Şimdi Ara

F/P telefon önerisi: Mi 9T, Redmi Note 8 Pro, Galaxy A51 veya başka alternatifler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 1-2 hafta içerisinde yeni telefon alacağım ve ne alsam emin değilim. Şu ana kadar dikkatimi çeken modeller şöyle:

Başka dikkatimi çeken modeller de olmuştu ancak çok aklımda yer etmedi, şu an aklıma gelenler bunlar. Aradığım özellikler ise esnek olmakla birlikte şöyle:

• İyi pil ömrü

• Küçük boyutlu(maalesef baktığım fiyat aralığında küçük telefon hiç görmedim, ama gözümden kaçan bir şey vardır belki önerirsiniz)

• 3.5 mm kulaklık girişi

• NFC(saydığım telefonlardan çok daha ucuz Mi A3 alacaktım, NFC olmadığı için vazgeçtim)

• Güncelleme alması ve custom rom desteği

• Distribütör/Üretici garantisi

• Bu kişisel tercih olmakla birlikte şık olması

• Malzeme kalitesi diyeceğim ama gördüğüm kadarıyla artık tüm telefonların arkası önü cam. Çok da bir şey fark etmese gerek

• 3000 tl'den az(ne kadar ucuz o kadar iyi)

Yanlışım varsa düzeltin ancak telefon işlemcilerinin geldiği noktada artık amiral gemileriyle orta segment arası günlük kullanımda çok fark yok gibi geliyor. Ne alırsam alayım maks 4 sene sonra yavaşlayacak. ¯\_(ツ)_/¯ Çok oyun da oynamıyorum, o yüzden işlemci/RAM kısmına çok takılmıyorum ancak arada uçuk bir performans veya enerji tüketimi farkı varsa dikkate alırım. Kamera konusunda da çok büyük beklentim yok, yeni telefonların hepsi işimi görür gibime geliyor. Önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim.

• Hem NFC hem 3,5mm ses çıkışı olsun derseniz 3000 TL altı seçtiğiniz modeller öne çıkıyor.

Oyun oynamıyorsunuz;
    Ekran IPS bana yeter derseniz fazla para vermeyin Redmi Note 8 Pro alın.
    Amoled ekran olsun derseniz Xiaomi Mi 9T tercih edin.

Şu an için 2600 TL A51'e vermek benim içime sinmiyor.
    Samsung olsun derseniz A70 alınabilir veya 1900 TL A51 ile aynı işlemcili Samsung M30s alınabilir.(NFC ve 3,5 mm ses çıkışı var)
  • Redmi Note 8 Pro'nun Mediatek işlemcisi custom romlar söz konusu olunca sıkıntı olur mu gibi bazı endişelerim var. AMOLED erkan da elbet bir tercih sebebi olabilir ancak AMOLED yanma problemlerinden daha önce biraz ağzım yandığı için temkinli yaklaşıyorum.
    M30s daha önce dikkatimi çekmemişti. 6000 MAh pil olması özellikle çok iyi duruyor, buna daha ayrıntılı bakayım. Teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.