ve New Vegas'ı, 1 ve 2 ile kıyaslamayacağınız gibi. Çok farklı bir oyun olmuş. Rpg değil aksiyon/shooter. Ne dediğimi anlamışsınızdır.

    Bu karma işi bence Fallout 4'te yoluna koyulmuş. Önceki Fallout'larda karmamıza göre bize karşılık veriyordu NPC'ler. Atıyorum F3'te, Megatone'da birinin evinden eşya çaldınız, sonra gittiniz haritanın köşesindeki President Dave'in mekanına(!) Ama o da ne adam karmanız kötü diye sizinle münasebet kurmuyor. Yahu o eşyaları çalarken ben kimseye yakalanmadım, eşyaları Megatone'da da satmadım, nereden biliyorsun benim kötü olduğumu?

    F4'te ise sizin şahıslarla kurduğunuz müsanasebet belirliyor size iyi mi, kötü mü davranacaklarını, aynen gerçek dünyada olduğu gibi.

    Kendimi F4 avukatı gibi hissediyorum ama eleştirilecekse oyunun hataları eleştirilsin, düzelttikleri şeyler değil.

    Sizegöre düzeltilen şeyler Fallout'u Fallout yapan şeyler. Vay arkadaş Fallout oynayanların çoğu bu oyunu diyalogları, görevlerdeki özgürlüğü, şaşırtan Npc tepkileri, derinliği, depresif dünyası için oynuyordu, yani bir Rpg oyununda olması gerekenleri yaptığı için insanlar Fallout oynuyordu. Size aksiyon/shooter oyununda bol keyifler şu yorumundan sonra daha da tartışmam mümkün değil sizinle.




  • Cidden çok sıkıntılı bir üyesiniz, önceki mesajımda, senaryodan bahsettim, siz diyalog sistemine getirdiniz, oyunun motoru eski dedim, siz grafikten çıktınız, karma diyorum şimdi olayı aksiyon oyunlarına getirmişsiniz. Cidden tartışmayın benimle. Mesajlarınızı kafanızda yarattığınız dünyaya göre değil de, karşınızdaki insanın mesajına cevaben yazın, tabii eğer bilginiz, oyun dünyası hakkındaki birikimleriniz yetiyorsa, yoksa susun, geçin...

    Karmadan, meseleyi nerelere getirmişsiniz, size göre Fallout'u Fallout yapan şeyler ile gerçekte Fallout'u, Fallout yapan şeyler bambaşka şeyler. Neredeyse 20 yıldır oynadığımız oyunu bize anlatmayın, gidin işinize bakın...
  • Karma bence güzel bir sistemdi. 3 ve New Vegas'da hırsızlık yapamıyordum sol üstte you lost karma yazınca moralim bozuluyordu yada ceset yediğin zaman kaybettiğimiz karmalar falan... Ama 4. oyunda daha Diamond City'e gider gitmez yağmalamaya başladım ve oyun buna hiçbir şekilde ceza vermiyor. İstediğim kadar cepçilik yapabilirim, masumları öldürürüm, öldürdüğüm insanları da yiyebilirim ceza yok. Bunu günah sevap gibi düşünün.

    Fallout 2'ye başladım Arroya'dan diğer şehre geçmeden önce kabilemden birazcık cepçilik yaptım 100 altın çalınca 2 karma kaybettim geriye almak istedim ama kadının benimle konuşma şeklinden hoşlanmadığım için almadım. Diğer şehir ismini unuttum bir görev yaptım işte bir şunu seçeyim dedim 10 karma kaybettim hemen önceki kayda alıp başka yollar aramaya başladım. Karma güzel bir sistem bence.

    Fallout 4 diğer serilere hiç benzemiyor kabul edin. Hatta etmeniz lazım madem bütün oyunlarını oynadınız anlamanız lazım nasıl diğer oyunlardan el üstünde tutabiliyorsunuz ki? Sizin için önemli olan grafik mi anlamıyorum gerçekten. Rol yapmayı tamamen kaldırmışlar. Buradaki yorum yapanların çoğu Skyrim oynamıştır. Bu Bethesda 6. oyunu da Fallout 4 gibi yaparsa ne olacak? Aksiyon/orta çağ oyunu olacak RPG öğeleri kaldırılacak. Bilmiyorum tam olarak neyini beğendiniz Fallout 4'ün diğer serilerle karşılaştırılınca tek artısı grafik oluyor.

    Ben, Obsidian'ı bekliyorum umarım güzel bir Fallout oynarız. Fallout'ın asıl sahipleri Black Isle'dan güzel bir oyun bekliyoruz.

    Bakın şunu izleyin:



    İlk izlediğimde Fallout 4 oyununa sahip değildim neden böyle diyor, diyordum. Sinirlenmiştim oynayınca hatta eskileri de oynayınca hak verdim. Gerçekten dediklerinde haklı bu adam. Eskileri karşılaştırmadığınızda evet Game of the Year(!)




