Fatih Demirkol stadın içindeki müzenin oradan canlı yayın yapıyordu,tek tek çoluk çocuk herkese mikrfon uzatıyordu.Adanadan buraya sadece alışverişe gelmiş taraftar bile vardı.
Mikrofonu 40 yaşlarında bi adama uzattı neler hissediyorsunuz dedi; çocuklarımı buraya maç seyretmeye getirmek isterdim ama Fenerbahçenin büyüklüğünü göstermeye getirdim dedi ve başladı ağlamaya.Diğer taraftarlar teselli etti.Mikrofon tekrar uzandı ve tekrar gözyaşları.
Taraftar çok doldu çok.Bu işin sonu pek hayra alamet değil.
herkesten ama herkesten hesabını soracağız Fenerle kimse başa çıkamaz
Bizi diğer kupa-yıldız taraftarlarından ayıracaklar.Ben taraftar değilim.Ben Fenerbahçeliyim.Taraftar kelimesinin manasını aşıyoruz biz.Biz çok daha büyüğüyüz bu terimin.
Yanlış yere çarptılar. Fena geri tepicez diye düşünüyorum. Bazılarının başı yanıcak.
Arkadaşlar bir halt yemiş bizimkiler.Arkadaşın dediği gibi biz şahısların değil Sarının Lacivertin sevdalısıyız.Lütfen aklımızı başımıza alalım gerekeni yapalım.
Birlik ve beraberlik içinde bu beladan kurtulacağız..
quote:
Orijinalden alıntı: kemal.k
Arkadaşlar bir halt yemiş bizimkiler.Arkadaşın dediği gibi biz şahısların değil Sarının Lacivertin sevdalısıyız.Lütfen aklımızı başımıza alalım gerekeni yapalım.
Kimsenin derdi FB'de Aziz Yıldırım şike yaptığı için içeri alındığı değil..Bütün futbol kirliyken sadece FB'ye bir saldırı olduğudur, senin sözlerin TS, BJK, GS temiz olsaydı zaten senden önce biz söylerdik gerekenleri Aziz Yıldırım'a..Bizim futbolumuzun temiz olması zaten mümkün değil..Bu forumda senin gibilere ne cevap verilse yine de fikriniz değişmiyor, 1 haftalık yeni üye bile olsan eğer gerçeği öğrenmek isteseydin, bu 1 haftada burada okuduklarını bırak, zaten öğrenmiş bir şekilde üye olurdun..6-7 senedir gazete alamıyorum, tvde haber seyredemiyorum, özgürce yazabildikleri, yayın yapabildikleri son zamanlara kadar yani.. Sana sadece birşey soruyorum, dürüstçe cevap ver..Sence Aziz Yıldırım çekilince türk futbol camiası temizlenecek mi? Sadri Şenerler, Adnan Polatlar, Demirörenler, Bülent Uygunlar, Ahmet Gökçekler..Herkes temizlenecek mi? Temizlenecek diyorsan ben vatan düşmanıyım, adresimi verecem polisi ara beni alıp götürsünler..Eğer temizlenmeyecek diyorsan, o zaman sen kendini ihbar et, 2 ay oldu burada herşey daha kötü olacak diyerek ve gelinen nokta belli, imamın ordusunun ayak seslerini duyamayanlara duyurmaya çalıştık ama bizimle olmuyormuş diye uğraşmayı bırakalım..Burada bunları istemeden yazıyorum, hatta bu kadar yazılanlardan sonra bu yazdığımın da zaman kaybı olduğuna artık eminim ama yine de bir umut belki 1 kişi daha artık bakış açısını, ufkunu belki genişletir diye istemeden yazıyoruz işte..Hatırla 1938 yılını, Atatürk veda ederken 1 ulus bıraktı, şimdi kaç ulusuz, herkes özgürlük diye bölmeye çalışıyor..10 sene önceden GS için Uefayı alınca FBli olduğumun bir önemi yoktu çünkü ülkemizi temsil ediyordu..Şimdi gelinen noktada ise hiçbir taraftar karşı takımın başarılı olmasını değil beter olmasını istiyor buna ben de dahil..1938 yılında Kürtler ve Türkler beraber kazandıkları savaşın ardından bölünme planlarını kafalarına sokan yabancı kaynaklardı, mesela güneydoğu anadolu bölgesinde petrolün olduğunu bilen İngilizler..Ardından ne oldu, Türkler ve Kürtler bugün birbirlerine düşman..Bu düşüncelerin yerleşmesi otomatik olan birşey değil, bu olan olay, düşüncelerimizin birileri tarafından dizayn edilmesi olayıdır..Bunu Kürt kökenli bir insan olarak ben 7 sülalesi İstanbullu olan bir insandan önce görebiliyorsam, zaten bu ülke bitmiştir ki böyle olduğu için zaten bitmiştir..Ekonomisi liberalizm olan bir halkı muhafazakarlar yönetemez, sonuç mutlaka otokrasidir..Googledan haritayı aç ve bana bunun zıttı olan bir müslüman ülke söyle ki zaten başbakan RTE de hem müslüman hem laik olunmaz demiştir, kafasındaki idea bellidir..Şimdi yönünü belirle ve konuşmalarını yaparken, insanların senin şu forumda bile 2 satırlık yazından neleri farkedebileceğini farket..Gerçek müslüman Allah'ın kitabının ilk emrine uyup OKU'yan, araştıran, dünyanın modernleşmesine ve özgürlüklere katkısı olan, hak yemenin ve yargısız infazın kitaptaki cezasını bilen insandır..Ben böyle yapıyorum, diğer taraf için..Sana da tavsiye ederim..
