Şimdi Ara

Face ID sistemi çocuklara karşı çaresiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • travegostar kullanıcısına yanıt
    şu yorum çok mantıklı geldi bana nedense. yakın zamanda iPhone X alacak biri olarak söylüyorum




    saygılar
  • veteriner69 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur üstad , haberde iş olmayabilir. Ama sonuçta bu haberi Ekrem’den duymasan başka bir editörden hadi olmadı başka bir siteden zaten okuyacağız. Adam haberden önce bakıyor editör kim aha Ekrem yapıştır “ve ekrem ağlıyor” bla bla. Şimdi bu adam Apple ilgili ne haber yaparsa yapsın bu lafı muhakkak yiyecek. Editöre laf atmak yerine haberdeki ilgiliye -ki bu haberde Apple- laf at amenna.

    Haberle ilgili kendi yorumum şudur: Bu adamların eklemiş olduğu bu face id güvenliğini kırmak için milletin girmediği kılık kalmadı. 30 günün sonunda bir açık yakalandı. Çocuğunu göster kilidi aç. Basit bir güncelleme ile çözülecek bir şey. Apple bu tip haberlerden o kadar memnunki bütün haber sitelerinde şimdi ana sayfada. Herkes onu konuşuyor . Bedava reklam.Önemli olan onlar için gündemden düşmemek. Bu telefonu almaya karar veren bir kişi bu açık yüzünden almaktan vazgeçer mi? Hiç sanmıyorum. Ben de dahil. 3gs de kasa çatlar, 4 de şebele çekmez, 5 de boya dökülür , 6 yamulur , 7 de elli yıllık kulaklık girişini kaldırır ama kasasında en çok nakit olan gene Apple dir. Bu haberler sağolsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APOLL0 -- 15 Kasım 2017; 23:1:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    Ağlasın Tim amca zaten :D

  • Hayatımda daha 1 kere bile telefonu kilitlemeye ihtiyaç duymadım. Millet ne saklıyor telefonunda da bu kadar kilit işine meraklı anlayamıyorum.
    Face id olsa ne olmasa ne parmak izi olsa ne olmasa ne...

  • atilgan26 A kullanıcısına yanıt
    Güvenlige önem veren bir sirket icin durum cok vahim. Mevzu bahis kilide ihtiyac duymayanlar degil, ihtiyac duyanlarin güvenligidir. Bu bir global olaydir, Telefonlar artik kisisel asistanlardir ve 7 den 70 e herkesin kullandigini düsünürsek Bankaciliktan tutunda Sanal paraniza dek herseyi saklayabileceginiz bir cüzdanin bu kadar güvenlik acigi vermesi kötü bir durumdur. Bu ici para dolu bir cüzdani kalabaligin ortasinda yerde birakmaya benzer.

    Apple Face ID isini sadece Kamera icin arti özellik olarak kullanmaliydi. Güvenlik konusunda pacadan sizdirdi. Parmak izinden daha güvenli oldugunu iddia ettigi seye sirf öyle söyledikleri icin herkesin inanmasini beklediler. Oysa parmak izi face id den daha güvenlidir ayrica bunu söyleyen yine Steve Jobs olmadigi icin sözünede zaten itibar etmezler. Gecti o eski hata bizde degil günleri Apple, piyasada bunca rakibin varken hala eski kafada takili kalmak degismekte zorlandiklarinin göstergesidir ki buda sonun baslangicidir.




  • hangi akla hizmet parmak izini kaldırırsınız ya

    sırf yeni birşey yapmış olmak için saçma sapan bir teknoloji uydurdular kaba etlerinden

    sırf şu saçmalık yüzünden x yerine 8 alacağım sanırım

    nasıl olmaz parmak izi ya

    allah akıl fikir versin
  • Parmak izinden daha güvenli iddiası çok saçma insanlar yüzleri fiziksel olarak görebiliyor, yüz taklit edilebilir. fakat parmak izi çıplak gözle görülüp detaylandıralamayacak bir husus, ve taklit edilmesi çok zor ki taklit edilmeye çalışılsa dahi o kişinin parmayından bir örnek iz veya numune almaları gerekli,
    Yüz ise örnek almadan kişiden habersiz taklit edilebilir.

    Bu yüzden yüz tanıma daha güvenlidir sözü tamamen kandırmaca, hatta daha da ileri gidip paranoyak veya bilimkurgu bir düşünceyle söylersem insan yüzlerini veri tabanına kaydetmek için ortaya atılmış.

    Parmak izi hala insan oğlunun son kullanıcıya sunabildiği daha güvenli araçtır.

  • Annesinin telefonunu başkası alıp iphone x e çocuğun yüzünü gösterirse içine erişebilir

    Telefonda devlet sırrı saklanmayacağına göre sıkıntı yok

  • peki merak tek bir kişi mi bu göz tanımayı kullanabiliyor yoksa 2.farklı kişiyi tanıma özelliği var mı ? parmak okuyucu gibi
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.