Şimdi Ara

F-22 Raptor nasıl bir makinadır öyle? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: shadowgeist

katılmıyorum.türk uçağı hatırlarsanız yunan uçağını dost görüyordu bir dönem.bunu f35de de aynen bize "kitlerler" biz de afiyetle yer üstüne suyu içeriz.ama alalım daha sonra milli yazılımı yükleriz derseniz ona bişey diyemem.ben olsam her zaman çeşitli ülkelerden alım yaparak elimi güçlü tutarım.eurofighter da alırım mig 35 de alırım gerekirse çinin uçağını da alırım kimseye sırtımı dayamam böyle yanlış yapıyorlar.Ayrıca bilip bilmeden de konuşmuyorum.Al uçağı ama ben istersem uçurursun diye bir mantıkla uçak alımı yapmak komedi filmine tankla gitmeye benzer.

Kesinlikle katılamayacağım bir düşünce. Kusura bakma arkadaşım ama bir uçak tipinden örnekle olayı anlatacağım. şimdi f-4 serisinde mesela keşif için olanlar var bu keşif için bile bir sürü ilave personel ekipman ve özel bilgi ihtisası isteyen teknik ekip gerekmekte. Sen kalkmış diyorsunki her ülkeden alalım. Bunun idame maliyetini değil Türkiye tüm Türki Cumhuriyetler birleşse sağlayamaz en mantıklısı uçak ne olursa olsun yazılım ve silah kontrol sistemleri Milli olmasıdır. Bu işlerde maliyet etkinlik çok önemlidir ve senin düşüncene göre her uçak için ayrı hangar ayrı özel personel hatta ayrı her tipten personel (bakım,elektronik sistemler, elektrik sistemler, yakıt, mühimmat vs) ve hatta bazıları için özel pist bile gerekir

• quote:

Orijinalden alıntı: The_Turq

Kesinlikle katılamayacağım bir düşünce. Kusura bakma arkadaşım ama bir uçak tipinden örnekle olayı anlatacağım. şimdi f-4 serisinde mesela keşif için olanlar var bu keşif için bile bir sürü ilave personel ekipman ve özel bilgi ihtisası isteyen teknik ekip gerekmekte. Sen kalkmış diyorsunki her ülkeden alalım. Bunun idame maliyetini değil Türkiye tüm Türki Cumhuriyetler birleşse sağlayamaz en mantıklısı uçak ne olursa olsun yazılım ve silah kontrol sistemleri Milli olmasıdır. Bu işlerde maliyet etkinlik çok önemlidir ve senin düşüncene göre her uçak için ayrı hangar ayrı özel personel hatta ayrı her tipten personel (bakım,elektronik sistemler, elektrik sistemler, yakıt, mühimmat vs) ve hatta bazıları için özel pist bile gerekir

100 adet çipli f 35e milyar dolarları bayılana kadar bundan 30 40 tane alır amerikayı küstürmezsiniz,kalanlardan da 10ar 20şer alır ne büyük maliyet derdine girersiniz ne de çiple uğraşırsınız.sonuçta bir tarafta garanti alım yaptığınız amerika,öteki tarafta ilk kez mal alacağınız ülkeler var.bunu da düşünürseniz bu ülkeler size uçakları öyle kolaylıklarla verirler ki siz bile inanamazsınız.bir de bu hangardı pistti bilmemneydi konuları var.Arkadaşlar Türkiye Cumhuriyetinden bahsediyoruz hangarını da yapar pistini de yapar yakıtını da koyar bombasını da takar.Yeter ki istensin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 12 Şubat 2012; 15:17:17 >

• istendikten sonra uzayada çıkarsın ama para olarak elinden bi şey gelmezki bu işlerin temeli ekonomi bak yunanlılar bile 10000 saat uçuştan 4000 lere düştüler para yüzünden Yinede Allah devletimize milletimize ve ekonomimize zeval vermesi.
  • Abd can ciğeri israil e bile vermiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asik oldugum ucaktir kendisi abd de o derece seviyor bunu kimseye vermiyor ve milyon dolarlar zarar ettirsede hala filoda boylesine muthis bir makine fakat bir o kadar da korkunc hatalar ve ucuk maliyetler ozelliklede bakim ve her ucusunda harcadigi yakit dolayisi ile f35 e yonelmisler abd ye cok yarari olmasada keyfini pilotlar surdu ah bide ben kullanabilseydim sunu
  • A-10 u gör istersen birde??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala ABD istemese uçak yerinden kipirdamaz efsanesine inanan var

• Rusların su-47'si de f-22 kadar olmasada en az onun kadar iş yapar.

• O kodlar,
    Sizin uçağa istediğiniz mühimmatı radarı görev bilgisayar entegre etmenize yarar

• niyeyse sr-71 yani blackbird hep ilgimi çekmiştir
  • Onun yeri başka.
  • Bundeskanzler kullanıcısına yanıt
    Su-47 deneysel bir uçak. Sadece 1 tane üretildi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.