Ya arkadaşım sen ne saçma salak yorumlar yapıp,konuyu darmadağın ediyorsun.Konu sadece futbol.Şahıslar değildir.Dürüstçe cevap ver dediğin soruya cevap vereyim:Tabiki Aziz Yıldırım gidince temizlik olmayacak.Kaldı ki alıntı yaptığın yazı benim yazım ve içinde Aziz Yıldırım'ın A2sı geçmiyor.Sizde mi Aziz Başkanın paralı adamlarısınız yoksa aklı selim olmayan,objektif olmayı başaramayan taraftarlardanmısınız.Ayrıca sen kimsin ki yada benim kim olduğumu ne kadar biliyorsun ki benden önce Aziz Yıldırım'a sen söyleyecekmişsin...Güldürme beni arkadaşım.Bana isimler veriyorsun onlar bunlar furbolu kirletmiyor mu diye ama aynı AHMET ÇAKAR ağzı ile konuşuyorsun.Yok ben şerefsizim vatan hayiniyim öle değilse sen şöylesin böylesin.Bırakın bu popilist,tribüne oynama ağızlarını.RTE'den Kürtler den falan bahsediyorsun ne saçmalıyorsun.Bende yedi göbek KARADENİZLİYİM.konuyla ne alakası var yani.Sen bana okumayı tavsiye edene kadar yada benim kafamı değiştirmeye çalışana kadar,sen bence okuduğunu anlama kurslarına git kardeşim...Saçma salak yorumlarda yapma haddini bil.Bir iki günlük üye müye deme aklın üye gün sayısı falan olmaz...Daha fazla yazmim ben şimdi kesim burada...
quote:
Ya arkadaşım sen ne saçma salak yorumlar yapıp,konuyu darmadağın ediyorsun.Konu sadece futbol.Şahıslar değildir.Dürüstçe cevap ver dediğin soruya cevap vereyim:Tabiki Aziz Yıldırım gidince temizlik olmayacak.Kaldı ki alıntı yaptığın yazı benim yazım ve içinde Aziz Yıldırım'ın A2sı geçmiyor.Sizde mi Aziz Başkanın paralı adamlarısınız yoksa aklı selim olmayan,objektif olmayı başaramayan taraftarlardanmısınız.Ayrıca sen kimsin ki yada benim kim olduğumu ne kadar biliyorsun ki benden önce Aziz Yıldırım'a sen söyleyecekmişsin...Güldürme beni arkadaşım.Bana isimler veriyorsun onlar bunlar furbolu kirletmiyor mu diye ama aynı AHMET ÇAKAR ağzı ile konuşuyorsun.Yok ben şerefsizim vatan hayiniyim öle değilse sen şöylesin böylesin.Bırakın bu popilist,tribüne oynama ağızlarını.RTE'den Kürtler den falan bahsediyorsun ne saçmalıyorsun.Bende yedi göbek KARADENİZLİYİM.konuyla ne alakası var yani.Sen bana okumayı tavsiye edene kadar yada benim kafamı değiştirmeye çalışana kadar,sen bence okuduğunu anlama kurslarına git kardeşim...Saçma salak yorumlarda yapma haddini bil.Bir iki günlük üye müye deme aklın üye gün sayısı falan olmaz...Daha fazla yazmim ben şimdi kesim burada...
