Şimdi Ara

Facebook'tan gazetecilere ''Facebook'u etkin kullanma'' kursu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
56
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günümüzde haber kaynaklarının sosyal medyaya kaymasıyla birlikte pek çok haber ajansı ve gazeteci sıcak gelişmeleri takipçileriyle hemen paylaşmak adına Facebook'u kullanıyor. Bu durumun farkında olan Facebook artık gazetecilerin platformu daha verimli kullanabilmeleri adına onlara 15 dakikalık 3 oturumdan oluşan kurs vermeye başladı.


     

    Facebook'tan gazetecilere ''Facebook'u etkin kullanma'' kursu 
    Kendisini gazeteciliğin okulu olarak nitelendiren , küresel gazeteciliğin lideri Poytner Enstitüsü ile ortaklaşa yürütülen bu eğitim programında gazetecilere işleri nasıl yapmaları gerektiği öğretilmeyecek. Facebook'un bu programdaki esas amacı gazetecilerin;  Instagram, Facebook Live ve 360 derecelik görüntü ve videolar gibi araçları nasıl etkin bir şekilde kullanabileceklerini göstermek olacak. 


     

    Yalan Haberlerle Mücadele de Öğretilecek 

    Şirketin programda önem verdiği diğer önemli nokta ise uzun bir süredir şirketin başını ağrıtan yalan haberlerle mücadele. Derslerde kaynakların ve içeriklerin nasıl doğrulanabileceğine dair de ipuçları paylaşılacak. Bu derslerin ardından da gazetecilerin, çevrimiçi gazeteciliğe ve platforma dair sorulardan oluşan testi yanıtlaması bekleniyor.


     

    Tabi şimdilik bu online dersler ve test tamamen ücretsiz ve sadece isteğe bağlı olarak medya mensuplarının faydalanabileceği bir program ancak ilerleyen zamanlarda Facebook'un bu programın kapsamını genişleterek testi başarıyla geçen gazetecilerin hesaplarına, onların güvenilir olduklarına dair bazı ifadeler ekleyebileceği düşünülüyor.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.