Şimdi Ara

excellium,vpower,ultimate dizel vs. katkısız eurodiesel (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
1
Favori
13.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha önmce de yazmıştım yine yazmakta fayda var kırsal motorin kalkmıştır. Halen kullananlar var ise kaçak olarak getirttikleri yakıtı kullnıyorlardır. Bu nedenle büyük firmalar en ucuz motorinini alın hepsi euro dizel hatta ultra yani ppm altında dizel satılması zorunlu EU normalrı böyle diyor ve rafineriler bunu üretiyorlar.

Gelelim çekiş farklarına evet böylesine farklılıklar katkılar setan yükselticiler sayesinde olabiliyor ve bazı araçlarda çekiş arttığı için eeğrr gaza az basabilirseniz yakıtı da az tüketilmesi konusu olabilemktedir. Ancak uzun zamandır shell fuel save alıyorum gerçekten araç 100000 km olmasına rağmen ilk gündeki kullandığım opettten kat ve kat daha az ses çıkarıyor , çekiş düşük bu nedenle ilk kalkışlarda özellikle kırmızı ışıklarda kendini hisssettiriyor ama eeğer 90 km/h ile giderseniz uygun yağ kombinasyonunda 4.0litre (klima kapalı) yakıtı oldukça rahat yakalayabiliyorum. Yani diyeceğimin özü yeni nesil yakıtlar gerçekten super , inşallah istasyonlar bu gidişatı bozmazlar.

Katkılı pahalı olanlarını ise özellikle kışı sert geçen yerler için öneririm. setan sayısıının artması katkılar aracın daha kolay çaışmasını ve sonma sıcaklığını daha düşürerek bize ek bir garanti sağlarlar Ama güneşin en scıak şu günlerinde bunu ucuz yakıt ile gidermek de ek bir serinlik kaynağı olmakta

• Eskişehirde yaşıyorum aracımız renault kangoo 1.5dci, aracı aldığımızdan bu yana yani 4 yıldır mümkün olduğunca aynı shell şubesinden v-power dizel yakıt alıyoruz ama son zamlarla ltsi 3,87 oldu artık daha uygun fiyatlı bir çözüm arayışına girdim, babam aynı yerden almaya devam etmek istiyor ama bana göre katkısız euro dizele dönmemiz daha mantıklı olacak gibi geliyor, iki seçenek var ya shell fuelsave alacağız ya da lukoil; shell fuelsave lt fiyatı 3,75, lukoil motorin lt fiyatı 3.74 sizin öneriniz ne olur arkadaşlar, bir de lukoilde katkılı dizel yakıt yok mu acaba?
  • eski dizel aracıma v-power diesel koyuyordum diğer yakıtlara göre daha perfonmanslı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RefLections -- 9 Ağustos 2011; 17:22:59 >
  • Gtl aldım çekiste bariz düşüklük yasadım , mazot filtresini değiştirdim acaba ondan olabilirmi diye hiç fark etmedi gtl'li arabamı hem gitmez hemde çok yakar halinden kurtarabilmek için mazot azalinca opete gittim depoyu tam doldurdum hemen araç eski haline dondü . Opetten memnunum
  • Uzun zamandan beri OPET kullaniyorum.. Opet'in belli bir standardi yakaladigini dusunuyorum.

Gecenlerde bir yerden Opet dizel aldim, ertesi gun resmen arabayi sanayiye cekip depoyu bosaltasim geldi. Arabanin sesi artti, cekis dustu, vs. Hayatimda kullandigim en kotu dizeldi. Sinirlendim, bir Total'e gittim ve depoyu excellium ile fulledim..

Excellium'u ilk defa kullaniyorum, ve su ana kadar kullandigim en iyi dizel.. Ancak performans arttigi icin yakit tuketimi de artti gibime geliyor. Yani araba daha canli ve ister istemez biraz daha hizli gidiyor bu da yakit ekonomisini etkiliyor. Hizli gitmekten ote, ekonomik gitmeyi tercih ediyorum.