Futbol takımları, klüpler şahıslardan oluşur..Lobiler şahıslardan oluşur, hükümet şahıslardan oluşur, yargılama şahıslardan oluşur, ihalelerdeki firmalar şahıslardan, dahası toplum ve birlik şahıslardan oluşur..İnsanlar önemlidir, özellikle adaletsizliğe uğrayan insanları, vicdanı olan insanlar önemser..Çünkü vicdanı olan adam evinde rahat yatıyorken diğeri için içeride nasıl yaşıyor bunu bilir ve üzülür..Eğer Aziz Yıldırım ile beraber saydığım o senin için önemsiz insanlar içeride tutuklu olsaydı, bugün futbolun temizleneceğine zaten hepimiz inanırdık ki Aziz Yıldırım'ı o zaman zaten hepimiz suçlardık çünkü ortada taraftara yapılan bir ayıp önemli olurdu..Her takımın bir lobisi var ve belli dönemlerde, bazen aynı dönemlerde bunu kullanıyorlar..Olayları hala söylenilenlerle bağdaştıramıyorsan yapacak birşey yok, bu gemi zaten batacak, ne kadar kişi bilgilenirse kardır diye yazıyoruz..Biz bildiklerimizi söylemekle mükellefiz ve bunun karşısında hakaret de yesek devam ediyoruz, bizim salaklığımız burada, bu konuda haksızsın diyemeyeceğim..Geçenlerde, sanırım 2 ay kadar önce birkaç kişiye faydam olsun diye akaryakıta zam gelecek bu gece diye konu açtığımda birsürü insan kaynak istemişti, dalga geçmişti herhalde içerden adamı var falan diye..Konuları birbirine bağlaman için google ''bilderberg'' diye arattığında emin ol Ahmet Çakar ağzıyla konuşmadığımı anlayacak bir algoritma oluşacaktır kafanda, iyi akşamlar..
Bilgilendirmek amaçlı yazmak ayrı şey ukalalık yapmak ayrı şey.Farklı platformlarda farklı başlıklar altında farklı konuları konuşabiliriz.Ancak başlığı okursan yazdıklarının bu kkonuyla ne alakası var anlayamadım.Taktiri diğer okuyanlara bırakalım bence.Ayrıca bu kadar bilgiyle istersen gel yükseklisans yaptığım okulda ders verdirelim sana.Bırak arkadaşım bu aydınlatma platformu ayaklarını.Herkes kendince bilgildir zaten.Kurduğun bazı cümleler haddin değil.Sana da iyi akşamlar...
quote:
İşte had meselesine mümkün olduğunca dikkat ettiğim için cevabım da aynı sertlikte olabiliyor..Yukarıda Aziz Yıldırım'a yapılan adaletsizliği kabul edemeyenlere akıllarını başlarına almaları gerektiğini belirtmen yeteri kadar haddini aşan bir cümle bana göre..Neyse uzatmanın anlamı yok, üstünlük kurmak gibi bir derdim yok, sadece bilgileri paylaşıp, biraz daha şeytani düşünüp, bu düzeni kuranların açısından bakamazsak, üstesinden de gelemeyiz..Çünkü önce düşmanının mantığını çözmek zorundasın..Ben önemli bir üniversiteden lisans mezunuyum ama bana öğretilenlerin, kendi isteğimle öğrendiklerimden çok daha gereksiz olduğunu biliyorum..Okuldaki hocalar Makro ekonomi dersi verirken sen gerçek kapitalist düzenin nasıl işlediğini biliyorsan o kadar boş geliyor ki..Tam rekabet piyasasından bahsederlerken, aslında globalizmin hangi tekellere nasıl dönüştüğünü veya krizlerin teorik nedenlerini sayarlarken aslında o krizin devletlerden zengin özel firmaların manipülatif davranışlarından kaynaklandığını söyleyemezler müfredat gereği veya işlerinden olmamak için..Neyse iyi akşamlar..
Tamam arkadaşım haklısın senYanlız bu kafaya ulaşmak için ne içiyorsun banada söyle lütfen.Samimi söylüyorum gerçekten ihtiyacım var...Sanada iyi geceler tekrar...
Bilgi
Tamam arkadaşım iyi kafalar sana ama az daha bekleseydinde bayram çıksaydı...
Bu kadar seviyesizce cevaplara devam edeceksen gereğini yapalım şekerim..Kafa göz falan n'oluyoruz? Kardeşinle konuşmuyorsun..Haddini senin de bilmen gerektiğini söylemem gücüne gitti sanırım Kemal.k..
aynene bende izledim o programı. adam ne kadarda dolmuş gerçekten tutamadı kendini çocuklarının yanında ağladı
keser döner sap döner gün gelir hesap döner şuan delillerin karaltılmaması için tutuklu yargılanıyorlar benim kişisel tahminim iddianame hazırlandıktan sonra yani mahkeme başladıktan sonraki ilk duruşmada tutukluların bir çoğu tutuksuz yargılanacak tabii henüz o günün tarihi bile belli değil onun için hepimizin kulübe sahip çıkması gerekiyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme