Selamlar dostlar. Social Network filmini izledim Facebook'un hikayesini anlatan baya bir programlama öğrenesim geldi izledikten sonra. Mesela Facebook tarzı bir site kurmak için hangi dilleri öğrenmek gerekiyor. Html ve css cepte zaten onun dışında javascript php başka ?
Frontend tarafında js framework olarak React kullanılıyor.
Backend'de C/C++, Java.
Web programlama öğrernecem diyorsan önce backend mi yoksa frontend mi kullanacağına karar vermen lazım.
Frontend için Js jquery yi bileceksin. Bunların yanında React, Angular gibi bir Js framework bilirsen bu çok büyük bir + olur.
Backend tarafında ise en hızlı PHP ile sonuç alırsın. Daha ileri seviyeler için Java Phyton C/C++
Bu arada İngilizce yoksa önce adam gibi İngilizce öğren. Öyle derdini anlatacak kadar falan değil başkasının derdini anlayacak kadar.
quote:
Orijinalden alıntı: neuro
Frontend tarafında js framework olarak React kullanılıyor.
Backend'de C/C++, Java.
Web programlama öğrernecem diyorsan önce backend mi yoksa frontend mi kullanacağına karar vermen lazım.
Frontend için Js jquery yi bileceksin. Bunların yanında React, Angular gibi bir Js framework bilirsen bu çok büyük bir + olur.
Backend tarafında ise en hızlı PHP ile sonuç alırsın. Daha ileri seviyeler için Java Phyton C/C++
Bu arada İngilizce yoksa önce adam gibi İngilizce öğren. Öyle derdini anlatacak kadar falan değil başkasının derdini anlayacak kadar.
Hocam ingilizce ana dil seviyesinde biliyorum o konuda sıkıntı yok. Tavsiyeleriniz için teşekkürler php ile başlamayaı düşünüyorum sonra js filan öğrenirim.
PHP başlarsanız devamı gelir.
quote:
Orijinalden alıntı: forgot
PHP başlarsanız devamı gelir.
Hocam önce Front-End kısmını haleletmek istiyorum html ve css bilgim var js ve bootstrap library öğrenip back-end'de php java nodejs filan öğrenirim ne dersiniz ?
Java bilirsen internet le sınırlı kalmazsın. 5 Milyon farklı cihazda çalışabilme özelliğiyle bence Java bilinmesi gereken bir dil
Muhim olan fikirdir.
Facebook temelde PHP ile yazılmıştır.
Bu gün facebook ihtiyaçları için PHP yi toptan değiştiren HHVM sanal makinasını geliştirip kullanıyor.
Aynı şekilde kendi ihtiyaçları için javascriptte React kütüphanesini geliştirip kullanıyor.
Lakin siz hala meseleyi ustalık olarak görüyorsunuz.
Günümüzde yazılım geliştirme bilimsel bir sistem meselesidir.
Bu sistemi oğrenip uygulamadan, ne seviye programlama bilirseniz bilin, yazılımınız belli bir büyüklüğü aşamaz.