Şimdi Ara

Facebook'ta Tanıyor Olabileceğin Kişiler Listesi [DENENDİ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
3
Favori
127.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: _ppr_

Ben de şöyle bir örnek vereyim:
    1 hafta çalışmaya bir yere gidiyorum. Orada birini görüyorum. Digital ortamda aramızda herhangi bir iletişim olmuyor (numarası adı sanı hiçbir bilgisini bilmiyorum). Bugün Facebook bana tanıyor olabilirsin diye öneriyor.
    1 ortak arkadaşımız varmış, önerdiğinde gördüm. Oratk arkadaşınız olduğu için önermiş olabilir diyecekelr için de, neden şimdiye kadar hiç önermiyor da bugün öneriyor?

Facebook neye göre bu kişileri neye göre seçiyor, mantığını ben de çok merak ediyorum...

Bunlar Hep Amerikanın Oyunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corpax

quote:

Orijinalden alıntı: _ppr_

Ben de şöyle bir örnek vereyim:
    1 hafta çalışmaya bir yere gidiyorum. Orada birini görüyorum. Digital ortamda aramızda herhangi bir iletişim olmuyor (numarası adı sanı hiçbir bilgisini bilmiyorum). Bugün Facebook bana tanıyor olabilirsin diye öneriyor.
    1 ortak arkadaşımız varmış, önerdiğinde gördüm. Oratk arkadaşınız olduğu için önermiş olabilir diyecekelr için de, neden şimdiye kadar hiç önermiyor da bugün öneriyor?

Facebook neye göre bu kişileri neye göre seçiyor, mantığını ben de çok merak ediyorum...

Bunlar Hep Amerikanın Oyunu.

Cidden bu durum böyle şeyleri saçma bulan beni bile paranoyak yapmıştı bir ara

Okulda tanıştığım birisi 1-2 gün sonra facebook tarafından tanıyor olabileceğin kişi olarak önerilmeye başladı.Rehberdekileri direk o listeye atıyor zaten onu biliyorum ama numaralarımız yok birbirimizde.Ortak arkadaş gözükmüyor, varsa da azdır.Okul bilgilerini girmediğim için aynı okuldan olduğumuz için olma olasılığı da kalkıyor.Ama o okuldan çok arkadaşım olduğu için bilgiyi girmesem bile facebook gittiğim okulu tahmin etmiş olabilir.Yalnız okulda o kadar adam varken o kişiyi önermesi de garip.Kısaca garip bir algoritması var facebookun.Sırf bu yüzden kızların adını filan aratıp profillerine bakmaya çekinir oldum.

• beni de paranoyak yaptınız şimdi fakültede bir çok kızdan aynı öneri geldi bana da. ama hiç önemsememiştim. bende bu aralar eski sevgilimin profiline bakıyorum uzun süredir bide arkadaşlarına ortak resim bir şey var mı diye. işkillendim şimdi ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bashi_Bozuk

beni de paranoyak yaptınız şimdi fakültede bir çok kızdan aynı öneri geldi bana da. ama hiç önemsememiştim. bende bu aralar eski sevgilimin profiline bakıyorum uzun süredir bide arkadaşlarına ortak resim bir şey var mı diye. işkillendim şimdi ya.

Sıfır ortak noktanız olsa bile profiline bir kaç kere girdiğiniz kişi tanıyor olabileceğiniz kişilerde gözüküyor.Ama onda gözüküyor mu bilmiyorum.

Eski yabancı bir grubun basscısını bulmuştum facebookda.Bir kaç kere profiline girdim ve gözükmeye başladı tanıyor olabileceğin kişilerde.Adam amerikalı ve hiç bir ortak arkadaşımız filan yok.İşin ilginç yanı aynı grubun başka elemanına da bakmıştım ama o gözükmüyor mesela.aklıma şöyle bir şey geldi:

Siz onunkine girip bakıyorsunuz.Ona öneri gidiyor.O da sizinkine girerse birbirinize öneriliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: CBGB omfug

quote:

beni de paranoyak yaptınız şimdi fakültede bir çok kızdan aynı öneri geldi bana da. ama hiç önemsememiştim. bende bu aralar eski sevgilimin profiline bakıyorum uzun süredir bide arkadaşlarına ortak resim bir şey var mı diye. işkillendim şimdi ya.

Sıfır ortak noktanız olsa bile profiline bir kaç kere girdiğiniz kişi tanıyor olabileceğiniz kişilerde gözüküyor.Ama onda gözüküyor mu bilmiyorum.

