Arkadaşlar. Elimde Hp notebook var windows 7 kurulu. Samsung Smart tv var 6470. macbook pro retina var. 2 tane 3 tb hdd 1tane 1tb hdd 1 tane de 2tb hd var.
3tb komple film ve dizi dolu. 1080p 720p film ve diziler. NTFS herzaman TV de takılı. 3tb lık diskin 2tb lık kısmı ntfs ve film dolu diğer kısmı ExFat ama pek birşey yok.
2tb lık hdd yeni yolda geliyor. 2.5" bunun yarısını ExFat yapıp diğerini MacOsX için biçimlendireceğim diğer 1tb hdd ise 2.5 Full foto dolu ve NTFS . bunu da ExFat yapacağım.
Harici Hdd leri mümkün olduğunca ExFat yapacağım.
WinXp görmüyormuş. yama ile görüyormuş. beni pek ilgilendirmiyor bu. Sistemlerin en eskisi Vista. ve win7
Bunun Dışında ExFat sistemin bi eksikliği Dezavantajını yaşayan var mı ?
3 TB lık film ve dizi diskim dahil. ExFat yapmayı planlıyorum. ( 500gblık diski ExFat yapıp bir kaç dilm photo attım. TV de çalıştı )
ExFat yaparken nelere dikkat edeyim. ? Macbook pro ile mi oluşturayım yoksa windows7 kurulu bilgisayarda formatlama yapayım? windows7 e format atarken bana Allocatiion Unit size kısmında seçenek sunuyor. "Default allocation size" seçeneği var ve 32kb tan 32768 kb a kadar seeçenek var. ne farkı var bunların ?
ExFat sistem yapınca Avantaj ve Dezavantajları bunu kullanan üye arkadaşlarımızın tecrübeleri ile öğrenmek istiyorum.
Güzel soru benimde aklımdaydı aynısı.. bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum..
acaba exfat ile mac'in kendi formatı arasında hız vs farkı olurmu?
Mac HFS+ dosya sistemi kesinlikle ExFat ten daha hızlıdır. Mac için ))
ExFat olarak biçimlenmiş HDD e . bazı şeyler kopyalıyorum. kopyalarken devamlı . hata veriyor . yok bu dosya lu özelliklerini kaybedecek. yok bunun ismi çok uzun. vs vs. bazı şeyleri aktarmayı bıraktım. biraz soğudum ExFat ten. tuxera kurdum macbook a. 1-2 dosya açıtım editledim. 800 mb dosya kopyaladım. sorun yoktu.
Ama yeni aldığım 2 tb lık diskin yarısı HFS+ olaracak. diğer yarısı da büyük ihtimalle NTFS yada Exfat
exFAT pişmanlıktır.
1 sebebi..NTFS de 600 Gb exfat ta 640 gb yer kaplıyor. 2. sebebi yosemite vewin 8.1 kurulu iki ayrı sistemde bilgi taşımak için aracı olarak harcici kullandıgımda MAC te kopyalama yapmadı
elimde 1tb exfatla biçimlendirdiğim ( hangi akla hizmet yaptıysam ) bir hdd var içindekileri aktaracak bir dik bulsam bir dakika durmayacağım ama en az 1tb başka bir disk gerekiyor ..
exFAT mac te sorun yaşatması çok büyük olasılık..
exFAT formatını 3 TB harici harddiskimde uzun süredir kullanıyorum. Sebebi diski hem Windows'ta hem Mac'de hem de Samsung televizyonumda kullandığımdan üçünün de desteklediği ve dosya büyüklüğü sınırı olmayan exFAT'ı tercih ettim.
Mac işletim sisteminde NTFS dosya sistemini kullanmak için 3. parti yazılımları da denedim fakat çoğu çalışmadı, çalışanlar da 4 gb büyüklüğündeki dosyanın kopyalama süresine birkaç ay verdi.
exFAT'ta bahsettiğiniz sorunların hiçbirini yaşamadım, uzun zamandır sorunsuz kullanıyorum.