Şimdi Ara

facebook hesabıma ankaradan giriş yapılmış gibi görünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
23.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • gece gece kafama takıldı, uykumu kaçırdı bu mesele.. ayın 16sı ve 18inde ankaradan giriş yapıldığına dair mail aldım, hatta biri sabahın 6sında olmuş.. birazcık araştırdım bu IP adresi yanlış görünebiliyomuş bazen, bi arkadaşım şifremi biliyodu acaba o mu girdi diye düşündüm ama sabahın 6sında da niye girsin ki, acaba başka biri mi giriyo, eğer şifremi kırıp başka biri giriyosa nasıl anlarım..

    bu arada şifremi değiştirdim ama işte aklıma takıldı, daha önce kimin girdiği, nası anlarım şifre kırıldıysa vs?



  • aynısı kuzenime de olmuştu hatta bu olaydan sonra facebook'unu kapattı :) bence sorun senin bilgisayarında. neden diyeceksen. bende kuzenimin bilgisayarından giriş yaptım 5 dk sonra kontrol ettim ankaradan giriş yaptığım gözüküyordu. giriş saati de tam benim girdiğim saat. bilgisayarda falan proxy varsa olabilir tam emin değilim. bence korkulacak bişey yok.
  • Türkiye'de ip adreslemesi çok iyi çalışmıyor o yüzden senin girişlerin Ankara olarak gözüküyor olabilir ama saat farkını nasıl açıklayabilirim bilmiyorum. Bu arada artık yeni nesil cep telefonları da bazı saatlerde kayıtlı hesaplara girip güncelleme yapabiliyor bu tarz bir girişi de görmüş olabilirsin. Şuanda iş yerindeyim ve burada facebook açılmadığı için tam olarak hatırlamıyorum ama sanırım girişlerin olduğu bölümde nasıl bir program kullanıldığı ve işletim sistemi de yazıyordu bence bu kısımlar daha güveniliyor hata yapma şansı az. (internet explorer, mozilla, opera, windows 7, xp, android vs.. gibi). Eğer sen windows 7 kullanıyorsan ama xp yüklü bir bilgisayardan giriş yapılmışsa o zaman gerçekten sorun vardır ve bunu sunucular arası saat farkı ya da yanlış ip adreslemesi olarak açıklayamayız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alpernet

    Türkiye'de ip adreslemesi çok iyi çalışmıyor o yüzden senin girişlerin Ankara olarak gözüküyor olabilir ama saat farkını nasıl açıklayabilirim bilmiyorum. Bu arada artık yeni nesil cep telefonları da bazı saatlerde kayıtlı hesaplara girip güncelleme yapabiliyor bu tarz bir girişi de görmüş olabilirsin. Şuanda iş yerindeyim ve burada facebook açılmadığı için tam olarak hatırlamıyorum ama sanırım girişlerin olduğu bölümde nasıl bir program kullanıldığı ve işletim sistemi de yazıyordu bence bu kısımlar daha güveniliyor hata yapma şansı az. (internet explorer, mozilla, opera, windows 7, xp, android vs.. gibi). Eğer sen windows 7 kullanıyorsan ama xp yüklü bir bilgisayardan giriş yapılmışsa o zaman gerçekten sorun vardır ve bunu sunucular arası saat farkı ya da yanlış ip adreslemesi olarak açıklayamayız.

    öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, işletim sisteminin yazıldığı bölümü şuan göremiyorum çünkü, e-mail adresi ve şifreyi değiştirdim, dolayısıyla o oturumlar artık görünmüyor malesef, daha önce aklıma gelseydi keşke




  • Arkadaşlar bu herkezin başına gelebilen birşey bunu görenler genelde hesaplarının başkalarının eline geçtiğine dair düşüncelere kapılabilirler ama aslın girişi yapan kişi kendinizdir. Bu facebook un bir hatası deyil kullandığımız şebeke verileriyle alakalı birşey eğer telefonunuzda gps kkonumu açık ve konumu sabitlemiş ise nekadar giriş yaparsanız yapın kendi konumuz cihaz adınız ve giriş tarihi ile saati gözükeceketir lakin gos kapalı olarakbkullaniyorsaniz telefonunuzu kullandığınız oparatörünüzün yerinizi saptaması gps verilerine göre oekte kolay olmayacaktır bu sizi yanlış konumlarda gösterme tahmini veriler sizi geniş çaplı bir konum çemberine alması ve oradan saptayabildiği herhangibi bir konumda işaretler ve dataları bu şekilde işler ama cihaz adınız ve giriş terihi ile saatiniz aynıdır değişen tek şey ise saptanamayan konumuzdur yani eğer giriş yaptığınız tarih saat ve cihaz ismi size aitse korkulacak bişey yoktur boşuna tasalanmayın eğer tarih saat ve cihaz verileri farklı şeyleri gösteriyorsa ozaman korkabilirsiniz çünkü başka kişi elini kolunu sallayarak facebookunuzda fink atıyordur. Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.