Şimdi Ara

EZCOOL HD DREAM MEDIA PLAYER.. (!!!!!IP TV DÜZELTİLDİ!!!!!)) (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.086
Cevap
2
Favori
90.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cihazı birkaç gündür kullanıyorum ve şuanda herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Gayet memnunum birde playvision decoderim arıza vermeseydi, 4x4 lük bir sinema keyfi olacaktı.
  • Bu alette (lcd ekranlı olanda) dlna var mı?pc deki filmleri görüp izleyebilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cygnus666

Bu alette (lcd ekranlı olanda) dlna var mı?pc deki filmleri görüp izleyebilir miyiz?

Dlna'nın açılımını bilmiyorum. Fakat, şuanda hdd olmadan pc de oluşturduğum paylaşım ağından filmlerimi izleyebiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslane5

quote:

Orijinalden alıntı: cygnus666

Bu alette (lcd ekranlı olanda) dlna var mı?pc deki filmleri görüp izleyebilir miyiz?

Dlna'nın açılımını bilmiyorum. Fakat, şuanda hdd olmadan pc de oluşturduğum paylaşım ağından filmlerimi izleyebiliyorum.

işte dlna o . wifi üzerinden pc deki klasörlere ve filmlere erişim.
  • Hmm anladım. Demekki var. Zaten cihaz hepsiburada dan wireless adaptör hediyeli geldi. Gerçi daha kullanmadım onu şuanda kabloyla kullanıyorum.
  • peki western digital live streaming mi daha iyidir bu ürünmü daha iyidir.
  • EzCool HD Dream'de (LCD'li model)

1. LCD ekran parlaklığı artırılabiliyor mu? Bana çok sönük geldi. Belki oda karanlıkken göz almasın diye özellikle yaptılar bilemiyorum.

2. Internet radyolarını editlemek mümkün mü? Yerlilerden işe yarar bir tek Radyo ODTÜ var. Eksen, Power, Metro, Number One vs gibi radyoları ekleyebilmek güzel olurdu. Hatta editlenemiyorsa radyonun çok bir anlamı yok..

3. Dealextreme'den aldığım USB3.0 2.5 HDD kutusu + WB Caviar Black 500GB NTFS formatlı hard diskim var. Bunu görmedi cihaz. Gerçi PC'lerin de her USB host soketi görmüyor. Bazı PC'lerde doğrudan kasanın arkasına takmam gerekiyor. Benim diskimle mi ilgili bilemedim. Güç tüketimi çok olduğu için olabilir diye düşündüm.

4. 1Mbit kablo-net bağlantısında Youtube'u denedim. Bilgisayarda akıcı olarak izlediğim videoları bu cihaz dura dura oynatıyor. Hepsiburada.com'dan cihazla birlikte gelen USB WiFi dongle'ı kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: soran2

quote:

Orijinalden alıntı: matandberenice

altyazıya siyah çerçeve nasıl koyabiliriz?

Kendi orjinalinde ona benzer bir seçenek var ama kullanışlı değil.
    İçindeki yazılımı kırarsan siyah çerçeve koyabilirsin.Bizde çok memnun oluruz.

Ancak o bahsettiğin altyazı çerçeveli olan değil içi boş siyah altyazı. Benim dediğim beyaz altyazının çerçevesi siyah altyazı. Yani aynı renk olduğunda rahatlıkla okunacak olmalı.

Altyazıları çok kötü bu oynatıcının. Kimseye tavsiye etmem. Almayın, paranıza yazık.
  • Pekala beyler, cihaz güzel, son zamanlarda aldığım en verimli elektronik ürün diyebilirim. Sadece FLAC dosyaları okuduğu için dahi alabilirdim. Bu o kadar güzelki dünyanın müziğini internetten indirip kayıpsız olarak dinleyebiliyorsunuz.
    Eleştirilerim ve sorunlarım:
    1. İndirdiğim DTS audio dosyaları 5+1 okuyamadı stereo gib çalmaya çalıştı haliyle vızz cızz diye sesler aldım, filmlerde dts de sorun yok.

2.Laptopa wireless modem üzerinden giriyorum resimlerimin olduğu bazı klasörlere girince bir anda ekran kararıyor ve cihazı açıp kapatmadan ezcool cevap vermez oluyor. O klasör başka yere kopyalıyorum oraya birkaç kez sorunsuz girip , sonra orada da patlıyor, çözemedim bu işi.