Bir de Total'in normal eurodizel'ini deneycem, o da iyi ise belki bundan sonra Total kullanirim.. O iyi degilse, guvendigim ve bildigim Opet'lere devam.

PO VMax da kullandim, onun yakit ekonomisi bence Opet'ten biraz daha iyi gibi. Esit sartlarda test yapmak imkansiz ama tek bir depoda 0.2lt/100km daha az yaktim, hesabini yapinca da litre basina verilen extra 10-12 kurus kendisini amorti ediyor, bir kazanc yok. Abim ise hayatta PO'dan almaz, cok kotu bir tecrubesi var da.

Shell bir kere denedim, ve bir daha almam.

Konustugum kisilerin cogu BPden alma diyor.

Hani derler ya, marka'dan cok istasyon onemli diye.. Genelde Opet'ten almama ragmen, bazen onun da cok kotu ciktigini kabul ediyorum. Sanki Opet eurodiesel ultra force olunca kalitesi dustu gibime geliyor...

• ben bu katkılı mazotların hepsini kullandım
    aracıma en iyi gelen yakıt total excellum ve shell vpover
    opetin mazotu benim arabama hiç iyi gelmiyor sadece mecbur kalınca güvenilir marka olduğu için alıyorum
  • ve şunu söylemek isterim total yeni excellium şahane hem daha uzun yol yapıyor hemde süper bir yakıt herkese tavsiye derim
  • 5 yıldır total excellium eurodizel kullanıyorum yakıtı düşük performanslı sessiz çalışıyor araç daha önce shell den alıyordum buradaki bayisi kapandı 2-3 yıl sonra tekrar açıldı ama artık ayağım oraya gitmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

ve şunu söylemek isterim total yeni excellium şahane hem daha uzun yol yapıyor hemde süper bir yakıt herkese tavsiye derim

Bayramdan sonra Ist-Anara yapacam, depoyu excellium ile fulleycem ve yakit ekonomisini deneycem. Su ana kadar Ank-Ist arasini 5-5.1lt ortalama ile geldim, Ist-Ank yonunu genelde rakim farkindan 5.5lt gibi bir yakit ile gidiyorum. Excellium 5.5lt'nin altinda beni Ankaraya gotururse, bundan sonra excellium haricinde bir yakit kullanmam. Bundan daha iyi test olmaz herhalde.

Ama bir onceki mesajimda da soyledigim gibi, sehir icinde araba daha atak gidiyor ve bu da yakit ekonomisini olumsuz etkiler. Excellium gercekten de cok iyi bir dizel.
  • Motorini opetten alıyordum, excellium'u denedikten sonra değiştirmeye karar verdim ve yeni durağım total oldu.
    Sarfiyat & sessizlik açısından daha iyi olduğunu gözlemledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djinn_inc

Eskişehirde yaşıyorum aracımız renault kangoo 1.5dci, aracı aldığımızdan bu yana yani 4 yıldır mümkün olduğunca aynı shell şubesinden v-power dizel yakıt alıyoruz ama son zamlarla ltsi 3,87 oldu artık daha uygun fiyatlı bir çözüm arayışına girdim, babam aynı yerden almaya devam etmek istiyor ama bana göre katkısız euro dizele dönmemiz daha mantıklı olacak gibi geliyor, iki seçenek var ya shell fuelsave alacağız ya da lukoil; shell fuelsave lt fiyatı 3,75, lukoil motorin lt fiyatı 3.74 sizin öneriniz ne olur arkadaşlar, bir de lukoilde katkılı dizel yakıt yok mu acaba?

lukoilin dizeli katkılı bir dizeldir zaten.Lukoil Ecto diye geçer.Lukoildeki tek dizel yakıt bu.Katkılı ecto dizel.denemenizi tavsiye ederim.Gayet güzel.Bir de indirim kartı alın.3,74 üzerinden %3 indirim kazanırsınız her seferinde.Bu da 3,62 ye falan gelir.Ben sürekli lukoil alıyorum ve çok memnunum.herkese de tavsiye ederim.