  • Karma sistemi hakkındaki düşüncelerimi açıklamıştım. Açıkçası haritanın bir yerinde yaptığımız iyilik veya kötülüğün haritanın bambaşka bir yerinde kimsenin haberi olmaması gerekirken bize olumlu veya olumsuz dönmesi bana saçma geliyor. İlişkiler genelde gerçek hayatta da kişisel boyutta değerlendirildiğinden, kiminin sevdiğini başkasının sevmeyeceği gibi, birinin tasvip ettiği davranışı, bir başkası tasvip etmez. O yüzden kişisel ilişkilerin, kişisel boyutta yapılan eylemlere bağlı olması bana daha mantıklı geliyor. Tabii bu benim düşüncemdir, illaki doğrusu budur diye bir şey yok. Yalnız karma işine sevap/günah noktasında bakmakta hatalı geliyor bana, ne sevap işleyip, ne günah işlediğimi Allah'la benden başka birinin bilmesi ben açıklamadığım veya açık vermediğim sürece bilinemez.

    Grafiklere, diyaloglara, kontrol sistemine gelince bunları ben de eleştirdim, hiç bir mesajımın, hiç bir yerinde bunları öven, beğendiğimi ifade eden bir cümle kurmadım. Taaa başından beri savunduğum iki şey var, birincisi senaryo hoşuma gitti, ikincisi faction'ların kuruluş mantığı ve felsefesini beğendim. Tabii buna bağlı olarak Fallout evrenine bugüne kadar hiç sunulmamış bir seçeneğin sunulduğunu, bunun da güzel ve farklı bir yaklaşım olduğunu ifade ettim. Yani düşündüğünüz gibi bu oyunun en iyi Fallout olduğunu söylemedim ki, bu konu üzerinde tartışılabilir. Bu noktada Fallout 4 için beğenmedim en önemli noktanın da yeni perk sistemi olduğunu söylemeliyim...

    Son olarak şunu söylemek isterim, yıllardır oyun oynayan biri olarak, oyunlarda artık yeni bir şeyleri denemenin zamanının geldiğini, her ne kadar çok beğensekte 20 yıllık oyun mekanikleri ve kurgularının artık değişmesi gerektiğini de düşünüyorum. Yeni bir şeyler yapmak gerekiyor, tabii bunu sadece grafiksel gelişme olarak düşünürseniz günümüz birbirinin kopyası oyunlara döner. Ben daha çok dediğim gibi oyun mekaniklerinden, daha dinamik işleyen kurgulardan bahsediyorum, bunlar kesinlikle değişmeli. Bethesda özelinde de, artık şu suyu çıkan oyun motorlarını değiştirsinler, modifiye ede, ede son noktasına geldiler...




  • Anlatamıyorsun hocam, yeni şey denediği zaman insanlar karşı mı çıktı tabi çıkmadı Karma'yı kaldırırsın anlarız ama yerine öyle bir şey getirirsin ki "adamlar yapmış" deriz. Geç ya Elder Scrolls'ın yeni oyunu böyle olacaksa kusura bakmasınlar kimse dönüp yüzüne bakmaz.
  • Yok hocam bizz anlaştık derdimizi iyi ifade edemedik. Aslında aynı şeyleri düşünüyoruz. İnsanlar yenilik istiyordu Bethesda yanlış sundu yenilik ama bazı şeyleri kaldırdı kötü oldu ama Fallout hayranıysak oynayacağız yapacak bir şey yok. Ha şuan Fallout 2 başladım 3 ve 4'den daha keyifli geliyor bana orası ayrı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerevarine

    Yok hocam bizz anlaştık derdimizi iyi ifade edemedik. Aslında aynı şeyleri düşünüyoruz. İnsanlar yenilik istiyordu Bethesda yanlış sundu yenilik ama bazı şeyleri kaldırdı kötü oldu ama Fallout hayranıysak oynayacağız yapacak bir şey yok. Ha şuan Fallout 2 başladım 3 ve 4'den daha keyifli geliyor bana orası ayrı.

    Bu arada Fallout 4 çeviri konusunda sanki bana taş atmışsınız, KotoR'un kötü oyun olduğunu ifade eden birine karşı espri ile karışık.KotoR halen en sevdiğim 2-3 seri içindedir, eğer kastettiğiniz ben isem lütfen tanımadığınız insanlar hakkında bu tip hoş olmayan şakalar yapmayınız.

    quote:

    Nerevarine @ 14 Ağustos 2017 04:09:01

    Kotora laf atan eleman muhtemelen Fallout 4, Fallout 1-2'den güzel diyenlerle aynı kafadadır.

    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=128376395

    O kadar anlatmamıza rağmen yazılanların anlaşılmaması ayrı bir konunun şakası haline dönmüş...




  • Emrebjk12 miydi ne ona dedim. Milattan kalma oyun demiş sinir oldum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eyvallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3vstator





    Eyvallah

    Çöpout 4, gerçek bir çöp. Sci-fi, postçöptik bir leş.
  • Oynasan bayılacağın bir seri ama, ama işte...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3vstator

    Oynasan bayılacağın bir seri ama, ama işte...

    İmzanızda daha büyük leşler var beyefendi...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.