3.Bir şarkı dinliyorsunuz diyelim , dinlerken bir yandan klasörleri gezdiniz o sırada şarkı değişti, 4. dosyayı çalıyor diyelim ama siz neyi çaldığını bilemiyorsunuz, bir yerde bu yazmıyor. TV ekranı sağ üstte geçen zaman/kalan zaman bilgisi var, dosya adı yok. Çok sinir ediyor. Cihaz üzerindeki ekranda ne var bakmadım bile cihazın dibine girmezsen lcd sini göremezsin.

4.Evet altyazının koyu kirli beyazı da gıcıklık olsun diye yapılmış sanki 40 tl lik oynatıcılarda yok böyle saçmalık, parlak bir beyaz altyazı rengi yok, sarı gidiyorum bende bazen.

5.NAdiren de olsa okuyamadığı işlemcisinin gücünün tükendiği hd filmler var, çok yüksek kalite bir belgeselde yüzbinlerce kuşun sahneye girdiği anda frameler donu veriyor.
    Seyredilemez hale getiriyor. Ha keze indirdiğim bir DTS demonstration kaydında bazı konser görüntüleri ve tanıtım videolarında ıkınıyor ıkınıyor ama ekrana bir türlü akıcı veremiyor. Bu dosyalar çok çok nadir. Çok zorlamanız lazım böyle yüksek fps li şeyler bulmak için.

6.İki de bir ses ayarını stereo , raw seçmek de bıktırıyor. Stereo bir filmi anfimden duymak için sesi dual yapıyorum sonra bir 5+1 sese sahip kayıt için illa yine ses ayarını değiştirmek raw yapmak gerekmekte.
    Son sürümü yüklemedim , deneyelim bakalım bir fark yaratacak mı.
    Torrent hala denemedim benim laptop evde 7/24 dosya indiriyor zatten enerji tasarruf modunda açık bırakıyorum, ekranı kapalı. youtube , iptv , radyo , toplam yarım saat denememişimdir.
    Benzer sorunları olan , ya da aynı hisleri paylaşan arkadaşlardan yorum almak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtaser -- 3 Ocak 2012; 2:19:25 >

• 7.Bir başka ifrit olduğum olay, bir klasördeki şarkınızı dinlerken içindeki fotolarla slayt çektiriyorsunuz diyelim. Foto izlemekten çıkıp aynı klasörde şarkıları gezmek ya da diğer klasörlerde gezmek isterseniz kumandadan return e basmanız lazım ki, o anda şarkı duruveriyor. Yahu sadece fotolara bakmaktan vazgeçmiştim çalmaya deva etseydin diyorsun içinden ama ezcool arkadaşımız kuralları ben koydum diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtaser -- 3 Ocak 2012; 2:22:53 >
  • @mtaser:

katılıyorum sana. cihazın üzerindeki yazılım -film oynatma kısmı dışında- çok ama çok özensiz yapılmış. A,B,C fonksiyonları var mı var... zihniyeti ile alelacele kodlanmış. Kullanımla ilgili bir çok ergonomik detay atlanmış. Bunlar da cihazı en az iki sınıf aşağı indirmiş. Oysa tamamına yakını çok ama çok basit yazılımsal müdahalelerle halledilebilecek şeylermiş.

Cihazın kaynak kodları Open-Source camiasının elinde olsa muhtemelen buna baştan muhteşem bir yazılım yazardı birileri.

XBMC var mesela. Xbox Media Center. İlk nesil Xbox'ımın üzerinde çalışıyor. 733MHz Pentium 3 işlemci. Sadece 64MB RAM... Tamamen 3.parti gönüllü geliştiriciler tarafından geliştirilmiş ücretsiz bir yazılım. En iyi media-player üzerinde bile böyle bir media-center uygulaması yok. Menüler çok özenli hazırlanmış.

Bir kere, yıl 2012. İşlemciler Ghz'lerde, deli gibi RAM var cihazlarda. Hala kenarları kırık kırık fontlar ve grafikler kullanılıyor. Ne antialiasing ne bir şey...

Bu tamamen uzakdoğulu üreticilerin yazılım departmanlarının bulunmamasından kaynaklı. Ufak tefek yazılım evlerine, chipset üreticisinin verdiği baseline referans yazılımda logo-text değişimi yaptırma işi verip ürünleri piyasaya sürüyorlar.

XBMC demo videosuna buradan bakıp ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz. Bu arada XBMC yaklaşık 7 yıllık bir yazılım.. :)
    http://www.youtube.com/watch?v=P2OAOfXN89I

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SBK -- 3 Ocak 2012; 9:37:58 >

• bir kaç gündür cihaza torrent dosyası atamıyorum, acaba bir sorunmu var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SBK

EzCool HD Dream'de (LCD'li model)

1. LCD ekran parlaklığı artırılabiliyor mu? Bana çok sönük geldi. Belki oda karanlıkken göz almasın diye özellikle yaptılar bilemiyorum.

