Şimdi Ara

F/P Dizüstü Soğutucu Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuda pek bilgim yok 15.6" dizüstü bilgisayar için soğutucu arıyorum.

Bazı modeller arasında kaldım, sizinde F/P olarak önerilerinizi görmek istedim. Konuyla ilgili diğer arkadaşlar içinde faydalı olacağı için lütfen bilgilerinizi esirgemeyin.

ZM- NC3000 NOTEBOOK SOĞUTUCUSU
    http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/zalman-zm-nc3000-zm-nc3000-notebook-sogutucusu-siyah-(3-port-usb)/productdetails.aspx?I_ID=46879

ZM- NC2000 NOTEBOOK SOĞUTUCUSU
    http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/zalman-zm-nc2000-zm-nc2000-notebook-sogutucusu-siyah/productdetails.aspx?I_ID=37839

THERMALTAKE MASSIVE23 ST NOTEBOOK SOĞUTUCUSU
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-cl-n009-massive23-st-10---17-notebook-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=44575

Sizce hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yubb -- 4 Aralık 2011; 22:12:37 >

• zalmanın iki modelinden birini almanı öneririm. evladiyelik kullanırsın.
  • Cevabın için teşekkürler, zalman nc3000nin 220mm fanı var 2000nin iki tane küçük merkezil fanı varmış tt ise 230mm fan var hepsi alüminyum, sanırım zalman nc3000 mantıklı olacak. Yalnız birkaç sorum var.

17" için uyumlu yazıyor bu modelde 15.6" için büyük olması sorun olur mu?

Laptopun altında yerden 2-3 cm yüksekde tutacak kauçuk ayak var bu nedenle alüminyum panel olmasının bir avantajı kalıyor mu?(Gövde temas etmeyecek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yubb -- 5 Aralık 2011; 0:22:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

valk@ Tavsiyem USB port üzerinden güç kullanan Notebook soğutucularını almamanızdır. Mümkünse AC güç konnektörü ile güç ihtiyacını kullanan soğutucu alın. USB üzerinden güç çeken soğutucular zamanla South Bridge ( güney köprüsü ) üzerine yük olarak çökmesine sebebiyet vermektedir.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: f(x)

quote:

valk@ Tavsiyem USB port üzerinden güç kullanan Notebook soğutucularını almamanızdır. Mümkünse AC güç konnektörü ile güç ihtiyacını kullanan soğutucu alın. USB üzerinden güç çeken soğutucular zamanla South Bridge ( güney köprüsü ) üzerine yük olarak çökmesine sebebiyet vermektedir.

Bende usb porttan güç alan bir soğutucu var anakarta mı zarar verir diyorsunuz ?

Elbette, zarar veriyor. South Bridge chipsetinde yıpranma oluşturmaktadır. Dilerseniz bir teknik servise gidin, Notebook sorunlarında ilk 5 sırada hangi problemlerin yer aldığını görün. USB porttan sürekli gerilim ve akım almak portu besleyen ''Güney Köprüsü''nü bozmaktadır.

valk@ Marka olarak değilde bir soğutucuya sırf görünüm adına 100 lira ve üstü vermenizi tavsiye etmem. Hava akımı ( çıkışı ) CFM önemlidir. 90-100 CFM hava akımı sağlayan AC güç konnektörlü herhangi bir soğutucuyu alabilirsiniz. Elbette markalar arası fiyat değişkenlik gösterebilir. Tanınmamış ''çin'' malı almayın. Yani VATAN vb. seçkin OEM mağazalarından alırsanız sorun çıkmaz.

http://forum.donanimhaber.com/m_28508142/tm.htm

Bu iki alıntı kararımı değiştirecek gibi. Bu doğrultuda önerisi olan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yubb -- 6 Aralık 2011; 0:18:33 >

• Ben 2 yıla yakın bir zamandır NC-3000 kullanıyorum. Herhangi bir problem çıkarmadı. Ne laptop nede kendisinde. İncelemesini imzamdan görebilirsin.

Büyüklük konusunda hiç merak etme. İstersen laptopunu götür deneyerek al.

Laptop gövdesinin temas etmemesini ben tercih etmem açıkcası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydolan

Ben 2 yıla yakın bir zamandır NC-3000 kullanıyorum. Herhangi bir problem çıkarmadı. Ne laptop nede kendisinde. İncelemesini imzamdan görebilirsin.

Büyüklük konusunda hiç merak etme. İstersen laptopunu götür deneyerek al.

Laptop gövdesinin temas etmemesini ben tercih etmem açıkcası.

teşekkür ederim cevabın için, bende temas etmesini siterdim ama işte o kauçuk ayakla arada mesafe bıraktıracak bu nedenle alüminyum olması okadarda önemli bişey olmayack gibime geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yubb -- 6 Aralık 2011; 22:32:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.