Şimdi Ara

EXYNOS ÇİPSETLER VE FORUM PAPAĞANLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aga valla isterseniz fanboy diyin isterseniz samsunga tapıyor diyin ki fanboy filanda değilim. sonuç olarak hepsi android, hepsi aynı bok :D
    S7 gibi cihazlar piyasaya çıktığında kimsenin gıkı çıkmıyordu, herkesin ağzının suyu akıyordu bu cihazları görünce.
    Geçen seneye kadar Erdi özüağ gibi işinin ehli kişiler bir iki video çekince herkes exynos işlemcilere düşman kesildi.
    "Sitemim forum papağanlarına, erdi özüağ gibi kimselere değil."
    Exynoslu cihaz kullananlar bilir; batarya bir süre sonra eski verimliliğini kaybeder (performans kaybıda olduğu söylenir lakin hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım.)
    Muadili kirin ve snapdradon işlemcilere nazaran çok handikapı var. Şu videoları izleyince yıllardır bu telefonlardan muzdarip olan (!) bir kesim çıktı şu son yılda.

• Galaxy S7 ve S8'de Exynos işlemciler Snapdragon'larla az çok kapışıyordu. Hani bariz bir üstünlük farkı yoktu. Galaxy S9'un Exynos'u ile işler değiştir. Dört tane yüksek güçlü çekirdek işlemciye fazla geldi ve çok ısınmaya başladı. Sonraki Exynos 9820 işlemcisinde güçlü çekirdeklerin sayısı azaldı ama freknans yükseldi vs. güç tüketimi ve ısınma yine aynı durumda idi. Exynos M5 çekirdeklerini barındıran Exynos 990 ise, gücünü üretirken aşırı güç tüketip ısınıyordu ve bir noktadan sonra Exynos 9820'den daha yavaş çalışıyordu serin kalabilmek için.

Qualcomm ise Snapdragon SD800-801 zamanı çok iyiydi. SD810 ise Qualcomm'un kendi özelleştirmesini bırakıp hızlı bir şekilde ARM64 mimarisine geçebilmek için standart ARM çekirdeklerini kullandığı, aşırı ısınma sorunları yaşadığı bir işlemci oldu. Şimdinin Exynos 990'ı diyelim işte. Samsung tüm Dünya'da kendi işlemcileri ile sattı Galaxy S6 modellerini. Devamında SD820, 835 gayet iyi işlemcilerdi ve karşısındaki Exynos muadilleri de iyiydi. 845 ile Exynos'a fark atmaya başladı ve bu fark 865'te tamamen zirveye çıktı. Hani ikisi de harici modem kullanan yongalar ama bariz güç tüketimi farkları var arada. Performans da öyle.

Sıkıntı ise Samsung'un stratejisinden dolayı belli yerlere Qualcomm belli yerlere Exynos vermesi ve ikisinin arasıdna son sürümlerde performans farkı olmasına rağmen aynı fiyattan satması.

Bu arada sıkıntı Exynos'un özelleştirilmiş çekirdeklerini kullanan amiral gemisi tarafında. Tamam, alt ve orta sınıf işlemcileri de Qualcomm özelleştirilmiş yapılar kullanabildiği için o kadar iyi olmayabilir ama kötü değiller ve amiral gemisi sorunlarından bağımsızdırlar.

Bataryaların Exynos'ta ölme olayı da bana anlamsız geliyor. Qualcomm işlemcili cihaz kullanırken bataryalar 1 senede ölüyordu bende. Şimdiki Exynos işlemcilerle kullanılan bataryalar ise daha bile uzun dayanıyor bana. :D

• Zaten ilk çıktığında kimse işlemci hakında fikir sahibi olamaz. Kullanıcı deneyimleri zamanla paylaşıldıkça iyi veya kötü yönler ortaya çıkar.
    Bu tüm işlemciler için geçerli.

Bahsettiğiniz konuda benim de kafam çok karıştı. M31 alacaktım yorumları görünce vazgeçtim. M51 yada A71 almaya karar verdim. Şimdi sizin yorumunuzu okudum kafam daha çok karıştı.

3 yılda bir telefon değiştiriyorum o yüzden doğru bir seçim yapmak istiyorum.

Telefon kullanım şeklim gündelik kullanım. Face whatsapp internet mail ve bankacılık işlemleri. Oyun ayda 4 kez belki oynarım. Fotoğraf çok önemli değil ama hesap makinesi gibi de çekmesin tabiki.

Siz kullanım senaryonuz nasıldı ? Hangi marka ve modeli ne zaman aldınız ? Kaç ay kullandınız ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korayakbiyik kullanıcısına yanıt
    M51 tavsiyemdir. 1 aydir kullaniyorum ef-sa-ne.
  • Forumdan M51 ve A71 konularını okudum biraz.

Bir sürü olumsuz yorum okudum. Ne zor bu işler. Bir telefon alacağız alamadık bir türlü.

m31s veya m31. bu ikisine bakın hocam.