• Şu ana kadar bir çok firmanın güvenilir yerlerinden aldım.

Shell V-Power - performanslı ama tüketimi çok
    Shell Fuel save - ekonomi amaçlı bir yakıt
    Bp Ultimate Diesel- rezalet bir yakıt araç hem sarsıntılı ve sesli hem de isteksiz çalışıyor
    Total excellium eurodiesel- en sevdiğim yakıttır hem menzili yüksek hem sessiz çalıştırır ama kredi kartımın kampanyasına uymuyor
    Opet Fullforce- Seste performansta orta düzeyde ama kırsal fiyatına satılınca 2. sınıf motorinler arasında ilk 3 te bence
    Full eurodizel- Diğer markalardan daha ucuz, belirgin bir özelliği yok (performans sessizlik vs) tüm istasyonlar merkeze bağlı olduğundan (bayiilik yok) güvenli ve ucuz bir yakıt, kredi kartı kampanyası yokken tercih ediyorum.
    PO eurodizel- menzili uzattığı doğru ama bir türlü kendini tercih ettirecek bir yakıt olamadı gözümde; sessizlik ve performansta ortalarda kalıyor
    Lukoil ecto- Şu an kullanıyorum, araç bariz sessizleşti (başkalarıda farketti) titreşimsiz ve performanslı çalışıyor. Fiyatı da kırsal motorin fiyatına, bu yüzden yeni favorim

Sadede gelirsek, BP'den almayın hiiç tavsiye etmem. Şu an için Lukoil'den çok memnunum aldığım istasyonda sürüm fazla ve taksicilerin yoğun aldığı bir yer sanırım yakıtı da temiz hile hurda yok. Eğer mazot bu kadar pahalı olmasa V-Power'dan vazgeçmezdim ama ekonomi içiçn dizel alıp fazla tüketmenin alemi yok..

Başlık sahibi arkadaşa tavsiyem her istasyonda kırsal koy diye laf edeceğine tek tip mazot satan yerlere gitmesi (lukoil, fullpet, opet, moil) deneyin memnun kalacaksınız.

• ben de en son po da euro yerine pro dizel aldım ,pek bir fark görmedim,daha az ödemenin dışında.

Ancak moil e güvenmiyorum bildiğim kadarıyla sahibi batman lı ve bu seçimde seçildimi bilmiyorum eskiden akp milletvekili idi,Türkiye'de ki kaçak akaryakıtın nerdeyse %70 ini yönettiğini ve Batman da muazzam büyüklükte kaçak rafinerisinin bulunduğunu duymuştum.
  • her motor tipine göre değişiyor farklı yakıtta alınan tepkiler...
    benimkinde en iyi kombinasyon shell v-power.. gtl de öyle ters tepkiler vermiyor,bir de pahalı olmasa da performansına doysak

total abartıldığı kadar yokmuş,v-powerdan kötü.. opet ise hem seste,hem de gidişte berbat
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

ben de en son po da euro yerine pro dizel aldım ,pek bir fark görmedim,daha az ödemenin dışında.

Ancak moil e güvenmiyorum bildiğim kadarıyla sahibi batman lı ve bu seçimde seçildimi bilmiyorum eskiden akp milletvekili idi,Türkiye'de ki kaçak akaryakıtın nerdeyse %70 ini yönettiğini ve Batman da muazzam büyüklükte kaçak rafinerisinin bulunduğunu duymuştum.

Şu anki sahibi Demirören grubu (Yıldırım Demirören)

Eski sahibi Mardinliydi (Mardin-Oil). Bölünmez aşiretinindi, Süleyman Bölünmez bağımsız milletvekili olarak girmişti sonra çeşitli partilerde görev aldı. Yüklü bir paraya Demirören'e sattı.

