Değerli arkadaşlar herkese sağlıklı huzurlu bir yeni yıl dilerim.
Ben müzik öğretmeniyim ve ortalama bilgisayar kullanıcısıyım. Çoğu zaman , yıllardır okulda bir makroya ihtiyacım oluyor. Yarımcı olan olursa sevinirim.
Excel'de 4 öğrenciye ait 5 şarkının kombinasyonlarını yazmam tablolamam gerekiyor. El ile çok zor oluyor.
Malum 4 öğrencinin 5 er şarkıdan birbirinden eşsiz kombinasyonları 625 adet :)
Örneğin A 1 hücresine Hasan B1 Hücresine Ahmet C1 Hücresine Ali D1 Hücresine Hüseyin Yazıyorum. Sonra A1 hücresinin altına Hasan'ın çalabildiği 5 şarkıyı yazıyorum. B C ve D sütunlarına da aynı 5 şarkıyı yazıyorum.
Bu durumda bu öğrencilerin ilgili kombinasyonlarına örnek : Hasan Postacı Ahmet Postacı Ali Postacı Hüsayin Postacı şeklinde kombinasyonalrı yazmaya başlıyorum.
Şarkılar örneğin Postacı , Hayvanlar, Orman , 23 Nisan ve Cumhuriyet örneğin. Her öğrenci için aynı 5 şarkı , 4 öğrencinin bu 5 şarkılı 625 kombinasyonunu yazdırabilir miyim , (yazdırma derken yazıcıdan print etme anlamında değil, 625 satır şeklinde örneğin.
Çok özür dileyerek yardımlarınızı bekliyorum, belki de böyle birşey mümkün değil, ben çok anlayan biri değilim. Öğretmenliğimde örnek verdiğim alan dışında kombinasyonlara çok ihtiyacım oluyor. 3 öğrenci ve 4 öğrenci için genellikle.