2. Internet radyolarını editlemek mümkün mü? Yerlilerden işe yarar bir tek Radyo ODTÜ var. Eksen, Power, Metro, Number One vs gibi radyoları ekleyebilmek güzel olurdu. Hatta editlenemiyorsa radyonun çok bir anlamı yok..

3. Dealextreme'den aldığım USB3.0 2.5 HDD kutusu + WB Caviar Black 500GB NTFS formatlı hard diskim var. Bunu görmedi cihaz. Gerçi PC'lerin de her USB host soketi görmüyor. Bazı PC'lerde doğrudan kasanın arkasına takmam gerekiyor. Benim diskimle mi ilgili bilemedim. Güç tüketimi çok olduğu için olabilir diye düşündüm.

4. 1Mbit kablo-net bağlantısında Youtube'u denedim. Bilgisayarda akıcı olarak izlediğim videoları bu cihaz dura dura oynatıyor. Hepsiburada.com'dan cihazla birlikte gelen USB WiFi dongle'ı kullanıyorum.

1.Arttırılamıyor.

2.İPTV'leri işaretliyebiliyorsun.Radyodada olması lazım.

3.Bende 1TB 2.5" usb3.0 İOmega var.Sorun yok.

4.Akıcı oynatamamanın sebebi ön bellek olmaması.Ezcool anında oynatıyor.Mesela WD'de aynı bilgisayardaki gibi ön yükleme yapar oynatırken
    Ezcool'un iyi tarafı bağlantın hızlıysa ve kotalıysa vazgeçtiğin video dosyasını kapadığın zaman sadece seyrettiğin kadarını iptal etmiş olursun.
    Videonunboşu boşuna tamamı dolmaz.Ama bir videoyu tekrar tekrar seyretmek istersen her sefer sıfırdan oynatır.

Sonuç olarak EZcool'un kullanıcı dostu arayüzü WD'e basar.WD'de internet uygulamalarında EZcool'a basar.
    İkisini çarpıştırsalarmış ortaya güzel cihaz çıkarmış

• quote:

Orijinalden alıntı: soran2

quote:

Orijinalden alıntı: SBK

EzCool HD Dream'de (LCD'li model)

1.Arttırılamıyor.

2.İPTV'leri işaretliyebiliyorsun.Radyodada olması lazım.

3.Bende 1TB 2.5" usb3.0 İOmega var.Sorun yok.

4.Akıcı oynatamamanın sebebi ön bellek olmaması.Ezcool anında oynatıyor.Mesela WD'de aynı bilgisayardaki gibi ön yükleme yapar oynatırken
    Ezcool'un iyi tarafı bağlantın hızlıysa ve kotalıysa vazgeçtiğin video dosyasını kapadığın zaman sadece seyrettiğin kadarını iptal etmiş olursun.
    Videonunboşu boşuna tamamı dolmaz.Ama bir videoyu tekrar tekrar seyretmek istersen her sefer sıfırdan oynatır.

Sonuç olarak EZcool'un kullanıcı dostu arayüzü WD'e basar.WD'de internet uygulamalarında EZcool'a basar.
    İkisini çarpıştırsalarmış ortaya güzel cihaz çıkarmış

Peki internet hizmetleri kısmında istediğimiz bir siteyi ekleyebiliyormuyuz?

• Hayır.8 tane site var.BBC,flicr,picasa,youtube gibi youtube dışında diğerlerinde hiçbir cacık yok zaten.
    Youtube menüsü çok basit,istediğin videoyu işaretleyemiyorsun.Geçmiş,hatırla gibi özellikler yok.İzle çık o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soran2 -- 10 Ocak 2012; 14:24:47 >
  • Altyazıya çerçeve ekleyen bir güncelleme ne zaman gelir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: matandberenice

Altyazıya çerçeve ekleyen bir güncelleme ne zaman gelir?

Hiç sanmıyorum.
  • arkadaslar 3d sbs filmlerde problem cıkarır mı birde 3d sublitter ile hazırlanan idx+sup özellikli altyazıları yazılar biriribe girmeden okur mu?
  • arkadaslar 3d sbs filmlerde problem cıkarır mı birde 3d sublitter ile hazırlanan idx+sup özellikli altyazıları yazılar biriribe girmeden okur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bykorkman

arkadaslar 3d sbs filmlerde problem cıkarır mı birde 3d sublitter ile hazırlanan idx+sup özellikli altyazıları yazılar biriribe girmeden okur mu?

Valla tv olmadığı için 3d filmleri deneme fırsatım olmadı. Konu hakkında fikri olanlar bizimle paylaşırlarsa bende memnun olurum.
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.