Cihaz ilk çıktığında herkes işlemci hakkında fikir sahibi olabilir veyahut olmalı demedim zaten.
    S7'den S9'a kadar exynos işlemcileri kötüleyen oldu, kendince herhangi bir sorun yaşamayan da oldu ki bu kişiler cidden ne kullandığını bilen kişiler,teknik bilgisi olan kimseler.
    Lakin ne komik ki geçen seneye kadar S10'a Note 10'a çekilen binlerce exynos videosundan sonra herkesin ağzından bir "exynos kötüdür" lafı duymaya başladım.
    Ulan telefondan anlamayan herif "samsung alınmaz aga yok işte alınmaz" diyor.
    Bu aveller sesini çıkaracaklarsa önceden çıkaracaklardı ki şuan bir iki webtekno videosu izleyen duayen oluyor
    Bu arada eklemeyi unuttum yiğenimin S8 cihazını bir süre inceledim.
    Oyuna girip bir süre ana ekranda kaldıktan sonra %3, %4'lük bir batarya düşüşü gözlemledim.
    Başta "ulan bataryası ne dandikmiş" filan dedim lakin bataryayı 1,5 ay önce değiştirdiğini söyledi bana.
    Lakin oyunda herhangi bir takılma kasma görmedim, yüksek kalitede gayette rahat çalışıyordu. (standof 2 diye hatırlıyorum oyunu)

Bu arada M51 alman daha mantıklı olacak, malzeme kalitesinden ödün vermen gerekecek ama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • exynos olayının can sıkıcı olmasının sebebi samsung iki yüzlülüğü.
    snapdragonla aynı paraya daha dandiğini almak koyuyor insana.

yoksa kullanılmaz değil kullanıyorsun ama, sıkıntılı işte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galaxy S7 ve S8'de Exynos işlemciler Snapdragon'larla az çok kapışıyordu. Hani bariz bir üstünlük farkı yoktu. Galaxy S9'un Exynos'u ile işler değiştir. Dört tane yüksek güçlü çekirdek işlemciye fazla geldi ve çok ısınmaya başladı. Sonraki Exynos 9820 işlemcisinde güçlü çekirdeklerin sayısı azaldı ama freknans yükseldi vs. güç tüketimi ve ısınma yine aynı durumda idi. Exynos M5 çekirdeklerini barındıran Exynos 990 ise, gücünü üretirken aşırı güç tüketip ısınıyordu ve bir noktadan sonra Exynos 9820'den daha yavaş çalışıyordu serin kalabilmek için.

Qualcomm ise Snapdragon SD800-801 zamanı çok iyiydi. SD810 ise Qualcomm'un kendi özelleştirmesini bırakıp hızlı bir şekilde ARM64 mimarisine geçebilmek için standart ARM çekirdeklerini kullandığı, aşırı ısınma sorunları yaşadığı bir işlemci oldu. Şimdinin Exynos 990'ı diyelim işte. Samsung tüm Dünya'da kendi işlemcileri ile sattı Galaxy S6 modellerini. Devamında SD820, 835 gayet iyi işlemcilerdi ve karşısındaki Exynos muadilleri de iyiydi. 845 ile Exynos'a fark atmaya başladı ve bu fark 865'te tamamen zirveye çıktı. Hani ikisi de harici modem kullanan yongalar ama bariz güç tüketimi farkları var arada. Performans da öyle.

Sıkıntı ise Samsung'un stratejisinden dolayı belli yerlere Qualcomm belli yerlere Exynos vermesi ve ikisinin arasıdna son sürümlerde performans farkı olmasına rağmen aynı fiyattan satması.

Bu arada sıkıntı Exynos'un özelleştirilmiş çekirdeklerini kullanan amiral gemisi tarafında. Tamam, alt ve orta sınıf işlemcileri de Qualcomm özelleştirilmiş yapılar kullanabildiği için o kadar iyi olmayabilir ama kötü değiller ve amiral gemisi sorunlarından bağımsızdırlar.

Bataryaların Exynos'ta ölme olayı da bana anlamsız geliyor. Qualcomm işlemcili cihaz kullanırken bataryalar 1 senede ölüyordu bende. Şimdiki Exynos işlemcilerle kullanılan bataryalar ise daha bile uzun dayanıyor bana. :D

• M51 ve A71 i görüp inceler ona göre karar veririm o zaman.

• Hem exynos hem de sd işlemcili note 10+ kullandım, exynos da sabah 7 de şarjdan aldığım telefonu saat 4 gibi %20 de şarja takmak zorunda kalırdım. Sd işlemci de ise eve saat 8 de gittiğim halde %40 şarjım olurdu gün içinde şarja takma derdim olmuyordu. Yakın zamanda s20+ vardı aynı şey saat 4 oldumu batarya %20 üstelik 4500 mah batarya olmasına rağmen, şimdi pek piyasa da tutulmayan A80 var sd 730 işlemci ve 3700 mah batarya ve saat 19.30 olmasına rağmen şarjım %20. Varın değerlendirmeyi siz yapın artık

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.