Eski yabancı bir grubun basscısını bulmuştum facebookda.Bir kaç kere profiline girdim ve gözükmeye başladı tanıyor olabileceğin kişilerde.Adam amerikalı ve hiç bir ortak arkadaşımız filan yok.İşin ilginç yanı aynı grubun başka elemanına da bakmıştım ama o gözükmüyor mesela.aklıma şöyle bir şey geldi:

Siz onunkine girip bakıyorsunuz.Ona öneri gidiyor.O da sizinkine girerse birbirinize öneriliyorsunuz.

hocam öyleyse eski kız arkadaşım beni hiç iplemiyor.

• farklı bir algoritmayla

ana etkenler ortak arkadaşlar-konum-sizinle aynı dönemde aynı okulda okuyanlar-cep telefonu numarası verdiyseniz rehberinizdekiler

böyle pek cok sebep var ama yukarıdakiler en cok baglı oldugu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CBGB omfug

quote:

hocam öyleyse eski kız arkadaşım beni hiç iplemiyor.

Belki aklı hala sizdedir ama devam etmek istiyordur hayatına.Profiline girip moralini bozmayım gibisinden.Böyle de düşünebilirsiniz.

Telefon rehberi, okul, ortak arkadaş filan bilinen şeylerdi zaten.Ama bu profili aratma olayı %100 gerçek.O yüzden stalklarken ona göre davranın.

• Artık şuna da eminim arama kaydınıza da bakıyor. Alakam olmayan bir adamla araba satışı için bir hafta boyunca günde 2-3 kez konuştum ve sak diye o listede belirdi

• Beyler bende tanıyor olabileceğin kişiler görünmüyor sorun sizce nedir.

• Bu konuda hiç heycanlanmayın önerilen kullanıcı profilimizi geziyor :)

Gizli kullanıcı ve 0 iletişim bilgisi ile de aynı bildirimi aldım, facedestek bu konuda yazdım ancak dönüş yok.

Bir arkadaşında dediği gibi, bu tamamen american oyunu :)
    2015 de Nsa çalışanı Snowden kişisel güvenlik hakkında çok ciddi belgeler sızdırmıştı, Abd bir grup beyinin (buna göz de diyebilirsiniz. :) dünyayı izlediğini bunun bir bölümünün tüm sosyal paylaşım sitelerin Prism adı verdikleri havuzda birikerek insan güvenliğinin ihlal edildiğini kaçtığı Çinden bağırmıştı Snowden.

Tabi bu abd gündemine düştü, vs. vs. derken aynı yıl mr. robot dizisi ile hayatının çoğunluğunu patlamış mısır ile ekranda geçiren öncelikli amerika halkına ve dünyaya bu durum yine yutturuldu.

Asıl merak ettiğim dünyadan oluşturulan bu database ile sonraki adım ne olacak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: -marvel-

Bu konuda hiç heycanlanmayın önerilen kullanıcı profilimizi geziyor :)

Gizli kullanıcı ve 0 iletişim bilgisi ile de aynı bildirimi aldım, facedestek bu konuda yazdım ancak dönüş yok.

Bir arkadaşında dediği gibi, bu tamamen american oyunu :)
    2015 de Nsa çalışanı Snowden kişisel güvenlik hakkında çok ciddi belgeler sızdırmıştı, Abd bir grup beyinin (buna göz de diyebilirsiniz. :) dünyayı izlediğini bunun bir bölümünün tüm sosyal paylaşım sitelerin Prism adı verdikleri havuzda birikerek insan güvenliğinin ihlal edildiğini kaçtığı Çinden bağırmıştı Snowden.

Tabi bu abd gündemine düştü, vs. vs. derken aynı yıl mr. robot dizisi ile hayatının çoğunluğunu patlamış mısır ile ekranda geçiren öncelikli amerika halkına ve dünyaya bu durum yine yutturuldu.

Asıl merak ettiğim dünyadan oluşturulan bu database ile sonraki adım ne olacak :)

Emin mısınız profilimıze bakanı onerdıgını

• Profile kaç kişinin baktığı özelliğini Google+ kullanıyor. Ondan önce bir zamanlar Orkut sosyal paylaşım sitesinde de kullanılıyordu. Komple kapanıp Google+ ile birleştirildi.

Benim merak ettiğim; Tor Browser vpn vs kullansak bunun önüne geçebilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

quote:

Alıntıları Göster
    mantıklı ..
    bende mahalleden bir hatunun profiline girip bakıyordum (kapalı profil yani sadece resmi var ,paylaşımları kapalı) herhalde hergün 3-4 sefer bakınca ona da tanıyor olabileceğin kişiler olarak görününce bende de bu gün çıktı o tanıyor olabileceğin kişilerde sanırım oda baktıktan sonra çıktı bende

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.