Ben yeğeniyle 2002 yılında tatilde tanışmıtım, 5 istasyonları varken kaçak rafineri açıp amcasını da aşirette kişi başı 250 milyon (o zamanki parayla) dağıtarak milletvekili seçtirdiklerini söylemişti. O zaman 280 civarı istasyonları vardı ve babası ayın 20 günü hepsini dolaşıp denetliyordu.

Yani artık güvenilir bir grupta zaten genelde kırsalda yer açıyorlar koca İstanbul da istasyon sayısı 3-5 tane hedef kitle ağır tonajlı araçlar gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: emtue

quote:

ben de en son po da euro yerine pro dizel aldım ,pek bir fark görmedim,daha az ödemenin dışında.

Şu anki sahibi Demirören grubu (Yıldırım Demirören)

Eski sahibi Mardinliydi (Mardin-Oil). Bölünmez aşiretinindi, Süleyman Bölünmez bağımsız milletvekili olarak girmişti sonra çeşitli partilerde görev aldı. Yüklü bir paraya Demirören'e sattı.

Ben yeğeniyle 2002 yılında tatilde tanışmıtım, 5 istasyonları varken kaçak rafineri açıp amcasını da aşirette kişi başı 250 milyon (o zamanki parayla) dağıtarak milletvekili seçtirdiklerini söylemişti. O zaman 280 civarı istasyonları vardı ve babası ayın 20 günü hepsini dolaşıp denetliyordu.

Yani artık güvenilir bir grupta zaten genelde kırsalda yer açıyorlar koca İstanbul da istasyon sayısı 3-5 tane hedef kitle ağır tonajlı araçlar gibi duruyor.

Ama internet sitelerine girdim hala Bölünmez lerde görünüyor,eminmisiniz,demirören grubu alsa o siteyi değişmezmiydi.

• quote:

Ama internet sitelerine girdim hala Bölünmez lerde görünüyor,eminmisiniz,demirören grubu alsa o siteyi değişmezmiydi.

http://www.demiroren.com.tr/Haberler.aspx

bakın haberin ayrıntısında ne diyor:

quote:

Halkımıza daha iyi hizmet verebilmek adına,

410 akaryakıt istasyonu ve 30.000 ton kapasiteli madeni yağ üretim ve depolama tesisleri ile akaryakıt liginin büyüklerinden
    M Oil Petrol ve Madeni Yağ Firması Bölünmez Petrolcülük A.Ş 'yi bünyesine katmıştır.

Bu güç birliğinin Türkiye Enerji ve Petrol Sektörü'ne, Demirören Grubu ve Bölünmez Grubu'na, Demirören Petrol ve Gaz Grubu çalışanlarına, M Oil çalışanlarına, Demirören ve Bölünmez Grubu bayilerine, bayi adaylarına ve tüm motorlu araç kullanıcılarına hayırlı olması dileğiyle…

http://www.moil.com.tr/

sitenin sol alt köşesine dikkat edin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emtue -- 28 Ağustos 2011; 18:33:38 >

• Total diyorum
    Ama hizmet ise soz konusu vc temizligi hizmet v.s opet
  • @emtue gerçekten demirören grubu tarafından satın alınmış,ancak moil sitesinde hakkımızda kısmı hala kafa karıştırıcı,Bu şirkete karşı önyargı ve tepkimi veyahut bu kadar temkinli yaklaşma sebebi anlıyorsunuzdur umarım...
  • quote:

@emtue gerçekten demirören grubu tarafından satın alınmış,ancak moil sitesinde hakkımızda kısmı hala kafa karıştırıcı,Bu şirkete karşı önyargı ve tepkimi veyahut bu kadar temkinli yaklaşma sebebi anlıyorsunuzdur umarım...

hocam benimde bir sempatim yok zaten, hatta istanbul-ankara otobanında ankara gişelerine yakın olan karşılıklı m-oil yakıt olarakta hizmet olarakta rezalettir, uyarayim yeri gelmişken
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.